Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

На почетку СЗ употребљавају се речи господарити и владати, којима се описује однос човека према творевини. Е сад ти искрено и по души размисли у себи како се то човек односи према творевини на глобалном нивоу, значи најшире посматрано. Како влада и како господари?...ту ти је и одговор. На баналном нивоу, кад сева, грми, дува ладан јак ветар, олуја, пљушти кишурина, јел трчиш да се склониш под неки кров или на гајбу, или излећеш са екипом напоље на фудбал?

Znači ako sledim zacrtani put nema cunamija (i ostalog). Super počinjem da sledim put (koji god to bio).

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Kao reci koje je pisao neki Jevrej od pre 4 000 godina sa stavom kog bi mi danas oznacili kao monstruoznim i nehumanim, a u ono vreme potpuno normalnim. I on je imao stav da je Bog strogi sudija sto je vo vremja ono bilo moderno i normalno jer je vladalo manijakalno stanje, moralo se, pa Ga je prikazao kao nekog ko zatire i istrebljuje. Znaci projekcija Boga a ne Bog i to mi danas koristimo, cesto tokom ovih diskusija. 

Znaci sve sto pise da je Bog rekao u Starome Zavetu to zapravo nisu njegove reci nego su to projekcije jevrejskih pastira?Ili ako pise nesto sto se nama ne svidja mi kazemo automatski,projekcija ako nam se svidja onda to je sigurno Bog?

Подели на овим сајтовима

Ko ovo napisa?

Не! Следи мој пут или ћеш се убити цунамијем. Тако гласи превод.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Стварно ме некада изненађујеш. Облак и кад лупи он бар има осећај за корекцију, а ти све горо и гори.

Tema nije ko šta lupa, da li je gori ili bolji i ostale lične kvalifikacije i diskvalifikacije. Dok razgovaramo o nekoj temi razgovaraću u svim drugim slučajevima prekidam odma.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Da se vratimo na temu.Ako je evolucija tacna onda je smrt postojala pre coveka,sto znaci da covek nije uveo smrt u tvorevinu vec je smrt stvorio bog i kroz nju (prirodna selekcija,prezivljavanje najsposbnijih) i coveka i sav zivi svet.A bog je ljubav kako kaze Deja Vu i on ne zatire nikoga.Kako to uklapas sa teorijom evolucije?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Da se vratimo na temu.Ako je evolucija tacna onda je smrt postojala pre coveka,sto znaci da covek nije uveo smrt u tvorevinu vec je smrt stvorio bog i kroz nju (prirodna selekcija,prezivljavanje najsposbnijih) i coveka i sav zivi svet.A bog je ljubav kako kaze Deja Vu i on ne zatire nikoga.Kako to uklapas sa teorijom evolucije?

pa oni to nekako uklapaju a ja ne znam kako, ja sam isto tim novotarcima postavljao pitannje u vezi sa tim etickim problemima, ali oni valjda misle da je sasvim ok da se ljudi razvijali milijardu godina od amebe do homo sapiensa i taj homo sapiens nas rodjak nije veze sa bogom imao nikakve i mnoge i mnoge generacije poslje njega a sve te zrtve su se odigrale u svemiru samo zbog toga da bi danas novotarske guzice imale priliku za spasenje, oni prije njih nisu bitni ahhahha...

bez veze je i termin covjekova pala priroda, treba biti precizan pa kazati pala priroda prve celijske membrane prvog organizma

Подели на овим сајтовима

pa oni to nekako uklapaju a ja ne znam kako, ja sam isto tim novotarcima postavljao pitannje u vezi sa tim etickim problemima, ali oni valjda misle da je sasvim ok da se ljudi razvijali milijardu godina od amebe do homo sapiensa i taj homo sapiens nas rodjak nije veze sa bogom imao nikakve i mnoge i mnoge generacije poslje njega a sve te zrtve su se odigrale u svemiru samo zbog toga da bi danas novotarske guzice imale priliku za spasenje, oni prije njih nisu bitni ahhahha...

bez veze je i termin covjekova pala priroda, treba biti precizan pa kazati pala priroda prve celijske membrane prvog organizma

:))  :))  :))

Подели на овим сајтовима

Srećom si ti tu da nam objasniš... :)

Nisam tu da ti sporim, verovatno si u pravu da se po ovom pitanju ne moze baš pristupiti crno belo ali i ti si to sada indirektno učinio.

Činjenica da čovek ima mogućnosti da upravlja prirodom a činjenica jeste i ta da čovek radi svog egoizma i nedovoljno svesti radi stvari koje direktno utiču na prirodu.

Nije toliko priroda van vlasti čoveka koliko čini mi se pokušavamo, da prikažemo. Pogotovo kad je uništavamo i menjamo njen tok...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ја сам написао. И значи то што сам написао. А исписани су и неки други коментари о томе, ено ДежаВу и ја разменили ставове, све буде јасно, нема нејасноће. Ако то не схваташ и не можеш да пратиш онда не би требало ни да учествујеш и постављаш једна те иста питања јер то је одлика бесловесности. Стално се вртиш око једног те истог и стално добијаш сличне одговоре. Да, поновићу по стоти пут и теби и свакоме, човек је узрочник зла, човек је крив, човек зло уводи у постојање, човек је крив и својим поступцима производи зло, без човековог поступања у богоодвојености зло не постоји, човек је крив . Јер за оно што је за човека зло, што човек поима као зло, мрав и не зна да то постоји. 

Ja nista konfuznije od tovjih poslednjih par postova nisam procitao od kad sam na forumu... a ti se pravis ka da je "sve jasno da ne moze jasnije biti"

Cekaj malo... desi se zemljotres u okeanu. Krene cunami visok 100 metara da pokosi pola kontinenta. Kako ce pracenje bozijeg puta da nas spasi od ove nepogode kojom nas bog opominje a koju je izazvao covek... (zabole me glava...)?

Mislis li da ljudi koji su stradali od cunamija u indozneiji i u japanu, nisu pratili boziji put? Znas li koliko je hriscana umrlo u toj priprodnoj pojavi? Hrisani slede boziji put... izgleda da im to nije bas mnogo pomoglo...

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Pa nisu bitni. Isto ko sto prase nije bitno za spasenje. Homo sapiens nije nas rodjak, mi smo homosapiensi.

ostatak argumenta ti je na nivou: Sto je Hristos cekao  70 000 godina da se pojavi.. pa da spase ljude.... ili ... sta je sa indijancima koji nisu culi za hrista do kraja srednjeg veka...

Dakle, poprilicno promaseni argumenti.

A da je covek stvorio adama i evu bukvalno kao u bibliji, indijanci bi znli za boga.. a nisu znali...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Pa nisu bitni. Isto ko sto prase nije bitno za spasenje. Homo sapiens nije nas rodjak, mi smo homosapiensi.

pa brate jel tebi stric rodjak? jel on homo sapiens ili krusik sapiens...

konkretno sam mislio na ljude , na covijeka.... koliko su iljada godina se zrtvovali bez spoznaje boga da bi ti daans u krusevcu imao priliku za spasenje

Подели на овим сајтовима

ostatak argumenta ti je na nivou: Sto je Hristos cekao  70 000 godina da se pojavi.. pa da spase ljude.... ili ... sta je sa indijancima koji nisu culi za hrista do kraja srednjeg veka...

Dakle, poprilicno promaseni argumenti.

A da je covek stvorio adama i evu bukvalno kao u bibliji, indijanci bi znli za boga.. a nisu znali...

Indijancima je Hristos objavio jevandjelje u Ad-u.Kako nisu znali indijanc?.Imali su svoja bozanstva.

Nego kako ti uklapas boga koji je ljubav koji stvara kroz gomilu smrti bica koja stvara?

Подели на овим сајтовима

Тако што ће науку и разум на које се толико позива и о којима балави употребити да предупреди ситуацију и да избегне катастрофу коју ће доживети као зло. Тако што ће науку употребити да испита океан и Земљине плоче, а не да прави нуклеарке и отима се о нафту и гас ратујући свуда по свету, или да потроши гомилу пара за онај акцелератор како би доказао постојање "божије честице", или да од еволуције прави идеологију којом ће се правити паметан пред креационистима.

nema to veze sa ljudskim djelovanjem, zemljotresi, vulkani, ljudi na to ne mogu da djeluju, tektonske ploce na planeti se podvlace jedna pod drugu, sa tim covijekovo djelovanje nema nikakve veze nit postoji nauka na horizontu  koja bi to mogla da sprecava, to je tako kako je

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...