kordun Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Pala ljudska priroda=priroda inace, od postanka do danas. Samo sto se to pala uzima od onog momenta kada je Adam rekao NE, a pao je u stanje koje je postojalo pre njega. Znaci imas milijarde godina evolucije zivih bica do coveka i onda se negde oko 10.000 godine p.n.e. desava nesto sto bi se moglo okarakterisati kao bozja intervencija odnosno pojava duhovnosti kod ljudi date od Boga (a ne od prirode), sto je ono ''udahnu Gospod duh svoj u coveka i posta covek dusa ziva''. E tad je Adam (bilo kao pojedinacan covek ili kao kolektiv ljudi) pozvan u zajednicu sa Bogom i kako bi prineo tvorevinu Bogu (zato je Adam prvosvestenik). Kako to nije uradio, onda je nastavio da zivi onim zivotom kojim je do sad ziveo, odnosno pao je, odvojio se od takvog odnosa sve do pojave Hrista kao Novog Adama i svestenika koji je prineo tvorevinu Bogu (zbog cega se naziva Spasiteljem). Pala priroda=priroda odvojena od Boga i ona takva postoji od momenta stvaranja. I sve to lepo mozes procitati ovde na forumu gde je lepo objasnjeno, da ne ispadne da nesto izmisljam. znaci startali smo u paloj prirodi pa smo ustali da bi mogli jopet da padnemo, jel tako? sta sveti oci o tome govore, dqaj mi jednoga citiraj samo... inace posto sebi dozvoljavas mogucnost evolucije, vjerujes nauci, reci mi jel nauka moze da odredi trenutak ustale p[rirode, jel su ostali kakvi njeni tragovi i kako bi to naucno bilo moguce, kojim mehanizmima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Pala ljudska priroda=priroda inace, od postanka do danas. Samo sto se to pala uzima od onog momenta kada je Adam rekao NE, a pao je u stanje koje je postojalo pre njega. . Znaci pre toga nije bila pala iako je postojala smrt i istrebljivanje svih vrsta bica na zemlji? U postanju se kaze jos i pre stvaranja coveka: Potom reče Bog: Neka zemlja pusti iz sebe duše žive po vrstama njihovim, stoku i sitne životinje i zveri zemaljske po vrstama njihovim. I bi tako. 25 I stvori Bog zveri zemaljske po vrstama njihovim, i stoku po vrstama njenim, i sve sitne životinje na zemlji po vrstama njihovim. I vide Bog da je dobro Onda ispada po tvojoj teoriji da Bog vidi smrt svojih stvorenja i da kaze da je to dobro? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 1, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2015 znaci startali smo u paloj prirodi pa smo ustali da bi mogli jopet da padnemo, jel tako? sta sveti oci o tome govore, dqaj mi jednoga citiraj samo... inace posto sebi dozvoljavas mogucnost evolucije, vjerujes nauci, reci mi jel nauka moze da odredi trenutak ustale p[rirode, jel su ostali kakvi njeni tragovi i kako bi to naucno bilo moguce, kojim mehanizmima Ne razumem sta si ovim hteo reci? Sta znaci ''pa smo ustali da bi mogli da padnemo''? Znaci pre toga nije bila pala iako je postojala smrt i istrebljivanje svih vrsta bica na zemlji? U postanju se kaze jos i pre stvaranja coveka: Potom reče Bog: Neka zemlja pusti iz sebe duše žive po vrstama njihovim, stoku i sitne životinje i zveri zemaljske po vrstama njihovim. I bi tako. 25 I stvori Bog zveri zemaljske po vrstama njihovim, i stoku po vrstama njenim, i sve sitne životinje na zemlji po vrstama njihovim. I vide Bog da je dobro Onda ispada po tvojoj teoriji da Bog vidi smrt svojih stvorenja i da kaze da je to dobro? Priroda pre pada je bila ista kao i posle pada, znaci nista se novo i spektakularno u kosmosu nije desilo kada je covek sagresio. Covek je pao u smislu da je prekinuo odnos sa Bogom koji je tada imao. Slikovito: Ti sedis u fotelji i zvoni ti telefon. Ti se javis: ''Halo, ko je?'' - Ovde Bog. Ajde dodji na pivo da caskamo i da se druzimo? Ti odgovaras: ''Ne mogu, ne da mi zena.'' I spustis slusalicu ostajuci da sedis u fotelji. Sta je ostalo isto? Pa sedis u fotelji i pre i posle razgovora, nisi se maknuo. Sta se desilo? Pa zvao te Bog na pivo, ali ti si rekao da ne mozes i ostao si da sedis u fotelji. Da si rekao da hoces, ustao bi iz fotelje i otisao na pivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 @cloudking, Ти си безнадежан случај. Жао ми те. "Зато ви будите храбри и немојте да вам клону руке, јер има плата за ваш труд" (druga knjiga dnevnika 15/7) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Ne razumem sta si ovim hteo reci? Sta znaci ''pa smo ustali da bi mogli da padnemo''? Priroda pre pada je bila ista kao i posle pada, znaci nista se novo i spektakularno u kosmosu nije desilo kada je covek sagresio. Covek je pao u smislu da je prekinuo odnos sa Bogom koji je tada imao. Slikovito: Ti sedis u fotelji i zvoni ti telefon. Ti se javis: ''Halo, ko je?'' - Ovde Bog. Ajde dodji na pivo da caskamo i da se druzimo? Ti odgovaras: ''Ne mogu, ne da mi zena.'' I spustis slusalicu ostajuci da sedis u fotelji. Sta je ostalo isto? Pa sedis u fotelji i pre i posle razgovora, nisi se maknuo. Sta se desilo? Pa zvao te Bog na pivo, ali ti si rekao da ne mozes i ostao si da sedis u fotelji. Da si rekao da hoces, ustao bi iz fotelje i otisao na pivo. jel se ti pravis mutav , daj mi reci sta za tebe podrazumjeva pala priroda covjeka, koje sve posljedice to prouzrokuje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 konkretno jel adam dok niej pao mogao pogunuti od cunamija ili zmije otrovnice Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 dakle u raju je priroda ko i kod nas, mores poginuti tako sto te zvekne tegla sa krastavcima u glavu ispala sa 7 sprata , jel sam dobro zakljucio deja vu ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 1, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2015 jel se ti pravis mutav , daj mi reci sta za tebe podrazumjeva pala priroda covjeka, koje sve posljedice to prouzrokuje Pa objasnio sam. Pala priroda je ovo sada i ono sto postoji vec 13 milijardi godina (mozda i vise). Stim sto pala znaci priroda odvojena od Boga koja ceka na obozenje - stupanje u zajednicu sa Bogom kroz Sina (jer je kroz Sina i nastala - kroz koga je sve postalo kako glasi u Simbolu vere). konkretno jel adam dok niej pao mogao pogunuti od cunamija ili zmije otrovnice dakle u raju je priroda ko i kod nas, mores poginuti tako sto te zvekne tegla sa krastavcima u glavu ispala sa 7 sprata , jel sam dobro zakljucio deja vu ? Ako mislis na onaj Edenski vrt kao raj, onda si mogao da pogines. Doduse neki smatraju da je Adam zgresio istog momenta kada mu je udahnut duh, vidjao sam to ovde po forumu da je neko od teologa pisao. Uostalom, sve je to lepo napisao Milojkov, postoji citava tema za diskusiju sa njim i vrlo korisna, ja barem od njega izvlacim informacije i jos ponekih. E sad zasto si mogao da pogines u Edenu? Pa jer se covek nije u njemu ni obozio tj. stupio u zajednicu sa Bogom pa dobio besmrtno i nepovredivo telo. A takvo telo je tek Isus dobio posle vaskrsenja kada je jedini od svih ljudi pobedio smrt, sto znaci da Adam nije stvoren savrsen i besmrtan, nego suprotno - nesavrsen i smrtan. Takodje, Eden nije isto sto i raj kog Isus obecava, a to je Carstvo Nebesko koje nema bas veze sa cvecem i drvecem, nego onim duhovnim. Raj je ustvari idealna zajednica zasnovana na ljubavi, a ne neko mesto puno cveca i drveca i kao takva se moze zaceti vec ovde tj. vec ovde mozes da osetis i prozivis raj, najcesce kroz Crkvu jer je ona slika tog raj, tog Carstva Nebeskog u vremenu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Samo Milan NIkolic da se pojavi i da vam razbuca zurku... Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Pa objasnio sam. Pala priroda je ovo sada i ono sto postoji vec 13 milijardi godina (mozda i vise). Stim sto pala znaci priroda odvojena od Boga koja ceka na obozenje - stupanje u zajednicu sa Bogom kroz Sina (jer je kroz Sina i nastala - kroz koga je sve postalo kako glasi u Simbolu vere). Ako mislis na onaj Edenski vrt kao raj, onda si mogao da pogines. Doduse neki smatraju da je Adam zgresio istog momenta kada mu je udahnut duh, vidjao sam to ovde po forumu da je neko od teologa pisao. Uostalom, sve je to lepo napisao Milojkov, postoji citava tema za diskusiju sa njim i vrlo korisna, ja barem od njega izvlacim informacije i jos ponekih. E sad zasto si mogao da pogines u Edenu? Pa jer se covek nije u njemu ni obozio tj. stupio u zajednicu sa Bogom pa dobio besmrtno i nepovredivo telo. A takvo telo je tek Isus dobio posle vaskrsenja kada je jedini od svih ljudi pobedio smrt, sto znaci da Adam nije stvoren savrsen i besmrtan, nego suprotno - nesavrsen i smrtan. Takodje, Eden nije isto sto i raj kog Isus obecava, a to je Carstvo Nebesko koje nema bas veze sa cvecem i drvecem, nego onim duhovnim. Raj je ustvari idealna zajednica zasnovana na ljubavi, a ne neko mesto puno cveca i drveca i kao takva se moze zaceti vec ovde tj. vec ovde mozes da osetis i prozivis raj, najcesce kroz Crkvu jer je ona slika tog raj, tog Carstva Nebeskog u vremenu. el mores pitati milojkova dje sam izgubio kljuceve od stana, on svasta zna, zna sigurno i to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 1, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2015 el mores pitati milojkova dje sam izgubio kljuceve od stana, on svasta zna, zna sigurno i to Pitaj koga hoces ovde svi ce ti dati manje-vise isti odgovor jer se radi o teologiji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 1, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Samo Milan NIkolic da se pojavi i da vam razbuca zurku... Pa ne bi onda bio zanimljiv forum da nema tako sarenilo misljenja i stavova. O cemu bismo diskotovali, sta bismo radili? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 1, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2015 за такве мамлазе као што си ти Ne moras bas tako, mozes i finije da se izrazis. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Pitaj koga hoces ovde svi ce ti dati manje-vise isti odgovor jer se radi o teologiji. malo si se prevario, pricao sam ja na te teme sa mnogima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 1, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Мора, нажалост, јер некима само то помаже. Zapravo odmaze, jer ce cloudking da ti uzvrati na isti nacin i to shvatiti kao uvredu, zbog cega ce vasi postovi u narednih 5 strana biti samo besmisleno utroseno vreme. Sve se moze na finiji nacin. Mislim meni da si napisao tako nesto ne bi mi nista znacilo, pisi mi sta hoces, potpuno mi je nebitno, ali ako primetis cloud obicno uvredjeno reaguje na takve postove. Nece svi ljudi isto da reaguju. Neko ce da ignorise, neko ce da reaguje na to, svako je drugacije. cloudking and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука