Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Потражи молим те, баш ме занима.

Ако мислиш на Мт. 24, нема везе са тиме да је за тада предвиђао.

Лепо каже "А о дану томе и о часу нико не зна, ни анђели небески, до Отац мој сам."

Naprimer: »Брат ће брата предавати да га убију, а отац дете. Деца ће се дизати против родитеља и убијати их. 22 И сви ће вас мрзети због мога имена. Али, ко истраје до краја, биће спасен. 23 Кад вас буду прогонили у једном граду, бежите у други. Истину вам кажем: нећете стићи да обиђете све израелске градове пре него што Син човечији дође.

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%D0%9C%D0%90%D0%A2%D0%95%D0%88+7%3A13-14%3A21%2C%D0%9C%D0%90%D0%A2%D0%95%D0%88+14%3A23&version=ERV-SR

Подели на овим сајтовима

What?

I tada će ugledati Sina čovečijeg gde ide na oblacima sa silom i slavom velikom28 A kad se počne ovo zbivati, gledajte i podignite glave svoje; jer se približuje izbavljenje vaše.

29 I kaza im priču: Gledajte na smokvu i na sva drveta; 30 Kad vidite da već poteraju, sami znate da je blizu leto. 31 Tako i vi kad vidite ovo da se zbiva, znajte da je blizu carstvo Božije. 32 Zaista vam kažem da ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude

Подели на овим сајтовима

Прочитај целу главу, Господ то прича и даје утеху апостолима, њима се обраћа.

Apostoli su bili za par meseci gotovi za celim Israelom. 

Pored toga i Jovan Krstitelj je bio apokalipticar, pa mozemo sumljati da je bio i Isus. 

Подели на овим сајтовима

Па нараштај у Богу и не пролази.

Небо се радује..  Ко се радује? 

Ovde se Hristos obraca ljudima na zemlji,narastaju koji ga slusa u tom trenutku.Mozda on misli na Njegov duhovni narastaj uopste i sadasnji i buduci.Samo sam naveo da iz ivoga izlaganja su ti ljudi imali i te kako razloga da veruju da je kraj blizu.

Подели на овим сајтовима

Ali po ovome ispada da oni nemaju isto znanje kao i Otac.

Све три Три Личности су један Бог. Као Богочовек нема само Божанску природу но и људску, па у том правцу размисли.... Христос је делом у историји а Отац је ванвременски.

Ovde se Hristos obraca ljudima na zemlji,narastaju koji ga slusa u tom trenutku.Mozda on misli na Njegov duhovni narastaj uopste i sadasnji i buduci.Samo sam naveo da iz ivoga izlaganja su ti ljudi imali i te kako razloga da veruju da je kraj blizu.

Па Царство Божје је у нама, немој то никад заборавити. Није само сенка но је у нама.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Da ali Njegova Licnost je uvek sa Ocem.Nije ga ljudska priroda valjda odvajala od Oca?

Није јер је поштовао Вољу Оца, управо зато што је имао две природе,

То имаш у учењу о Светиј Тројици, погледај и Христологију, Можда ће неко умети да ти каже више, ја сам савладао само да разумем колико толико и да размишљам на глас са свима вама а никако да учим или захтевам да се мој став третира као став СПЦ.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Sto ne znaci da ne mozemo aman bas nista govoriti o Bogu. Jer valjda znas sta je dobro i zlo, pa ako neko kaze da je Bog ubio hiljade ljudi u cunamiju da bi nekog opomenuo, onda to automatski znaci da je takav Bog ucinio zlodelo. I nema tu nikakve tajne, skrivenih razloga, nepoznate sustine ako znamo posledicu nekog dela. 

Iako ne znamo sustinu Boga, ne znaci da ne znamo ono sto proizilazi iz odnosa sa Njim. A to je upravo cunami o kom se razvezala tema. 

gledaj kako god okrenes ljudi nisu smislili te cunamije nego su oni dio prirode skupa sa nama, jednostavno ginemo ko zecevi od tih stvari slicnih cunamiju, tvorac neba i zemlje bilo da je tvorac u vidu evolucije citavog kosmosa ili na neki drugi nacin nije bitno je odgovoran za to ovako ili onako, e sada da ja sudim jel to zlodijelo ili nije, ne pripada mi na pamet, prvo nisam dovoljno pametan za to, a drugo nemam ni mogucnost da stvari sagledavam iz svih uglova, prema tome ponovicu jos jednom ne bi bio red da se vjernik bavi ovim pitanjima jer meni to smrdi na sumnju u boga ili u boziju promisao kako hoces, a to onda nije pravi vjernik nego neko ko sebe sili da to bude, tako ja gledam na tu stvar, sa druge strane praviti od boga invalida i hladnokrvca koga se sve te stvari ne ticu je mozda jos gore od ovog prvog, to mi smrdi na ono da pojedini sahranjuju zivog boga...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...