Crveni Baron Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Vukovar je budimo realni srušila JNA, JNA? Kakve veze ona ima sa Srbijom? Pitaj Sarajevo, Zagreb, Podgoricu da plate ako ima sta ... M;i hrvati smo dali najbolje sinove u JNA, Tita, Kadijevica ... Njima se javi za eventualne troskove a ne Srbima ... Ante Markovic jos jedan veliki hrvatski sin je komabndovao sa JNA... Premijer je bio i slao trupe gde je trebalo.. nana је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Dokle vise sa tim tripovima, JNA je radila kao i svaka drzavna vojska sto bi radila kad bi neko krenuo da rastura drzavu, a sasvim je drugo pitanje smislenosti tj. besmisla tog postupka. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Trazi ti baji troskove u lijepoj nam domovini a ne u Beogradu .. Megas Doux је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 И Павелић ће ускоро бити канонизован. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Не верујем у ово. Ово је подметачина. Пазите кад вам кажем, време ће показати да се радило о фалсификату! Prvo, nemam nameru nikoga da branim ali moram da kažem da ljudi vole bombastične naslove - VATIKAN sakrivao Pavelića! Nije nego. Prvo, masa vas u opšte ne zna kako "Vatikan" funkcioniše, a još manje šta znači i koliku "kontrolu" ima "Vatikan" nad koledžima u Rimu. Odmah da vam kažem - ima kad se nešto krupno desi, a nikakvu kad se radi o tome ko i koliko boravi u koledžu. Kada postaneš student u Rimu, njihovo je jedino da ti udare pečat na potvrdu koju im pošalje rektor koledža. Rektor može da primi i Paju Patka, niko to iz kurije ne proverava. O gostima da i ne pričam. To je potpuno nezavisno od Kurije. Nemaju pametnija posla nego da proveravaju ko se sve vrzma po 40-50 koledža, koliko mislim da ih ima trenutno u Rimu (a i u to vreme ih je bilo manje-više toliko)...možda manje ali odprilike je tako. Tako je sada, tako je bilo oduvek. To što je Jeronim vatikanska teritorija (inače je u centru Rima, par kilometara od Vatikana, dakle, nije U Vatikanu), nema baš puno praktične veze sa vatikanom, geografske, rekoh, nikakve veze - ima više sa Italijanskom državom, jer je sa njima sklopljen ugovor o tim mestima koja su van jurisdikcije policije, ali samo unutar zgrade, napolju sve potpada pod Italiju. Drugo, sasvim je moguće da su Pavelića sakrivali u Jeronimu. Ima raznoraznih sveštenika - poznato je kako su se ponašali određeni za vreme tog rata, ali da je neko ko nije bio Hrvat u Vatikanskoj kuriji to znao i da je bio na nekom visokom položaju, opet, a da nije bio Hrvat - teško do nemoguće. U ostalom, Hrvati su ga tamo krili pa valjda nisu bili blesavi da to dele sa drugima od kojih neko može i da se ne složi sa skrivanjem zločinca...ima u kuriji mnogo poštenih ljudi i dobrih sveštenika. Treće, sasvim je moguće da je boravio sa lažnim dokumentima, pa možda i da su mu pomogli iz Jeronima da ih dobije, ali, kako rekoh, to nema veze sa Kurijom. To je u solističkoj organizaciji uprave Jeronima (moguće i nekog iz vrha Hrvatske crkve) i nikog više - tako stvari funkcionišu. Dakle, osim što je Jeronim na terenu koji pripada Vatikanu, ovo sve sa Vatikanom nema blage veze. Mogle su da ga uzapte tajne službe, ali očigledno da Zapadu, a ne Vatikanu, to nije bilo u interesu. Uostalom, koliko je nacista spasila Amerika jer su mislili da ih kasnije upotrebe protiv Rusa. Da dodam, i to: s obzirom kakva je Italijanska policija, mogao je do kraja života komotno da ostane u Rimu. Ja sam bio ovde pet godina - niko me nikada nije zaustavio i tražio mi dokumenta - Još u svešteničkom odelu? Ni pod razno. Takvi su i onda bili. Млађони and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Прво молим модерацију да СВЕ Калиникове трол-постове као и туђе одговоре на исте ОЧИСТИ СА ТЕМЕ јер немају везе са истом. @Midrash Ако сам Ватикан толико нема везе или појма шта му се у дворишту догађа (за шта искрено речено мислим да је класични политички фол скидања одговорности са себе а не реално незнање, то је покривање интереса) онда не треба ИКАД да потегне питање првенства власти. Ватикан ЈЕСТЕ држава СВОЈОМ ВОЉОМ, и ако је држава а тврди да не зна шта се догађа на њеној територији онда је или неозбиљна (а чињенице говоре супротно) или одлично покрива своје интересе и акције. У сваком случају, твоје овјашњење не може задовољити иоле озбиљног саговорника иако знам да је то прича тј политика коју Ватикан НИКАД неће променити (превише је крупно да се призна) и зато је бесмислено даље се око тога натезати. Ви ћете то у бесконачност понављати а ми вам у бесконачност нећемо моћи пружати поверење... Логично, самим тим ни првенство части, а камо ли власти (кад не можете или нећете владати ни у својој кући како треба). feeble, N.Petrovic, Justin Waters and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 samo ne znam još nikoda mi odgovori zasto su Srbi tolike gliste??? Имаш огледало? Искористи га. Sasa Kolbas, Драшко and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Прво молим модерацију да СВЕ Калиникове трол-постове као и туђе одговоре на исте ОЧИСТИ СА ТЕМЕ јер немају везе са истом. @Midrash Ако сам Ватикан толико нема везе или појма шта му се у дворишту догађа (за шта искрено речено мислим да је класични политички фол скидања одговорности са себе а не реално незнање, то је покривање интереса) онда не треба ИКАД да потегне питање првенства власти. Ватикан ЈЕСТЕ држава СВОЈОМ ВОЉОМ, и ако је држава а тврди да не зна шта се догађа на њеној територији онда је или неозбиљна (а чињенице говоре супротно) или одлично покрива своје интересе и акције. У сваком случају, твоје овјашњење не може задовољити иоле озбиљног саговорника иако знам да је то прича тј политика коју Ватикан НИКАД неће променити (превише је крупно да се призна) и зато је бесмислено даље се око тога натезати. Ви ћете то у бесконачност понављати а ми вам у бесконачност нећемо моћи пружати поверење... Логично, самим тим ни првенство части, а камо ли власти (кад не можете или нећете владати ни у својој кући како треба). Ja reko, a ti misli šta hoćeš. Vatikan jeste država, ali samo na svom terenu u okviru zidina Vatikana. Vatikan ima uticaja, svakako na biskupije po svetu, ali i taj uticaj je delimičan i tiče se, na prvom mestu ispravnosti učenja, pa onda u manjem stepenu rada lokalnih biskupija, a daleko manje unutrašnjim svakodnevnim funkcionisanjem istih. Što se tiče Rima, kao što rekoh, koledži se kontrolišu samo toliko da u njima ne bude neki haos, ali ništa više, ali...vidim da ti bolje "poznaješ" od nas samih, koji smo godine ovde proveli, kako to funkcioniše pa ne vredi da objašnjavam. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 @ Мидраш Стварно не вреди. Покушаваш да оправдаш неоправдиво. И још се једиш што неки Срби немају желудац да то прогутају. Падре, падре, ... не може се све заборавити, докле год ране боле, а очи се сећају кама. Сачекај, ... или ћеш се и ти присетити или ћемо ми сви све позаборављати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Kad ce on dobiti oreol sveca?... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 @ Мидраш Стварно не вреди. Покушаваш да оправдаш неоправдиво. И још се једиш што неки Срби немају желудац да то прогутају. Падре, падре, ... не може се све заборавити, докле год ране боле, а очи се сећају кама. Сачекај, ... или ћеш се и ти присетити или ћемо ми сви све позаборављати. Znaš, to bi moglo da bude istinito da vi poznajete kako stvari tamo funkcionišu. Dajete previše značaja Vatikanu...nije da kurija ne bi volela da funkcioniše kako vi mislite da funkcioniše ali, sva sreća po nas katolike, nije tako. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Prvo, nemam nameru nikoga da branim ali moram da kažem da ljudi vole bombastične naslove - VATIKAN sakrivao Pavelića! Nije nego. Prvo, masa vas u opšte ne zna kako "Vatikan" funkcioniše, a još manje šta znači i koliku "kontrolu" ima "Vatikan" nad koledžima u Rimu. Odmah da vam kažem - ima kad se nešto krupno desi, a nikakvu kad se radi o tome ko i koliko boravi u koledžu. Upravo, tezak problem generalizacije. Ako je to uradio neki svestenik to su znali i skrivali svi u vatikanu, jer je vatikan neka super-uber organizacija gde se sve zna i sve se kontrolise. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Upravo, tezak problem generalizacije. Ako je to uradio neki svestenik to su znali i skrivali svi u vatikanu, jer je vatikan neka super-uber organizacija gde se sve zna i sve se kontrolise. То што причаш је мало наивно . Знали су Амери , знали Енглези а у Ватикану нико није знао . Није то био неки рандом џепарош кога је крио неки свештеник у својој кући, него ратни злочинац, бивши председник државе за ког су многи знали како изгледа . И да није можда скриван у бурету у винском подруму ? Не, човек је са породицом био , ако сам добро схватио , у кући у центру рима . И све то папа није знао ... неозбиљно, мораш да признаш . feeble, ines, Дијана. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 То што причаш је мало наивно . Знали су Амери , знали Енглези а у Ватикану нико није знао . Није то био неки рандом џепарош кога је крио неки свештеник у својој кући, него ратни злочинац, бивши председник државе за ког су многи знали како изгледа . И да није можда скриван у бурету у винском подруму ? Не, човек је са породицом био , ако сам добро схватио , у кући у центру рима . И све то папа није знао ... неозбиљно, мораш да признаш .Потпис. Знао је и Тито. Дакле, све виђене обавештајне службе и државе. Али нису хтели да се узрујавају Папа и "свети" Алојзије у чијем дворишту се све догађа а да ови не знају, чији свештеник је главни организатор "пацовских канала" кроз које је побегло мноштво злочинаца са благом жртава (у камионима!!!) које је овај "свети човек" - гле апсурда - спасавао од истих... "Према свецу и тропар". П. С. "И онда је мрмот замотао чоколадицу". feeble, -Владимир- and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Ima li VAtikan obaveštajnu službu ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука