Никанорац Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 Па када су вечите поделе међу нама. Од фудбалера до теолога свуда поделе, струје и табори. "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 Па када су вечите поделе међу нама. Од фудбалера до теолога свуда поделе, струје и табори. Једино се никанорци не сврставају у таборе. Дејан, Grizzly Adams and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 ljudi. obi-wan, Mилена КШ, Милан Б and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 Оби, знаш ли да "прозорљив" долази од гледати кроз прозор? Лепо је Бићанин рекао да ове "прозорљивости" нису за форум. Пости мало... O.Zorane sta vi mislite o ovoj temi: https://www.pouke.org/forum/topic/4488-%D1%83-%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D1%83-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B3-%D0%BE%D0%B3%D1%9A%D0%B0/page-16#entry1079865 ili mozda bolje da se ne izjasnjavate, ko zna sta cemo da cujemo sto nam ne odgovara Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 O.Zorane sta vi mislite o ovoj temi: https://www.pouke.org/forum/topic/4488-%D1%83-%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D1%83-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B3-%D0%BE%D0%B3%D1%9A%D0%B0/page-16#entry848675 ili mozda bolje da se ne izjasnjavate, ko zna sta cemo da cujemo sto nam ne odgovara Ako nekoga pitate za mišljenje na konkretnu temu, čemu onda ovaj drugi deo u poruci? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 pa voleo bih i da cujem ali i da ne cujem! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 pa voleo bih i da cujem ali i da ne cujem! obzirom da ste čovek u odredjenom zrelom dobu, vreme je da znate šta želite a šta ne Никола Поповић, DankaM and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 Па када су вечите поделе међу нама. Од фудбалера до теолога свуда поделе, струје и табори. Само волео би да ми неко каже да ли су нам икада те поделе нешто добро донеле ? Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 Нисам једини кога је еп. Атанасије напао. Ево га и други "случај". http://stanjestvari.com/2014/04/14/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D1%98%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D1%9B%D0%B0-2/#more-5051 Па ви сте на СтањуСтвари изгледа озбиљно решили да симулирате хришћанску левицу и либерализам. Само се питам зашто сте узели опет исте епископе да оплетете по њима као и ови што симулирају хришћанску десницу (тзв. ревнитељи)??? Nebojš.a, N.Petrovic, Milan Nikolic and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 Uvod je isti onaj stil kao Ikstus. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 Само волео би да ми неко каже да ли су нам икада те поделе нешто добро донеле ? Поделе су бесмислене. Стрпљиви и разумни људи се често не слажу у многим стварима, али остају отворени према другачијем мишљењу и не устручавају се да промене своје ако увиде да нису у праву. Различите струје мишљења, разне идеје, ставови, противречности, дискусије... морају да постоје просто јер се без тога не може напредовати. Па и унутрашњи живот човека је често противречан, динамичан... без философије (преиспитивања) и подвига - нема напредовања, без дијалога не знамо ко смо. Не мора да значи ништа лоше и ако се владика Атанасије и о. Зоран међусобно смиравају, а теологију привремено запоставе (ипак је смирење битније). Можда је некоме саблажњиво, али то је живот од кога се не може побећи. Временом се дође до пријатног дијалога који расветљава суштину, али боље икакав колико-толико конструктиван дијалог него никакав. Ненад Р. and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 Поделе су бесмислене. Стрпљиви и разумни људи се често не слажу у многим стварима, али остају отворени према другачијем мишљењу и не устручавају се да промене своје ако увиде да нису у праву. Различите струје мишљења, разне идеје, ставови, противречности, дискусије... морају да постоје просто јер се без тога не може напредовати. Па и унутрашњи живот човека је често противречан, динамичан... без философије (преиспитивања) и подвига - нема напредовања, без дијалога не знамо ко смо. Не мора да значи ништа лоше и ако се владика Атанасије и о. Зоран међусобно смиравају, а теологију привремено запоставе (ипак је смирење битније). Можда је некоме саблажњиво, али то је живот од кога се не може побећи. Временом се дође до пријатног дијалога који расветљава суштину, али боље икакав колико-толико конструктиван дијалог него никакав. Pogotovo što će se otkriti sva dela pa i ona u najdubljem mraku naših srca. Nema ničeg skrivenog, tako kaže i sam Hristos...i zadobiješ Svetlost...duše,uma i srca,bez straha. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никанорац Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 Прелест је највећи проблем, она просто заобилази савест тако да се и тама чини светлом а светло тамом. Изгуби се вид. Дијана., NemanjaVa and Tristatri је реаговао/ла на ово 3 "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 Прелест је највећи проблем, она просто заобилази савест тако да се и тама чини светлом а светло тамом. Изгуби се вид. Ali nije ni poslednja realnost. Prelest se ne leči u mraku. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 14, 2014 Пријави Подели Написано Април 14, 2014 Шта год и како год...приметно је да једна те иста страна стално користи исти, нимало благ речник и то, искрено речено, најчешће без неког посебног повода. Требамо ли да разапнемо свакога ко се "усуди" да одговори мало оштрије некоме ко је, уз сво дужно поштовање, навикао да лупа пацке људима како му се и када му се ћефне? Нико од нас не би другом дозволио да га у једном дијалогу тек тако, без неког посебног повода и разлога, вређа и омаловажава, ко год и шта год био наш саговорник...што би онда исто то другоме спочитавали као "грех"? Мислим да ово не треба објашњавати одраслим, зрелим и озбиљним људима...поштуј ме као човека, барем вербално и минимално, и одговорићу ти са још већом дозом поштовања од оне коју си ми указао...а ако видим да ниси способан ни за минимум подразумевајућег и људског поштовања, већ одмах кренеш, директно или индиректно, да ме омаловажаваш на личној основи, онда... барем могу да одговорим на начин који ће показати да нисам, како саговорник мисли, "отирач за ноге" . Vaske, Zoran Đurović, Драшко and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука