GeniusAtWork Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 E, što bi bilo lepo kada bi sve teme koje se tiču Kosova, EU i sličnih osetljivih pitanja mogle nekako da se obeleže: da li se u njima vodi racionalna rasprava, ili služe za pražnjenje emocija (lično nemam ništa protiv ovog drugog; zašto svaki razgovor mora da bude racionalan, ako će nekome pomoći da se isprazni, što da ne!). Ovako nastaju nesporazumi kad ovi iz prve grupe zalutaju u drugu i obrnuto... Драшко and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Политиканство је све што претендује на земаљско. Шта Црква има са тим? Да ли ти схваташ колико си близак манихејском дуализму?! "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Да ли ти схваташ колико си близак манихејском дуализму?! Цару царево,Богу Божије... јел и то манихејски дуализам ? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 @@Рилски, Политиканство је све што претендује на земаљско. Шта Црква има са тим? Не знаш шта говориш .. А она опаска о ''афла токсину'' је такав атак на памет да је боље д ато ниси ни помињао.. само показујеш да ти ни то није јача страна.. такод а боље се окани ствари које довољно не познајеш него прво мало истражи па онда имај мишљење о озбиљним стварима.. До тад ништа даље од Гандија и Ленона нећеш стићи .. μαρὰν ἀθά је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 До тад ништа даље од Гандија и Ленона нећеш стићи .. Царски!!! "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Grešiš Milane, nema u ovom tekstu nikakvog politikanstva... da bi ga bilo, potrebno je da tekst sadrži nešto više od epske poezije... Не знам како другачије да се изразим. Убеђивати некога да територија припада неком кога нема или ускоро неће бити на овом свету - не знам како да назовем. Шта ми уопште радимо на одржању наталитета (а камоли на повећању)? Ја не могу да заборавим на ту чињеницу и да се заваравам. Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Цару царево,Богу Божије... јел и то манихејски дуализам ? Ниси правилно цитирао! Испустио си кључно: "Подајте цару царево, а Богу Божије". Дакле, све супротно од тога је чист дуализам и најобичније секташтво!!! Христос је смирено стао пред Понтија Пилата и рекао му: "Не би ти имао власт нада мном да ти није дата одозго." На крају крајева, да ли ико озбиљан, поготово теолог, може да сумња у оправданост присуства Цркве у овом свету и њену обавезујућу везаност за сва збивања у људском друштву након Христовог оваплоћења?! Шта је Христово оваплоћење? Јел Бог уредио домострој спасења управо кроз Христово оваплоћење или није?! Према томе, лепо вам каже Рилски, само ви цепајте Ленона и Гандија, али немојте то да намећете као некакав изгубљени идентитет Цркве. "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Мислим да смо као народ - заједно са Црквом - у веома тешком стању. Наше понашање је суштински потпуно неодговорно. Јаков., Срђан Шијакињић and Tristatri је реаговао/ла на ово 3 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Ниси правилно цитирао! Испустио си кључно: "Подајте цару царево, а Богу Божије". Дакле, све супротно од тога је чист дуализам и најобичније секташтво!!! Христос је смирено стао пред Понтија Пилата и рекао му: "Не би ти имао власт нада мном да ти није дата одозго." На крају крајева, да ли ико озбиљан, поготово теолог, може да сумња у оправданост присуства Цркве у овом свету и њену обавезујућу везаност за сва збивања у људском друштву након Христовог оваплоћења?! Шта је Христово оваплоћење? Јел Бог уредио домострој спасења управо кроз Христово оваплоћење или није?! Према томе, лепо вам каже Рилски, само ви цепајте Ленона и Гандија, али немојте то да намећете као некакав изгубљени идентитет Цркве. sedi, nula. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Moжда и Таћи добије српски орден, никад се не зна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Теби је смешно а нама је страшно. Слично као на почетку филма Буре барута. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 A koliko se ovde pljuvalo o Tadicu i njegovom rukovanju sa Tacijem. Mnogi kao sto su prespavali 1999 kada smo podvili rep nakopn sto smo izgubili rat sa NATOm. Oni koji su dozvolili da zaratimo sa celom planetom pa makar da su i bili u pravu su krivi za gubitak Kosova. Ovo sad nema veze sa vezom. nase vojske; policije, vlasti dole nema vec 14 godina a sada to sto se neki pozivaju na to sto Papua Nova Gvineja i Istocni Timor jos razmisljaju da li da ih priznaju ili ne je vec prica za neku novu srpsku zabludu. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Теби је смешно а нама је страшно. Слично као на почетку филма Буре барута. Реално, већина срба је незаинтересована за Косово. Ако си гледао Револуцију (4 епизода) на ТВ Хепи, видео би колико је заинтересованих за Косово. Нисам гледао тај филм. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Хашиш Тачи! Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 На крају крајева, да ли ико озбиљан, поготово теолог, може да сумња у оправданост присуства Цркве у овом свету и њену обавезујућу везаност за сва збивања у људском друштву након Христовог оваплоћења?! Шта је Христово оваплоћење? Јел Бог уредио домострој спасења управо кроз Христово оваплоћење или није?! Према томе, лепо вам каже Рилски, само ви цепајте Ленона и Гандија, али немојте то да намећете као некакав изгубљени идентитет Цркве. Ma da li je moguce?! Znaci svaki ozbiljan teolog uopste ne sumnja da Crkva treba da daje sudove o ekonomiji, poljoprivredi, zdrastvu, biologiji, hemiji, matematici, informatici, saobracaju, turizmu?! O svemu tome Crkva treba da postavi ili predlozi ispravne/istinite sudove?! Pa sta tek onda da ocekujemo od neozbiljnih teologa ako to treba da slusamo od ozbiljnih?! Ne smem ni da zamislim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука