Zoran Đurović Написано Мај 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2014 Мени се не причињава, постоји разлика коју очигледно не можеш да схватиш, али то и није чудно... Ја не видим некакав доказ у целој твојој причи. Ја за базу за многа кувана јела урадим овако: насецкам црног лука (ала жулијен ако је сатараш у питању), шаргарепу и целер. Најпре све пропржим на уљу, а онда додам белог вина или пива, мало. Када је скоро испарила течност, онда додам још једанпут или двапут; наравно, све се ради на умереној температури и траје до 15 минута. Онда додајете остало што треба. Можете очистити на самом почетку 2-3 комадића белог лука, мало га нагњечити и пропржити, и када постане кафенкаст, избацити га. Неко одмах и посоли базу, али ја то углавном не радим (со служи да поврће брзо избаци воду). Углавном касније додам мало шећера, као и соли. То је то, слатка моја Светлана. w.a.mozart and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 20, 2014 Пријави Подели Написано Мај 20, 2014 Ја за базу за многа кувана јела урадим овако: насецкам црног лука (ала жулијен ако је сатараш у питању), шаргарепу и целер. Најпре све пропржим на уљу, а онда додам белог вина или пива, мало. Када је скоро испарила течност, онда додам још једанпут или двапут; наравно, све се ради на умереној температури и траје до 15 минута. Онда додајете остало што треба. Можете очистити на самом почетку 2-3 комадића белог лука, мало га нагњечити и пропржити, и када постане кафенкаст, избацити га. Неко одмах и посоли базу, али ја то углавном не радим (со служи да поврће брзо избаци воду). Углавном касније додам мало шећера, као и соли. То је то, слатка моја Светлана. Neki ljudi jednostavno promaše struku. feeble, Svetlana Pecin-Saraguda, verum est in beer and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Мај 20, 2014 Пријави Подели Написано Мај 20, 2014 Кад погледам ову тему наметне ми се други наслов ...нпр. : Слатке муке и прикљученија са кулинарским умећима и сл. Неки од учесника, на овој теми, би могли да промене тон којим се обраћају саговорницима, ако ни због чега другог, а оно естетике ради. Ни трага од луцидности и креативности, на коју неки од вас овде, претендују. Нисам стручан да учествујем у расправи, али умем да прочитам оно што напишете.Кад год дођем на тему припадне ми мука од подсмешљиве злобе и потуљене приземности у постовима неких учесника. Ко се препозна нека престане, а ако му је драже да се обруши на овај мој покушај да укажем на нешто што не ваља, нека слободно пусти себи на вољу и оплете по мени. И то је боље него да блати и пљује по саговорнику у расправи. А можете и да на мах обришете овај пост, ако вам је по вољи, ... слатки моји и племенити ( у маниру теме ). nana, feeble, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БРЂАНИН Написано Мај 20, 2014 Пријави Подели Написано Мај 20, 2014 Neki ljudi jednostavno promaše struku. Ово је потпуно у складу са теологијом извиканог текста. Имали смо инвентар а сада имамо и рецепт... Пријатно! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2014 Ово је потпуно у складу са теологијом извиканог текста. Имали смо инвентар а сада имамо и рецепт... Пријатно! Зар и ти, сине Бруте? Ја сам из Бјелопавлића, Брдско племе, хајлендер/брђанин, а слава ми је св. Игњатије! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БРЂАНИН Написано Мај 20, 2014 Пријави Подели Написано Мај 20, 2014 Зар и ти, сине Бруте? Ја сам из Бјелопавлића, Брдско племе, хајлендер/брђанин, а слава ми је св. Игњатије! Могу да схватим да куваш у четири зида... али јавно парадирање по форумима са рецептима је кап која је прелила чашу и понизила све свијетле брђанске традиције... У ствари послије оног инвентара одма си ми био сумњив :policeman-1: Svetlana Pecin-Saraguda, Tristatri and Рилски је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2014 У ствари послије оног инвентара одма си ми био сумњив :policeman-1: Знам неколицину који су се већ вратили у Отаџбину да се играју полицајаца... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БРЂАНИН Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 Знам неколицину који су се већ вратили у Отаџбину да се играју полицајаца... Са закашњењем али сада без шале. Да сам и сам којим случајем претрпио критику послије неког мог замишљеног текста мени би било потпуно свеједно, ако би пред својим срцем и савјешћу - хришћанском, свештеничком, научничком... био миран. Једини мој одговор би био баш тај: ја написах по савјести, па Ви судите како хоћете.... Није добра та Ваша маркираност Критичарима (вјероватно мислите да се они играју полицајаца...). На крају увијек треба помислити да су можда, колико нам год то изгледало немогуће, у праву - или да, ако ништа, имају добру намјеру У сваком случају желим Вам да напишете један заиста озбиљан теолошки рад о Светом Кирилу а овај Ваш текст да буде само једна мала фуснота, коју би сте и сами послије неког времена, увидјевши њену неодрживост, ИЗБРИСАЛИ Tristatri and Рилски је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 obožavam ovu temu... orgazmična je Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БРЂАНИН Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 Ја се сломих у миротворству а Ти све поквари. Пи! w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 Ma opušteno, u iščekivanju sledećeg recepta... ja bih ovog puta nešto slatko Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 22, 2014 Пријави Подели Написано Мај 22, 2014 а да пошаљеш пар вунених тепиха и коју либру злата U bukvalu ne radi se to tako, možeš izgubiti status svetitelja. Pontifex Emeritus and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука