Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

pa mi vjerujemo da se moze i izaci i eto ti sukoba sa naukom, nauka se cak bavila negiranjem postojanja duse, nauka negira postojanje savijesti i slicne stvari 

То није сукоб са науком. Ни ми не сматрамо да се из њега може изаћи "својим силама", већ искључиво ако неко изван Космоса дође и "извади" те.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

pa mi vjerujemo da se moze i izaci i eto ti sukoba sa naukom, nauka se cak bavila negiranjem postojanja duse, nauka negira postojanje savijesti i slicne stvari 

Ne negira.. nadji mi jedan naucni rad koji se bavi negarinjem postojanja duse, negiranjem postojanja savesti i slicne stvari. A ne mozes da mi nadjes jer ne postoji.. tim temama se nauka i ne bavi.. isto kao sto se ne bavi umegnosti, dizajnom (estetskim) i slicnim stvarima.

Nauka nije neki opsti tragalac za istinom, vec FISIZ.. ili ti PRIRODNA FILOZOFIJA, deo filozofije koji se bavi istrazivanjem materijalnog sveta i njegovog funkcionisanja.

Etika, estetika i ostale grane filozofije nisu deo nuke (physisa)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ne negira.. nadji mi jedan naucni rad koji se bavi negarinjem postojanja duse, negiranjem postojanja savesti i slicne stvari. A ne mozes da mi nadjes jer ne postoji.. tim temama se nauka i ne bavi.. isto kao sto se ne bavi umegnosti, dizajnom (estetskim) i slicnim stvarima.

Nauka nije neki opsti tragalac za istinom, vec FISIZ.. ili ti PRIRODNA FILOZOFIJA, deo filozofije koji se bavi istrazivanjem materijalnog sveta i njegovog funkcionisanja.

Etika, estetika i ostale grane filozofije nisu deo nuke (physisa)

psihologija je nauka koliko meni poznato, ona savijest ne priznaje, ta psihiocka funkcija ne postoji u psihologiji, dzabe si potego sve prirodne i neprirodne filozofije

Подели на овим сајтовима

Aj navedi citat nekog Svetog Oca koji je ucio da je Adam stvoren smrtan?Po tebi ispada da Bog nakon stvaranja coveka kada kaze

,,Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.,,

zapravo kaze smrtnost coveka bese dobra veoma.

Nemam sad kod sebe nijedan citat, ali spomenuo sam Maksima Ispovednika i Atanasija Velikog koji cini mi se uce o smrtnosti tvorevine zbog njene stvorenost. 

Jednostavno ako imas nesto sto je stvoreno, ono ce biti smrtno. Da je Bog stvorio nesto besmrtno, onda ono ne bi moglo biti smrtno. Cini mi se da Maksim Ispovednik to kaze, da ako je covek stvoren savrsen, onda ne bi pao u nesavrseno stanje zbog greha, jer ga nista ne bi moglo naterati da izabere nesto drugo sem Boga zbog toga sto bi to drugo bilo vise od Boga. Otprilike tako. 

Imas ovde lepo objasnjeno pa uzmi procitaj kad budes mogao: https://www.pouke.org/forum/topic/15557-%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/

Za citat, pa u sustini sve sto je stvorio Bog je dobro, ali nije savrseno i dovrseno jer to nije njegovo istinsko postojanje. Recimo za coveka bi se moglo reci da je stvoren dobar kao bice, ali da zlo dolazi kasnije u odredjenim okolnostima. Postoje neka istrazivanja koja idu tome u prilog gde su radjena sa bebama i malom decom i gde im je utvrdjena ''dobrota''. Kasnije ljudi kad odrastu i postanu vise svesni okoline postaju drugaciji jer obicno bivaju povredjeni, pa kazu: Sto da budem budala i dobrica, bicu govedo tako se prolazi u zivotu. 

Подели на овим сајтовима

grizli sta cemo sa savijesti, nauka je negira, tacnije psihologija i to ostro... nama hriscanima je to vrlo bitna stavka, to nije sukob a?

.... pa nista prekini da izmisljas stvari koje nisu tacne.

evo par clanaka

http://journal.sjdm.org/jdm8105.pdf

http://en.wikipedia.org/wiki/Moral_psychology

https://www.psychologytoday.com/basics/ethics-and-morality

http://www.simplypsychology.org/kohlberg.html

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

dobro i kakve to ima veze sa necim sto ja pisem mozes li pojasniti jer smatram ovaj tvoj komentar suvisnim

Pa kazes da nauka baratama nekim nebuloznim hipotezama kao sto je tamna energija i slicno. To je isto kao da si pre 500 godina rekao da nauka barata nebuloznim hipotezama kao sto je okrugla Zemlja. 

Ne kazem da su takve hipoteze tacne i da tamna energija postoji. Zapravo jos nije potvrdjena sto ne znaci da nece. 

Izvini, mozda gajim bas neke predsrasude, ali ovako kako pises ispadas mi kao neko ko bas nije za nauku i koje nesto ni ne voli. 

Подели на овим сајтовима

.... pa nista prekini da izmisljas stvari koje nisu tacne.

ma sta te boli uvo odakle mi, necu te ja svakji puta uciti, ako nemas vremena citati malo psihologiju, ne morem ti ja to ovdje nadoknaditi, onda se ne mjesaj u razgovor, ako pak mislis da kordun nesto izmislja, ajde mi reci sta je savijest u psihologiji, evo cekam da kazes, al malo morgen sto reko slobo

Подели на овим сајтовима

Pa kazes da nauka baratama nekim nebuloznim hipotezama kao sto je tamna energija i slicno. To je isto kao da si pre 500 godina rekao da nauka barata nebuloznim hipotezama kao sto je okrugla Zemlja. 

Ne kazem da su takve hipoteze tacne i da tamna energija postoji. Zapravo jos nije potvrdjena sto ne znaci da nece. 

Izvini, mozda gajim bas neke predsrasude, ali ovako kako pises ispadas mi kao neko ko bas nije za nauku i koje nesto ni ne voli. 

ne nego ti ne znas sta pises ne znas gdje bi udario, prvo si katastrofalno losu analogiju nasao da bi je meni nabio za tamnu energiju, to da je zemlja okrugla se moglo provjeriti na hiljadu i jedan nacin odmah onda, dakle to nije nikakva hipoteza koja se nije mogla provjeriti, tamna energija da se moze provjeriti ne bi se zvala tamna, jesi se pitao odakle joj ime

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...