Ненад Р. Написано Август 27, 2014 Пријави Подели Написано Август 27, 2014 Псалам 117 1 Хвалите Господа сви народи ,славите Га сва племена. 2 Јер је велика милост Његова к нама ,и истина Господња траје довека .Алелуја! JESSY and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 27, 2014 Пријави Подели Написано Август 27, 2014 Певање Псалтира украшава душе, призива анђеле на помоћ, прогони демоне, изгони таму, гради светињу, грешном човеку је лечење ума, спирање греха, слично је милостињи светих, утврђује веру, наду, љубав, просвећује као сунце, чисти као вода, пали као огањ, као јелеј подмашћује, застиђује ђаволе, показује Бога, гаси телесне похоте, уље је милосрђа, коцка весеља, честитост анђела, изгони свирепост и утишава сваки бес, ублажава гнев, трајна је Божија хвала и слично је меду. То је изабрана песма пред Богом, одгони све грехе, а ствара савез љубави, све прелази, све испуњава, све учи, свима показује, душу велича, уста чисти, срце весели, зида висок стуб, човека просвећује, чула отвара, ништи свако зло и показује савршенство. Ко има разум и љубав његову има, такође и страх и хвалу Божију у срцу свом. Никад не отпада од тога, нити ће молитва његова бити одбачена, већ ће се на крају радовати пред Богом. Он је мир савести и весник мира. Тако Псалми моле за будућност, уздижу садашњост, кају се за прошлост, радују се за добра дела, сећају се радости небеског царства, противе се ђаволским силама, показују светлост истине, стварима су утеха, младима украс, савршено искуство стараца, којима је сам Христос Бог помогао и кроз чија је уста, као пророка научио нас да се пажљиво молимо. Њему нека је част, хвала и величанство, благослов и светлост, премудрост и благодарење, сила и снага, заједно са Богом Оцем и Светим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин. Svetlana Pecin-Saraguda, Ненад Р. and Данче* је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 27, 2014 Пријави Подели Написано Август 27, 2014 Ненад Р., Svetlana Pecin-Saraguda and Данче* је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 27, 2014 Пријави Подели Написано Август 27, 2014 Псалам 41.КАО ШТО чезне јелен за изворима вода,тако чезне душа моја Теби, Боже.Жедна је душа моја за Богом Живим;кад ћу доћи и јавити се лицу Божијем?Бише ми сузе моје хлеб мој дан и ноћ,када ми говораху сваки дан: Где је Бог твој?Тога се сетих и излих на се душу своју;јер ћу проћи кроз место шатора дивног, до дома Божијег,с гласом радости и исповедања одјека празнујућег.Зашто си жалосна, душо моја, и зашто ме смућујеш?уздај се у Бога, јер ћу се исповедати Њему -Спасењу лица мога и Богу моме.У мени се самоме узбуни душа моја;тога ради споменух Те од земље Јорданске и Ермонске, од горе мале.Бездан бездну призива гласом слапова Твојих;сва узвишења Твоја и таласи Твоји дођоше на ме.Дању ће заповедати Господ милост Своју,и ноћу је песма Његова код мене,и молитва Богу живота мога.Рећи ћу Богу: Заштитник мој јеси (Ти), зашто си ме заборавио?И зашто сетујући ходим када (ме) тлачи непријатељ мој?Када се крше кости моје ругаху ми се мучитељи моји,када ми говоре свакога дана: Где је Бог твој?Зашто си жалосна, душо моја,и зашто ме смућујеш?Уздај се у Бога, јер ћу се исповедати Њему -Спасењу лица мога и Богу моме. JESSY, Ненад Р. and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Olimp se javio da se prikljuci stalnoj grupi na Jankovo mjesto... Dobrodosao nam :bendoff: Trebace i zamjene, pa ko je zainteresovan za rezervnu grupu, nek se javi... (Nekad smo se nadali da oformimo i drugu grupu ) JESSY, Ненад Р., Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Псалтир на црквенословенском језику (pdf) nana, Gordana ., Svetlana Pecin-Saraguda and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 31, 2014 Пријави Подели Написано Август 31, 2014 Gordana . and nana је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Интегра Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Могу ли да се пријавим за читање, ако треба неко у резерви и тако? JESSY, Олимп, Никола Поповић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 :good2: Može, odlično, eto, recimo kreni večeras od 1. katizme i čitaj svaki dan sledeću, i onda možeš uskočiti kad zatreba nekom opravdano zamjena. Dobrodošla u naše malo, odabrano društvance.... "hristoljubivo vojinstvo" :0442_feel: Интегра, JESSY, Svetlana Pecin-Saraguda and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Могу ли да се пријавим за читање, ако треба неко у резерви и тако? наравно.... Svetlana Pecin-Saraguda and Интегра је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Псалам 51. ШТО СЕ хвалиш злобом, силниче, безакоњем по вас дан? Неправду је смислио језик твој, као бријач изоштрен учинио си превару Заволео си злобу већма од доброте, неправду већма него да говориш правду.(Диапсалма). Заволео си све речи пропасти, (и) језик лукави. Зато ће те Бог поразити до краја; истргнуће те и преселити из насеља твога, и корен твој из земље живих.(Диапсалма). Видеће праведни и убојаће се, и над њим ће се насмејати, и рећи ће: Гле човека који не стави Бога за помоћника себи, него се поузда на мноштво богатства свога и јачаше се таштином својом. А ја сам као маслина плодовита у дому Божијем; поуздах се у милост Божију до века и у век века. Исповедаћу Ти се до века, јер си (ми Ти то) учинио, и стрпљиво чекаћу Име Твоје, јер је добро према преподобнима Твојима. LISA, Svetlana Pecin-Saraguda and Интегра је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Псалам 10 1. Зашто, Господе, стојиш далеко, кријеш се кад је невоља? 2. С охолости безбожникове мучи се убоги; хватају се убоги преваром коју измишљају безбожници. 3. Јер се безбожник дичи жељом душе своје, грабљивца похваљује. 4. Безбожник у обести својој не мари за Господа: "Он не види." Нема Бога у мислима његовим. 5. Свагда су путеви његови криви; за судове Твоје не зна; на непријатеље своје неће ни да гледа. 6. У срцу свом каже: Нећу посрнути; зло неће доћи никад. 7. Уста су му пуна неваљалих речи, преваре и увреде, под језиком је његовим мука и погибао. 8. Седи у заседи иза куће; у потаји убија правога; очи његове вребају убогога. 9. Седи у потаји као лав у пећини; седи у заседи да ухвати убогога; хвата убогога увукавши га у мрежу своју. 10. Притаји се, прилегне, и убоги падају у јаке нокте његове. 11. Каже у срцу свом: "Бог је заборавио, окренуо је лице своје, неће видети никад." 12. Устани Господе! Дигни руку своју, не заборави невољних. 13. Зашто безбожник да не мари за Бога говорећи у срцу свом да Ти нећеш видети? 14. Ти видиш; јер гледаш увреде и муке и пишеш их на руци. Теби предаје себе убоги; сироти Ти си помоћник. 15. Сатри мишицу безбожном и злом, да се тражи и не нађе безбожност његова. 16. Господ је цар свагда, довека, нестаће незнабожаца са земље његове. 17. Господе! Ти чујеш жеље ништих; утврди срце њихово; отвори ухо своје, 18. Да даш суд сироти и невољнику, да престану гонити човека са земље. LISA, Kaludjerovic Sreten, Никола Поповић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Псалам 3 1.Господе ! Како је много непријатеља мојих ! Многи устају на ме. 2.Многи говоре за душу моју : Нема му помоћи од Бога 3.Али Ти си Господе , штит који ме заклања , слава моја ;Ти подижеш главу моју. 4.Гласом својим вичем ка Господу ,и чује ме са свете горе своје . 5. Ја лежем , спавам и устајем , јер ме господ чува . 6. Не плашим се много хиљада народа што са свих страна наваљују на ме. 7.Устани Господе ! Помози Боже мој! Јер Ти удараш по образу све непријатеље моје ; разбијаш зубе безбожницима. 8. Од Господа је спасење ; нека буде на народу Твом благослов Твој. JESSY, LISA and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Псалам 68. СПАСИ МЕ, Боже, јер дођоше воде до душе моје. Упадох у блато дубоко, и нема дна; дођох у дубине морске, и бура потопи ме. Уморих се вичући, промукну грло моје, ишчилеше очи моје од надања на Бога мога. Умножише се већма од власи главе моје они који ме мрзе узалуд;[1] оснажише се непријатељи моји, они који ме прогоне неправедно; оно што не узимах, то враћах. Боже, Ти си познао безумље моје, и прегрешења моја од Тебе се не скрише. LISA, Ненад Р. and Олимп је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 А ја молитвом својом (хитах) к Теби Господе; време је благовољења, Боже, у мноштву милости Твоје; услиши ме, у истини спасења Твога. Спаси ме од блата, да не потонем; да се избавим од оних који ме мрзе, и од вода дубоких. Услиши ме, Господе, јер је блага милост Твоја; по мноштву милосрђа Твога погледај на ме. Не одврати лице Твоје од слуге Твога, јер сам жалостан, брзо ме услиши. Погледај на душу моју, и избави је; ради непријатеља мојих избави ме. LISA and Олимп је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука