Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

i sad te ja pitam sta cemo ako je evolucija covjeka kao teorija zabluda, sta ces bogu reci ako te pita svima sam vam rekao da sam vas stvorio na svoju sliku i priliku, ali vi ste radije poslusali drugoga, moje ste izokrenuli, sta ces da mu kazes, da si bio gutac onog sto ti se serviralo, a ?

Koliko stvari postoji koje su zablude, tako da bas ono sumnjam da ce me Bog pitati sto sam verovao nebuluznoj TE a ne necemu levom. Mislim da ce me radije pitati sto nisam pomogao bliznjem u nevolji, sto sam bio govedo, sto sam prema drugima bio kreten, a ne sto sam verovato u neke nebuloze. 

I da se vratim na citavu poentu mojih postova. Ni na jednom mestu nisam gurao nauku u teologiju. Niti je opis pada s kruske naucni opis teorije evolucije, nego je metafora za objasnjenje Adamovog pada. 

I potpuno je nebitno verovato ti u TE ili u sestodvnev ili u nesto trece ako imas cinjenicu da je stvorenost tvorevine uzrok njene smrtnosti, sto ce reci da niti je stvorena savrsena, niti potpuna, jer da jeste nikakav se pad ne bi desio. Tako da je ovde TE potpuno irelevantna, jer se bavimo teoloskim stvarima a ne bioloskim. 

Подели на овим сајтовима

savijest u psihologiji kao psihicka funkcija ne postoji, sto se vrlo razlikuje od savijesti u pravoslavlju, frojd recimo savijest dozvoljava iskljucivo kao civilizacijsku tekovinu i ispolajava se tako sto se bore super ego i ego, to veze nema sa savijescu, to tako moze opisivati samo neko sa istupljenom savijesti do kraja.... savijest se hrani duhom svetim, ti kao pravoslavac to bi trebao da znas, sta citas te sumanute clanke, procitaj malo na drugim mjestima, evo bas sam naletio slucajno na poukama na nesto : https://www.pouke.org/forum/topic/31676-савест/?p=1016429

takodjer ako krenes da citkaras te izvore kojima se ti koristis doci ces vrlo brzo do clanaka tipa kako je pravoslavlje psihicki poremecaj, a blagodat napad tog poremecaja

Подели на овим сајтовима

ne nego ti ne znas sta pises ne znas gdje bi udario, prvo si katastrofalno losu analogiju nasao da bi je meni nabio za tamnu energiju, to da je zemlja okrugla se moglo provjeriti na hiljadu i jedan nacin odmah onda, dakle to nije nikakva hipoteza koja se nije mogla provjeriti, tamna energija da se moze provjeriti ne bi se zvala tamna, jesi se pitao odakle joj ime

Nisam se pitao, nekriticki sam usvojio tu hipotezu koju sada volim da koristim kao argument protiv neistomisljenika iako nemam pojma sta znaci.  :0212_rolleyes:

To sto tamna energija jos nije proverene ne znaci da nece. Uzmi primer sa Higsovim bozonom. Pre eksperimenta u CERN-u bio je sama neka matematicka skrabotina i isto sto je sad tamna energija. Onda je potvrdjeno njegovo postojanje. Sto znaci da su tvoji prigovori tamnoj energiji nalik hipotetickim prigovorima Higsu pre eksperimenta (mozda i nisu hipoteticki, mozda si imao prigovore i pisao kako je to nebuloza i kako se to ne moze proveriti). 

Naravno, i danas se vode debate o Higsovom bozonu, neki kazu da nije potvrdjen, a razlog je sto je nauka zasnovana na kritickom misljenju gde cak i ako volis svoju teoriju moras da je oboris ako mozes. Ako ne mozes, onda si pokazao da je neoboriva. 

I ko sad ima predsrasude? Ili se radi o cistim nesporazumima i tome da se nikako ne razumemo? 

Подели на овим сајтовима

Koliko stvari postoji koje su zablude, tako da bas ono sumnjam da ce me Bog pitati sto sam verovao nebuluznoj TE a ne necemu levom. Mislim da ce me radije pitati sto nisam pomogao bliznjem u nevolji, sto sam bio govedo, sto sam prema drugima bio kreten, a ne sto sam verovato u neke nebuloze. 

I da se vratim na citavu poentu mojih postova. Ni na jednom mestu nisam gurao nauku u teologiju. Niti je opis pada s kruske naucni opis teorije evolucije, nego je metafora za objasnjenje Adamovog pada. 

I potpuno je nebitno verovato ti u TE ili u sestodvnev ili u nesto trece ako imas cinjenicu da je stvorenost tvorevine uzrok njene smrtnosti, sto ce reci da niti je stvorena savrsena, niti potpuna, jer da jeste nikakav se pad ne bi desio. Tako da je ovde TE potpuno irelevantna, jer se bavi teoloskim stvarima a ne bioloskim. 

ne ti se bavis sirenjem necega u sta nisi siguran, a ja sve sto radim kritikujem ta tvoja saznanja jer su mi mutna

Подели на овим сајтовима

Nisam se pitao, nekriticki sam usvojio tu hipotezu koju sada volim da koristim kao argument protiv neistomisljenika iako nemam pojma sta znaci.  :0212_rolleyes:

To sto tamna energija jos nije proverene ne znaci da nece. Uzmi primer sa Higsovim bozonom. Pre eksperimenta u CERN-u bio je sama neka matematicka skrabotina i isto sto je sad tamna energija. Onda je potvrdjeno njegovo postojanje. Sto znaci da su tvoji prigovori tamnoj energiji nalik hipotetickim prigovorima Higsu pre eksperimenta (mozda i nisu hipoteticki, mozda si imao prigovore i pisao kako je to nebuloza i kako se to ne moze proveriti). 

Naravno, i danas se vode debate o Higsovom bozonu, neki kazu da nije potvrdjen, a razlog je sto je nauka zasnovana na kritickom misljenju gde cak i ako volis svoju teoriju moras da je oboris ako mozes. Ako ne mozes, onda si pokazao da je neoboriva. 

I ko sad ima predsrasude? Ili se radi o cistim nesporazumima i tome da se nikako ne razumemo? 

opet los primjer navodis, tamna energija i tamna materija se ne mogu nikako detektovati jer ne reaguju nikako sa nicim nit ko zna sta je to, to ti je najobicnija izmisljotina nastala onog trenutka kad se vidjelo da anstajnova gravitacija ima eneromne probleme na vecim skalama mase, pa kad se pojavio toliki minus u svemiru energije onda su onako pausalno odredili koliko bi moglo biti maks tamne materije , a ostatak nek bude tamna energija da se spasi anstajnova gravitacija to je cijela prica i sta ces ti tu da provjeravas, pa priej ces provjeriti raj i pakao

Подели на овим сајтовима

ne ti se bavis sirenjem necega u sta nisi siguran, a ja sve sto radim kritikujem ta tvoja saznanja jer su mi mutna

Pitaj koga god hoces ovde a da ozbilnije zna teologiju, reci ce ti skoro isto.

opet los primjer navodis, tamna energija i tamna materija se ne mogu nikako detektovati jer ne reaguju nikako sa nicim nit ko zna sta je to, to ti je najobicnija izmisljotina nastala onog trenutka kad se vidjelo da anstajnova gravitacija ima eneromne probleme na vecim skalama mase, pa kad se pojavio toliki minus u svemiru energije onda su onako pausalno odredili koliko bi moglo biti maks tamne materije , a ostatak nek bude tamna energija da se spasi anstajnova gravitacija to je cijela prica i sta ces ti tu da provjeravas, pa priej ces provjeriti raj i pakao

Sto ne znaci da se taj problem ne moze resiti pa nazvao ti to resenje tamnom energijom, materijom ili rozim jednorogom. Sta mislis da naucnici rade? Izmisljaju nebuloze jer im je lepo? 

Подели на овим сајтовима

Pitaj koga god hoces ovde a da ozbilnije zna teologiju, reci ce ti skoro isto.

Sto ne znaci da se taj problem ne moze resiti pa nazvao ti to resenje tamnom energijom, materijom ili rozim jednorogom. Sta mislis da naucnici rade? Izmisljaju nebuloze jer im je lepo? 

i nebulozama se bave i prevarama, svega ima u nauci, jel se sjecas one cuvene naucne prevare sa nedostajucom karikom u evoluciji covijeka, lijepo im bilo, al nije trajalo duze od 100 godina....

vec sam ti rekao da sam razgovarao sa ljudima, cemu ponavljas.

Подели на овим сајтовима

i nebulozama se bave i prevarama, svega ima u nauci, jel se sjecas one cuvene naucne prevare sa nedostajucom karikom u evoluciji covijeka, lijepo im bilo, al nije trajalo duze od 100 godina....

vec sam ti rekao da sam razgovarao sa ljudima, cemu ponavljas.

Malo slucajeva u odnosu na one zbog kojih danas imas taj monitor pred ocima koji postoji zahvaljujuci naucnicima. 

Подели на овим сајтовима

Malo slucajeva u odnosu na one zbog kojih danas imas taj monitor pred ocima koji postoji zahvaljujuci naucnicima. 

slazem se to su sfere nauke koje ja duboko postujem i ne bave se supljim ludorijama kao evolucionisti i danasnji astrofizicari, nije svaka nauka ista...

zivio anstajnov fotoelektricni efekat, on nam je donijeo digitaliju

Подели на овим сајтовима

slazem se to su sfere nauke koje ja duboko postujem i ne bave se supljim ludorijama kao evolucionisti i astrofizicari, nije svaka nauka ista...

zivio anstajnov fotoelektricni efekat

Pa i od evolucije imas prakticne posledice. Npr. koristi u medicini. 

Od CERN-a se isto ima, nece svaka budala da uplati tolike suma novca na onoliko cudo da bi tamo neki ludaci smisljali nove fantazije. 

Подели на овим сајтовима

Pa i od evolucije imas prakticne posledice. Npr. koristi u medicini. 

Od CERN-a se isto ima, nece svaka budala da uplati tolike suma novca na onoliko cudo da bi tamo neki ludaci smisljali nove fantazije. 

ja nikada nisam nista protiv CERNA rekao, ja da imam para napravio bi ljudima 10 puta veci CERN....

nemas ti od evolucije nikakve koristi , imas koristi od genetike i ostalih oblasti biologije, biohemije, biofizike, teorija evolucije je za mene jedna sanjarija koja koristi sve sto joj odgovara, to je za mene politicka stranka

Подели на овим сајтовима

tako i aquilius isto ima argumente kako je teorija evolucije dala neki doprinos medicini, gdje li samo crpite te argumente, ponavljate ih ko papagaji,vas nekolik ona ovom forumu, na prste vas se moze izbrojiti, a da te pitam sta konkretno teorija evolucije je donijela u medicinu otisao bi na genetiku kao naucnu disciplinu a ne na neku tamo teoriju, vidis i sam da sam u pravu kad kazem da gutate kako vam se servira, samo ako godi trenutnim potrebama logike.

smorila me nacisto ova tema, odustajem, ja tebi kazem da ti izbijem predrasude o meni, da nisam protiv nauke nego nekih fantazija u nekim naucnim oblastima kao sto su moderna astrofizika i evolucija a ti meni pominjes cern koji se bavi eksperimentalnom kvantnom fizikom, stvarno nema smisla.

Подели на овим сајтовима

tako i aquilius isto ima argumente kako je teorija evolucije dala neki doprinos medicini, gdje li samo crpite te argumente, ponavljate ih ko papagaji, a da te pitam sta konkretno teorija evolucije je donijela u medicinu otisao bi na genetiku kao naucnu disciplinu a ne na neku tamo teoriju

Pitaj doktora sledeci put kad zaglavis u hitnoj... A ne cekaj, ti kad se razbolis ides u crkvu da se molis da ozdravis... Pa da...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Наравно да "споља" може да се уђе у наш Космос, то је лепо објаснио св. Карл Саган: :)

Ово што је описао ми хришћани зовемо Јеванђеље.

је л ово из неког "попуни празна поља" алманаха ?   рецимо

Ово што је описао ми будисти зовемо Будистички мега приручник.

Ово што је описао ми џуманџсти зовемо Џуманџи Нафака.

Подели на овим сајтовима

је л ово из неког "попуни празна поља" алманаха ?   рецимо

Ово што је описао ми будисти зовемо Будистички мега приручник.

Ово што је описао ми џуманџсти зовемо Џуманџи Нафака.

Па ми хришћани га тако зовемо, не знам како га зову други.

Само сам одговорио човеку да је могуће да неко/нешто уђе у наш Космос споља. Извињавам се ако сам ти повредио верска осећања... ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...