Jump to content

Препоручена порука

A razmisljao sam bas ovih dana,kada bi npr svi slusali ove vegane i batalili (svinjsko) meso ili npr da religija to zabranjuje,koja bi bila uloga svinje u ovom svetu?! :)

Могла би бити иста као преовлађујућа улога паса у данашњем времену. Под условом да имаш довољно простора (веће двориште или неко сеоско имање), свиња би могла да буде одличан љубимац. Прасићи су изузетно интелигентне животиње.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Могла би бити иста као преовлађујућа улога паса у данашњем времену. Под условом да имаш довољно простора (веће двориште или неко сеоско имање), свиња би могла да буде одличан љубимац. Прасићи су изузетно интелигентне животиње.

Само, нису баш погодне за одржавање...

Подели на овим сајтовима

Мислим да су вегани лицимири. Жао им свиње а није им жао маслачка, или шта већ једу. Треба да се једе земља да не би патило неко живо биће.

Подели на овим сајтовима

Само, нису баш погодне за одржавање...

Све зависи. Немој да гледаш како се код нас држе по оним оборима и како се понашају под тим условима. У другачијим условима се могу сасвим лепо дресирати. :)

Подели на овим сајтовима

Све зависи. Немој да гледаш како се код нас држе по оним оборима и како се понашају под тим условима. У другачијим условима се могу сасвим лепо дресирати. :)

Мада, то су неке друге расе...неке патуљасте...

А ово нисам видо још, да свиња врши нужду на одређеном месту...свашта..

Подели на овим сајтовима

Мада, то су неке друге расе...неке патуљасте...

То и јесте проблем. Не постоји патуљаста свиња као посебна сорта, раса или како их већ зову. Ако се добро сећам, негде сам прочитао да су покушавали да одгаје мање прасиће за лабораторијске експерименте. Међутим, нема гаранције да ће они остати мали само зато што су им родитељи били мали. Многи купе ”патуљасто прасе”, па се после изненаде... Зато сам горе и написао, прасићи љубимци захтевају или велико двориште или сеоско имање, све остало је ризик. :)

А ово нисам видо још, да свиња врши нужду на одређеном месту...свашта..

Ово не треба да те изненађује. Свиње су вероватно у просеку интелигентније од паса, само им у добром делу света историјска судба није била баш наклоњена, па их нико не види другачије него храну, а грозимо се кад у Кини једу псе. Све је то ствар културе. Нама је морско прасе (заморчић) љубимац, а на Андима се једе вековима (пробао лично и по мени је укусније од овог земаљског прасета). :)

Подели на овим сајтовима

Svinja koja laje ne ujeda.

Svinja je covekov najbolji prijatelj.

Svinje laju,karavani prolaze...

Не лаје свиња ради села, већ ради себе.

Кад стара свиња лаје, треба видети шта је.

Која се свиња силом у лов води, та зеца не хвата.

Нема свиња за шта да ме уједе.

Лаже к'о свиња.

Ово ти је, брате мој, свињски живот...

”Градска управа је на претходној седници разматрала како да реши проблем свиња луталица.”

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...