Crveni Baron Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Ma daj bre, sta ima, za dvesta evrica 'ce potpisemo sta treba i d'idemo more na pecenje ... Kuj ce da se smara sa to Kosovo i tako ne vredi pisljiva boba, sve neke rusevine .... feeble је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Косово више неће постојати у Царству Небескоме. Не смемо се за Косово борити као за Царство Небеско. Јако је неодговорно од стране српске Цркве што стимулише српски народ да размишља о очувању Косова у границама Србије. То није посао Цркве и време је да раскине са таквим посветовњаченим понашањем. Треба да будемо задовољни што власти на Косову - више она светска - гарантује сигурност црквеног власништва. Народ је попунио градове и села на Косову, што силом, што преваром, што уценом, што праведном куповином - све то промишљу Божијом, и тај народ није српски. Црква је у великој кризи унутар Себе, а овим испадима покушава се замаглити стварност. Православни хришћани су постали неспособни за аутентичан живот по Јеванђељу и то траје вековима. У свету се могу набројати на прсте литургијске заједнице по узору на прву Цркву. Не видимо да смо постали део таме од овога света тиме што смо у пракси легализовали солипсистичку индивидуалност код већине чланова. Све то се да исправити јер је Бог свемогућ. Само ће мера ,,карања'' (преваспитања) бити неизвесна. Једино што у свакој твојој констатацији фали јесте, начин на који се то превазилази.. а то или подразумева твоју сопствену неспособност (незнање и непознавање) или неспремност на оно без чега Хришћанство као такво не постоји.. као и (дотични) појединац као Хришћанин ... А о Љубави да и не почињемо причу ... Узгред, јеси ли био некад на Косову и Метохији ... јел схваташ да је од Приштине до Ниша 130 км ..јел схваташ да Јужна Србиоја као појам не постоји осим у временској прогнози РТС-а ... И на крају јел се сећаш да је СПЦ ..заправо Архиепископија Пећка ... -Владимир-, Пг and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 @@dragisa, Мислио сам на правно власништво. Испалио си се признај лепо. Које правно власништво, које гаранције ?Дај, гарантовало се на овим просторима све и свашта, и од много звучнијих имена и потписивало се на квалитетном папиру па шта је било ? Појео вук магарца. И то код много већих ствари него што је "правно власништво" . Него изгледа, виде људи да ти папирићи још пролазе код нас, па кажу ајд да им дамо , ништа нас не кошта. Мислим, свестан сам ја да немамо ни с ким ни с чим, али би било лепо да задржимо макар трунчицу достојанства . Јер, није нам га пуно остало. Tristatri, feeble, dragisa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Косово више неће постојати у Царству Небескоме. Не смемо се за Косово борити као за Царство Небеско. Друже, ово што ти причаш је чисто богумилство. Мислим, шта је ово, нека хипи теологија, јеховини сведоци, шта? Ово што ти сервираш је злоупотреба Царства Небеског у неком скроз ишчашеном контексту. Па шта мислиш, како се стиче Царство Небеско? Да ли можда јаловим теологизирањем и мудровањем? Јако је неодговорно од стране српске Цркве што стимулише српски народ да размишља о очувању Косова у границама Србије. То није посао Цркве и време је да раскине са таквим посветовњаченим понашањем. А шта требамо да радимо? Да седимо и чекамо Царство Небеско? Да ли је некакав напор, подвиг, домострој у смислу управљања и располагања добрима која нам је Бог дао спада у тај труд да се стекне Царство Небеско и оправда поверење које нам је Бог као хришћанском народу дао? Православни хришћани су постали неспособни за аутентичан живот по Јеванђељу и то траје вековима. Пре ће бити да си ти у својем теологизирању отпао од аутентичног хришћанског погледа на свет. Рилски and Саша M. је реаговао/ла на ово 2 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Критикује се Епископ зато што је прозвао Премијера који каже '' да Устав његове земље не вреди пребијене паре'' ... ДНО ...БЕЗ ДНА Тања1, Пг, Jakov Edeski and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Узгред, јеси ли био некад на Косову и Метохији ... јел схваташ да је од Приштине до Ниша 130 км ..јел схваташ да Јужна Србиоја као појам не постоји осим у временској прогнози РТС-а ... И на крају јел се сећаш да је СПЦ ..заправо Архиепископија Пећка ... Дозволи мени да ти објасним. Све то су тричарије и глупости у односу на Царство Небеско и не ваља се трошити на тим приземним стварима а запостављати вечност. Превише смо времена изгубили бавећи се тим мучним питањима, чак су и многи светитељи из рода нашега улудо гинули борећи се за слободу свога рода да у слободи може да исповеда и слави Бога, да се спасава....ништа то, пустимо Косово, Србију, па на крају крајева и саму слободу. Јер, шта ће нам обична земаљска слобода ако већ овде живимо у категоријама Царства Небеског, онда нам је све једно да ли нама управљају Албанци, Немци или Турци, јер, у Царству Небеском неће бити ни Албанца, ни .... итд. Саша M., Рилски, Crveni Baron and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Јасно.. да ... То је уствари ... ХришНанство ..са хипи елементима N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 ХришНанство! То је то! "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 ma idi begaj..... sve bajni hrisCani i patriote..... a efekat: ko da je vec sami pakao sisao na zemlju.... i to pod stranom upravom.... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Ти заиста ниси ни при ..вирио на Косово ..а камо ли у Метохију الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Лично бих волео да никада не признамо нечију независност Косова и да никада не будемо чланица ЕУ. Волео бих да се уздигнемо и да будемо пример другима. Међутим, волео бих да се Црква не бави политиканством него реалним животом. Нама је тешко да се изборимо са афлатоксином, миримо се са буђи а учимо друге о царству - и тако има безброј примера. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Лично бих волео да никада не признамо нечију независност Косова и да никада не будемо чланица ЕУ. Волео бих да се уздигнемо и да будемо пример другима. Међутим, волео бих да се Црква не бави политиканством него реалним животом. Нама је тешко да се изборимо са афлатоксином, миримо се са буђем а учимо друге о царству - и тако има безброј примера. КЛЕВЕТАШ...! Где ..наведи одма сад шта је ''политиканство'' у тексту Владике Атанасија.. и образложи ..ако имаш Хришћанског образа .. и достојанства الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Међутим, волео бих да се Црква не бави политиканством него реалним животом. Нама је тешко да се изборимо са афлатоксином, миримо се са буђи а учимо друге о царству - и тако има безброј примера. Znaci vladika Atanasije da organizuje moleban za alfatoksine a ne da nas smara sa Kosmetom. N.Petrovic, Исидора Симанић, RYLAH and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 @@Рилски, Политиканство је све што претендује на земаљско. Шта Црква има са тим? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Grešiš Milane, nema u ovom tekstu nikakvog politikanstva... da bi ga bilo, potrebno je da tekst sadrži nešto više od epske poezije... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука