Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

gledaj kako god okrenes ljudi nisu smislili te cunamije nego su oni dio prirode skupa sa nama, jednostavno ginemo ko zecevi od tih stvari slicnih cunamiju, tvorac neba i zemlje bilo da je tvorac u vidu evolucije citavog kosmosa ili na neki drugi nacin nije bitno je odgovoran za to ovako ili onako, e sada da ja sudim jel to zlodijelo ili nije, ne pripada mi na pamet, prvo nisam dovoljno pametan za to, a drugo nemam ni mogucnost da stvari sagledavam iz svih uglova, prema tome ponovicu jos jednom ne bi bio red da se vjernik bavi ovim pitanjima jer meni to smrdi na sumnju u boga ili u boziju promisao kako hoces, a to onda nije pravi vjernik nego neko ko sebe sili da to bude, tako ja gledam na tu stvar, sa druge strane praviti od boga invalida i hladnokrvca koga se sve te stvari ne ticu je mozda jos gore od ovog prvog, to mi smrdi na ono da pojedini sahranjuju zivog boga...

Ako je razmisljanje  o tim stvarima sumnja na boga, nije li onda razvoj tehnologije za sprecavanje prirodnih katastrofa direktan prkos bogu?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

sam si rekao da sveto pismo ima svoje poente, svoju sustinu, ne tumaci se bukvalno, sa evolucijom to nije slucaj, sad si sam sebi skocio u stomak

Ne vidim u cemu je razlika u tome da je svet stvoren ovako ili onako, bilo za sest dana ili za 13 milijardi godina kada sustina koju sam spomenuo vazi i za jedno i za drugo. Ustvari nije mi jasno kakve to eticke probleme nalazis u evoluciji, a u nekom drugacijem tumacenju (o kom opet ne znam koje je) ne nalazis. Ako postoji to neko drugo tumacenje bez etickih problema, izvole iznesi posto ne znam na sta mislis. 

gledaj kako god okrenes ljudi nisu smislili te cunamije nego su oni dio prirode skupa sa nama, jednostavno ginemo ko zecevi od tih stvari slicnih cunamiju, tvorac neba i zemlje bilo da je tvorac u vidu evolucije citavog kosmosa ili na neki drugi nacin nije bitno je odgovoran za to ovako ili onako, e sada da ja sudim jel to zlodijelo ili nije, ne pripada mi na pamet, prvo nisam dovoljno pametan za to, a drugo nemam ni mogucnost da stvari sagledavam iz svih uglova, prema tome ponovicu jos jednom ne bi bio red da se vjernik bavi ovim pitanjima jer meni to smrdi na sumnju u boga ili u boziju promisao kako hoces, a to onda nije pravi vjernik nego neko ko sebe sili da to bude, tako ja gledam na tu stvar, sa druge strane praviti od boga invalida i hladnokrvca koga se sve te stvari ne ticu je mozda jos gore od ovog prvog, to mi smrdi na ono da pojedini sahranjuju zivog boga...

Ne, ja sam samo skrenuo paznju na to da se cunami uzima kao opomena, da Bog izaziva cunami da bi opomenuo nekoga. Ili kako si ti prikazao drugacije sa samaranjem deteta, ako si pod tim samaranjem mislio na cunami kao vid vaspitavanja deteta. Samo to ne bih tako uporedjivao. 

To je citava poenta mojih postova. A ne nikakvo sumnjanje u Bozju dobrotu. Doduse postoji trazenje odgovara na pitanje otkud patnja i zlo u svetu, ali su nevezana za problem o kom trenutno diskutujemo, a to je cunami kao opomena. 

Deja Vu reci sta mislis o jovanovom otkrovenju, koje su tu poente, zivo me zanima sta mislis

Nije mi bas puno jasno, prepuno je raznih opisa i metafora da ni sam ne znas sta je sta. I nesto me puno ni ne interesuje. Jeste pre kad sam pokusao da nadjem smisao, pa sam slusao Miroljuba i ostale sarlatane. Posle toga se nisam interesovao. 

Подели на овим сајтовима

Ne vidim u cemu je razlika u tome da je svet stvoren ovako ili onako, bilo za sest dana ili za 13 milijardi godina kada sustina koju sam spomenuo vazi i za jedno i za drugo. Ustvari nije mi jasno kakve to eticke probleme nalazis u evoluciji, a u nekom drugacijem tumacenju (o kom opet ne znam koje je) ne nalazis. Ako postoji to neko drugo tumacenje bez etickih problema, izvole iznesi posto ne znam na sta mislis. 

postoji velika eticka razlika, ja sam to vec pisao, malo sam rekao i na ovoj temi, recimo rekao sam da su se generacije i generacije zrtvovale da bi novotarske guzice danas imale priliku za spasenje, te prilike ranije nije bilo, al je bilo ljudi i to debelo u proslost, jel tebi tu nema etickih problema? 

Подели на овим сајтовима

postoji velika eticka razlika, ja sam to vec pisao, malo sam rekao i na ovoj temi, recimo rekao sam da su se generacije i generacije zrtvovale da bi novotarske guzice danas imale priliku za spasenje, te prilike ranije nije bilo, al je bilo ljudi i to debelo u proslost, jel tebi tu nema etickih problema? 

Pa spasenje nije samo spasenje novotarskih guzica, nego citavog sveta i univerzuma. 

Подели на овим сајтовима

Pa spasenje nije samo spasenje novotarskih guzica, nego citavog sveta i univerzuma. 

govorim o spasenju dusa konkretno i sta cemo sa terminom pala ljudska priroda, ako imamo evoluciju onda kao sto neko pametno vec rece ta pala priroda postoji davno prije prvih ljudi, ko je onda tu pao, jel mi to odradjujemo grehove nekih mikroorganizama !?

Подели на овим сајтовима

govorim o spasenju dusa konkretno i sta cemo sa terminom pala ljudska priroda, ako imamo evoluciju onda kao sto neko pametno vec rece ta pala priroda postoji davno prije prvih ljudi, ko je onda tu pao, jel mi to odradjujemo grehove nekih mikroorganizama !?

Ili to ili je pojam "pale tvorevine" samo mastarija i treba da rekonstruisete svoju religiju... krajnje je vreme ;)

Подели на овим сајтовима

Шта је резултат свега тога, да ли ти је познато како данас ствари стоје с тим? Ја нисам пратио. Колико се сећам, пре неколико година смо имали онај експеримент и ништа, било неке приче о брзини већој од брзине светлости ал занемариво већој, а поред тога колико се сећам експеримент није поновљен да би се заиста потврдила тачност те величине.

2012. su javili da je pronađen bozon, posle su bila još neka testiranja (evo, baš sam bio tada otvorio temu o tome). Iza toga su ga valjda isključili 2013. i odmarao je čitave prošle godine. Ove godine treba opet da počne sa radom, cilj je da se pronađu dokazi o postojanju tzv. supersimetrije - neki to smatraju još važnijim zadatkom od Higsa.

A ovo za brže od svetlosti, to je bila neka greška u merenju, demantovano je to posle.

Е сад замисли сво то ратовање и шенлучење по свету. О том бацању пара је реч. Замисли колико би тек са тим парама, да нису тако разбациване да доносе несрећу и зло, могло доброг да се направи. И тако кроз све ратове вековима....

Apsolutno se slažem.

Подели на овим сајтовима

Где сам ја написао да је човек узроковао цунами?

Verovatno sam te pogresno razumeo... izvinjavam se...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ako nije tacna onda je covek uveo smrt u tvorevinu.A bez nje nema ni prirodne selekcije.

Ne razumem... odakle čoveku moć da odredi da li će živa bića da umiru i da li će životinje da jedu druge životinje? Ako se Bog i naljutio na čoveka pa uredio da postoji prirodna selekcija, opet je to Bog uradio... prirodna selekcija postoji bez obzira da li je TE ispravna ili neispravna teorija.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Али, твој дивни и фантастични човек, да, баш такав хуманиста као ти, неће Бога, па експлоатише и урнише Божију творевину, а науку ступидарно идеолошки злоупотребљава да би, безбожник гордељиви, доакао Богу. Уместо да је искористи да предупреди и прогнозира такве природне појаве. Само што си ти глуп да укапираш какво је човеково назначење, која је његова сврха и смисао постојања.

Ja ne znam u kojoj ti pecini zivis ali covek vec vekovima koristi nauku da zauzda prirodne pojve i u tome ima izuzetne uspehe na svim poljima...

Ja stvarno ne znam sta ti podrazumevas pod "nauka" ali to svakako ne postoji u stvarnom svetu... 

Подели на овим сајтовима

2012. su javili da je pronađen bozon, posle su bila još neka testiranja (evo, baš sam bio tada otvorio temu o tome). Iza toga su ga valjda isključili 2013. i odmarao je čitave prošle godine. Ove godine treba opet da počne sa radom, cilj je da se pronađu dokazi o postojanju tzv. supersimetrije - neki to smatraju još važnijim zadatkom od Higsa.

A ovo za brže od svetlosti, to je bila neka greška u merenju, demantovano je to posle.

Sta je demantovano... za neutrino? :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Pala ljudska priroda=priroda inace, od postanka do danas. Samo sto se to pala uzima od onog momenta kada je Adam rekao NE, a pao je u stanje koje je postojalo pre njega. Znaci imas milijarde godina evolucije zivih bica do coveka i onda se negde oko 10.000 godine p.n.e. desava nesto sto bi se moglo okarakterisati kao bozja intervencija odnosno pojava duhovnosti kod ljudi date od Boga (a ne od prirode), sto je ono ''udahnu Gospod duh svoj u coveka i posta covek dusa ziva''. E tad je Adam (bilo kao pojedinacan covek ili kao kolektiv ljudi) pozvan u zajednicu sa Bogom i kako bi prineo tvorevinu Bogu (zato je Adam prvosvestenik). Kako to nije uradio, onda je nastavio da zivi onim zivotom kojim je do sad ziveo, odnosno pao je, odvojio se od takvog odnosa sve do pojave Hrista kao Novog Adama i svestenika koji je prineo tvorevinu Bogu (zbog cega se naziva Spasiteljem). 

Pala priroda=priroda odvojena od Boga i ona takva postoji od momenta stvaranja. 

I sve to lepo mozes procitati ovde na forumu gde je lepo objasnjeno, da ne ispadne da nesto izmisljam. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...