Лазар Нешић Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Pa takvih kao ti teologa. Аха! ... Па добро, али то још ништа не разјашњава. Какав сам ја то теолог? Може ли неко просто објашњење? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Ни ја боље не бих описао шта се десило са простачким критикама еп. Атанасија. Ипак, не желим да верујем да је драги епископ - као личност, као човек - подложан истом укварењу и празнословљу. Што се мене тиче,није било упућено Епископу Атанасију али свакако,у овим речима је сажета наша данашњица...нажалост. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Аха! ... Па добро, али то још ништа не разјашњава. Какав сам ја то теолог? Може ли неко просто објашњење? "krivotvor, diletant i plitkomudrijaš" Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Slušao sam pre tri godine predavanje vl.Atanasija u PBF-u kada je pričao o sv.Palami. To je ona serija predavanja o svetim bogoslovima Crkve. Postoji snimak tog predavanja. Upečatljivo mi je bilo kako je deprimirajuće ocenio srpsko bogoslovlje - nikakvi rezultati pored tolikih učenja. Ništa novo. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Што се мене тиче,није било упућено Епископу Атанасију али свакако,у овим речима је сажета наша данашњица...нажалост. Онда је стигло на погрешну адресу изгледа Опет се не бих сложио, претерано је то уопштавање за једну ствар које је толико јасна. Не постоји "ситуација данашњице", постоје само људи данашњице; али добро, епископе треба бранити, чак и кад посениле - мени је то јасно. И то је лепо, без ироније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 "krivotvor, diletant i plitkomudrijaš" Заборавио си: "слинавац" Postoji snimak tog predavanja. Upečatljivo mi je bilo kako je deprimirajuće ocenio srpsko bogoslovlje - nikakvi rezultati pored tolikih učenja. Ništa novo. Да ли би ово требао да схватим као одговор на моје претходно питање? Чекам одоговор ... Па, то је проблем еп. Атанасија, што тако посматра теологију. Зашто би уопште достигнуће теологије било то да се створи "нешто ново"? Од када је то мера теологије? П.С. Сам еп. Атанасије није створио ништа богзна ново, осим што је увео нови стил обраћања теолошким неистомишљеницима, који је до његове појаве био незамислив за једну културну академску средину. Vaske је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Нисам нигде рекао да је он простак, већ да је увео простаклук (као начин расправе) на српску теолошку сцену. То је нешто сасвим друго. Гајим велико поштовање према његовој личности и никада не бих рекао нешто лоше о њему. Напротив. Svi gajimo veliku ljubav i poštovanje prema njemu ali ipak si preterao, molim da se ne ponovi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Svi gajimo veliku ljubav i poštovanje prema njemu ali ipak si preterao, molim da se ne ponovi Наравно, у праву си, бираћу речи надаље, обећавам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Да ли би ово требао да схватим као одговор на моје претходно питање? Чекам одоговор ... Па, то је проблем еп. Атанасија, што тако посматра теологију. Зашто би уопште достигнуће теологије било то да се створи "нешто ново"? Од када је то мера теологије? Teologija nije bez novoga. Nemoj da ti ja govorim o tome. To je razlog zbog čega sam ti ono rekao. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Tačnije, teolog nije bez novoga. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Slušao sam pre tri godine predavanje vl.Atanasija u PBF-u kada je pričao o sv.Palami. To je ona serija predavanja o svetim bogoslovima Crkve. Postoji snimak tog predavanja. Upečatljivo mi je bilo kako je deprimirajuće ocenio srpsko bogoslovlje - nikakvi rezultati pored tolikih učenja. Ništa novo. Није лако бити свој и бити аутентичан и остати на правом путу. Дијана. and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Teologija nije bez novoga. Nemoj da ti ja govorim o tome. To je razlog zbog čega sam ti ono rekao. Ако те добро разумем, онда сам ја некакав "Нови Богослов", а? Или, напротив, дрвим све по старо и понављам се? Ако је прво, онда су речи и ламентација еп. Атанасија о томе да нема ништа ново у теологији јако чудне. Посебно ако се имају у виду личне преписке са неким теолозима који доносе ново, а он их напада и - према мом личном укусу - некултурно критикује. Шта онда жели еп. Атанасије: нове теологе или папагаје? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Tačnije, teolog nije bez novoga. Ја бих онда подржао нове теологе и нове ствари у теологији, чак и да сам епископ. Посебно да сам еп. Атанасије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Није лако бити свој и бити аутентичан и остати на правом путу. Ali to Bog traži od nas. Šabloni nisu ličnosti. Svakako treba paziti da se ne skrene. Tu se vodi bitka. Макрина, Дијана. and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 @, Pogrešno si rezumeo jedino ,,novo''. Šta je po tebi novo? Trifke је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука