Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Наравно да "споља" може да се уђе у наш Космос, то је лепо објаснио св. Карл Саган: :)

Ово што је описао ми хришћани зовемо Јеванђеље.

Pa zar nije ovde predstavljeno "cudo" koje nije "van mogucnosti saznanja nas, njegovih stanovnika"? Jevandjelje je dobra vest jer kaze da mi, stanovnici ovog svemira, nismo izolovani od "vanjskih" desavanja. Ocekivao bih da bas vernici ne bi trebalo da iskljucuju mogucnosti nailaska na odgovore u ovom svemiru, jer ako je prosla jedna jabuka kroz flatland, odakle mi sigurnost da nece pasti jos koja (ili da ona jedna nije ostavila nikakav trag dok je bila u flatlandu)?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Констатација:

Већина православаца неофита који су на почетку православне каријере били заражени вирусом протестантског креационизма (на жалост, објављивано од стране МП и по Светигори, Светионику, Православном путу и другим верским часописима), осећају се угрожено од стране ТЕ...

• Волим 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Па не мораш баш њега, лепо прича али некима и није баш неки ауторитет збогради биографије у најмању руку...

Има ту и светих који износе занимљиве идеје...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Pa zar nije ovde predstavljeno "cudo" koje nije "van mogucnosti saznanja nas, njegovih stanovnika"? Jevandjelje je dobra vest jer kaze da mi, stanovnici ovog svemira, nismo izolovani od "vanjskih" desavanja. Ocekivao bih da bas vernici ne bi trebalo da iskljucuju mogucnosti nailaska na odgovore u ovom svemiru, jer ako je prosla jedna jabuka kroz flatland, odakle mi sigurnost da nece pasti jos koja (ili da ona jedna nije ostavila nikakav trag dok je bila u flatlandu)?

Извини Дрвце, нисам баш разумео питање... Ако може помоћ? :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Извини Дрвце, нисам баш разумео питање... Ако може помоћ? :)

Moze. :)

Odakle uverenje da ce odgovori biti van domasaja u ovom svetu, kada imamo primer flatlanda i Jevandjelja koji kazuju istu stvar - postoji razmena informacija sa "onostranim".  Pritom ta navodna "razmena" nije potvrdjena naukom, ali je u osnovi mnogih religija.

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Moze. :)

Odakle uverenje da ce odgovori biti van domasaja u ovom svetu, kada imamo primer flatlanda i Jevandjelja koji kazuju istu stvar - postoji razmena informacija sa "onostranim".  Pritom ta navodna "razmena" nije potvrdjena naukom, ali je u osnovi mnogih religija.

Размена информација је једнострана - само неко из 3D може да се "објави" бићима која живе у флатланду. Флатланђани немају начин да направе 3D експеримент, то је изван домашаја њихове науке - научним методом не може ни да се докаже, ни да се оповргне.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Размена информација је једнострана - само неко из 3D може да се "објави" бићима која живе у флатланду. Флатланђани немају начин да направе 3D експеримент, то је изван домашаја њихове науке - научним методом не може ни да се докаже, ни да се оповргне.

Ako sam dobro razumeo 3D-ovci ne mogu da primaju informacije od ravnih dok ravni mogu od 3D-ovca. Jel tako?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Ako sam dobro razumeo 3D-ovci ne mogu da primaju informacije od ravnih dok ravni mogu od 3D-ovca. Jel tako?

Nope. Зар нисте учили геометрију у школи? :)

3D бића (као што смо ми) виде раван и све у њој испред себе. Они могу да примају и да шаљу информације. 2D бића не могу да направе 3D експеримент. Њихова "наука" је 2D геометрија, у њој не постоји начин да се опишу 3D објекти.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ope. Зар нисте учили геометрију у школи? :) 3D бића (као што смо ми) виде раван и све у њој испред себе. Они могу да примају и да шаљу информације. 2D бића не могу да направе 3D експеримент. Њихова "наука" је 2D геометрија, у њој не постоји начин да се опишу 3D објекти.

Jel pričamo o razmeni informacija ili eksperimentima?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Имам утисак да се не разумемо најбоље... Хајде молим те покушај да ми боље објасниш питање.

Napisao si da između 3D i 2D informacije mogu teći jednosmerno.

Kada neko mahne u 2D da li se to vidi u 3D? Da li kada neko kine u 3D vidi li se to u 2D?

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Ako 3d muva ne zatrese 2d mrezu, pauk ce ostati gladan. Koprcanje 3dmuve se prenosi kroz 2dpaucinu. Zasto pauk ne moze nista da sazna o muvi ("van mogucnosti saznanja nas, njegovih stanovnika") ako je ne lovi u 3d prostoru, nego je ceka u svojoj 2d ravni?

Они могу да примају и да шаљу информације. 2D бића не могу да направе 3D експеримент. Њихова "наука" је 2D геометрија, у њој не постоји начин да се опишу 3D објекти.

Pa cekaj, kako onda uopste pricase sv. K.S. o teseraktu? Kako imamo 3d i 2d senke teserakta? Zar ne postoji nacin da se predvidi kako bi izgledala jabuka u flatlandu? Zar nije snit jabuke koji lezi u flatlandu potpuno flatlandjanski opisiv? itd...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...