Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Za sve one koji zive u Srbiji...

Kontaktirao sam srpski Registar Davalaca Kostane Srzi o samom procesu. Taj registar se nalazi u Institutu za Transfuziju Krvi u Beogradu, medjutim, sama registracija se moze obaviti u bilo kom gradu u Srbiji u njihovoj lokalnoj sluzbi za transfuziju krvi, prilikom posjete mobilnih ekipa za davanje krvi, i sl.

To je jako dobra vijest za sve one koji ne zive u Beogradu.

Losa vijest je da oni koji ne zive u Srbiji ne mogu da se registruju, tako da neko iz Republike Srpske ne bi mogao da se registruje u Srbiji ukoliko nema prijavljenu adresu na teritoriji Srbije.

Подели на овим сајтовима

ХИТНО ПОТРЕБНА О + крва гупа ЗА МАЛОГ ДЕЧАКА ОД 2 ГОДИНЕ који болује од леукемије!!! ДАВАЛАЦ МОРА ДА БУДЕ МЛАЂИ МУШКАРАЦ.

ЗОВИТЕ НА ТЕЛЕФОН 065/280-4368 (ИВАНА). МОЛИМ ВАС

Молио бих модераторе и администраторе да ову тему поставе на адекватно место пошто нисам знао где бих је сместио.

пс. ( ово сам прочитао на једном другом општем форуму где дотична мајака моли за помоћ )

Подели на овим сајтовима

Kako je ime decaka? Da znamo da se pomene gdegod u molitvi...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Zovem se Mirkovic Milena .Zivim sa sestricinom o kojoj se staram od njene 3

god . Devojcica ima 17god. pohadja srednju skolu , dete je bez roditelja.

Majka je napustila a oca nije zapamtila. Devojcica je imala veoma tesko i

tuzno detinjstvo Izbegle smo iz Sarajeva 1994 godine u Srbiju.Zivimo kao

postanari nemamo pokretnu i nepokretnu imovinu sa socijanim primanjima od 70 evra ne mozemo da platimo stan niti da izdvojimo za osnovne ljudske potrebe. Ako vise ne budemo mogle da placamo stanarinu zavrsicemo na ulici. Ja imam 55 godina imam diskopatiju kicme i bolesne bubrege. Zivimo u vrlo teskim uslovima , bez stalnog krova nad glavom , kao postanari zivimo od kuce do kuce u zavisnosti od stanarine za koju mogu da izdvojim onoliko koliko i kada dobijam od socijalne pomoci. .

Situacija toliko teska da ja vise nemam odakle da finansiram skolovanje deteta niti da mu obezbedim hranu i odecu. Obracala sam se svim mogucim institucijama da mi pomognu kako bih prehranila i skolovala dete .Molim da izacete na teren da snimite nasu situciju , jer je takva da ovo vise nije zivot kakvim bi covek trebao da zivi. Molim Vas da mi omogucite jednokratnu pomoc .

Adresa: Dobropoljska 1

15000 Sabac

Br. tel. 0656665240

[email protected]

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Апел за помоћ малом Стефану Трајковићу

21.04.2011. 11:46

stefannnnnnn.png

Петогодишњи Стефан Трајковић из Грачанице бори се са тешком болешћу. Овај дечак има тумор на мозгу и до сада је пет пута оперисан. Његовим родитељима су потребна новчана средства како би платили Стефаново лечење у Енглеској.

Стефан је последњи пут оперисан пре петнаест дана на клиници у Бристолу у Енглеској.

Већ две године траје борба родитеља Милене (28) и Владана (32) за Стефаново излечење. Само са Владановом платом здравственог радника, Трајковићи не могу сами да плате трошкове његовог лечења.

“Због хитности операције, лекари са Клинике у Бристолу су нас примили, иако нисмо прикупили 15.000 фунти за операцију и додатних 9.000 фунти за зрачење неопходно после захвата”, објашњава дечаков отац Владан.

Он каже да су на овој клиници и раније имали разумевања за њихову ситуацију, па за прошлогодишњи захват уклањања тумора на мозгу који је коштао 75.000 евра, неурохирур Ричард Едвардс и анестезиолог, одрекли су се свог дела надокнаде од 10.000 евра, а нису наплатили ни услуге претходног зрачења.

“Највећим делом трошкове претходне операције сносили смо сами, уз помоћ родитеља, али су нам пуно помогли и Епархија рашко-призренска, Епархија бачка, Министарство за КиМ, Удружење новинара Србије и велики број хуманих људи,“ прича Владан.

Стефанова нова операција трајала близу 18 сати, али је доктор успео да уклони тумор у целости.

Родитељи су се надали да ће њихов син бити добро. Међутим, на снимку објављеном шест месеци после операције установљено је да је тумор метастазирао на кичму, па је Стефан хитно оперисан у Београду, али је била неминовна поновна операција у Бристолу.

“Чак ни сада не могу речима да опишем шок који смо доживели супруга и ја када смо сазнали да је неопходна још једна операција. Срећом да су лекари у Бостону упознати са нашим случајем тако да су нас примили не питајући за новац.”

Стефанов отац прича да се дечак сада опоравља од операције која је трајала готово десет сати. Следе зрачне терапије и борба да се прикупи новац.

Родитељи покушавају да обезбеде кредит, али надају се и помоћи добрих људи који их ни до сада нису оставили саме. Нема речи, кажу, којима могу да захвале Епархији рашко-призренској и директорки Дома здравља у Грачаници Ради Трајковић који су им помогли и у обезбеђивању средстава за пут до Бристола.

Рачун за помоћ отворен је код Комерцијалне банке АД Београд бр. 205 900100757017094 на име Владана Трајковића (Стефановог оца).

Девизни рачун на Косову је отворен код Раиффеисен банке - бр. 1501011000288133, такође на Владаново име.

Извор:Радио КиМ

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Braco i sestre

Dobio sam jedan upit za pomoć. U pitanju je rodjaka jedne naše koleginice iz firme u kojoj radim!

Radi se o devojčici Sari Todić, koja boluje od leukemije.

Potrebni su joj trombociti koji se uzimaju iz krvi.

Krvna grupa 0, pozitivna ili negativna.

Ako ima zainteresovanih treba se javiti Zavodu za transfuziju(ul.Svetog Save 39, Beograd), prijaviti se da je za Saru Todić pozvati se na  na BROJ PROTOKOLA 1411, i proći probni test. Ko odgovara kao davalac biće pozvan u slučaju potrebe u toku jula ili avgusta meseca…

Hvala unapred.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 3 months later...

Позив за помоћ

Рашку Миленковићу, 32-годишњем пољопривреднику из Ивањице, оболелом од тешког облика леукемије, хитно је потребна помоћ. Једини лек за њега је пресађивање костне сржи, које кошта 170.000 евра.

Све је почело крајем прошле године, као обична прехлада. А онда је 32-годишњем Рашку Миленковићу, пољопривреднику из ивањичког села Луке постављена коначна дијагноза: тежак облик леукемије.

После лечења у Београду, покушао је да лек нађе у иностранству. Већ месец дана Рашко је у једној немачкој болници.

Рашков отац, Милош Миленковић, каже да је новим лековима побољшано опште стање његовог сина, али да је једини начин да настави живот пресађивање костне сржи. Међутим, за операцију је потребно 170.000 евра.

Пошто се тај новац мора обезбедити што пре, у прикупљање помоћи, преко Црвеног крста Србије, укључила се Општина Ивањица. Помоћ је прикупљана и на фудбалској утакмици Јавор - Партизан.

"Много је новца потребно, и упутио бих позив људима у Србији да помогну у Рашковом излечењу", апел је Миланка Бошковића, координатора за прикупљање помоћи.

Породица Миленковић верује да ће се људи добре воље одазвати и учествовати у овој хуманитарној акцији и да ће се њихов Рашко ускоро придружити својим синовима: седмогодишњем Филипу и трогодишњим близанцима Марку и Јанку.

Апел су чули...

У акцију прикупљања помоћи укључила се читава Ивањица. Само на хуманитарној журци која је организована у кафеу „Де Гол" у Ивањици, прикупљено је 100.000 динара који ће бити уплаћени на рачун Рашка Миленковића. На журци која је приређена тим поводом, уживо су наступили бендови из Чачка и Ивањице.

Низу акција прикључују се Канцеларија за младе општине Ивањица и кафе пицерија Винер, која хуманитарну журку приређује у суботу у 21 час. Наступиће велики број ивањичких рок музичара, а планирано је и караоке такмичење.

Током овог викенда у хали Црњево биће организован хуманитарни турнир у малом фудбалу. Уплата по екипи је 5.000 динара.

Новац ће се прикупљати и слањем СМС порука.

Жиро рачуни за новчану помоћ отворени су код Комерцијалне банке.

Динарски: 205-9011004296499-98

Девизни: 90-310-1569120.0

Подели на овим сајтовима

stavi i link

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

На који број да шаљемо СМС ?

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Prenosim ovaj apel sa verujem-a, u pitnanju je vrlo hitna potreba za davaocem krvi...

http://forum.verujem.org/index.php?topic=18993.msg325688;topicseen#msg325688

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Pomozite osmomesečnom Sergeju Milićeviću

23. februar 2012. 17:48 > 17:54

Osmomesečnom Sergeju Milićeviću je hitno potreban novac za operaciju.

v235120p0.jpg

Osmomesečnom dečaku je urađena magnetna rezonanca endokranijuma koja je u supraselarnoj regiji, u nivou optičke hijazme i hipotalamusa, čime je otkriveno postojanje velikog tumora. Detetu je hitno neophodna operacija kojom bi se ovaj tumor, koji mu ugrožava život, otklonio.

Doktori iz Službe neurohirurgije Kliničkog centra Srbije su rekli da, ukoliko bi se ovakva operacija izvela u srpskoj klinici, postoji verovatnoća da dete ostane bez vida, jer ne postoje dovoljno precizni instrumenti, a tumor je veoma napredovao. Preporučeno je da se zahvat izvrši na nekoj od bolje opremljenih klinika u inostranstvu.

"Kako je naša porodica lošeg finansijskog stanja, a ovakva operacija košta 50.000 evra i prevazilazi naše mogućnosti, obraćamo Vam se sa molbom da, ukoliko ste Vi lično ili Vaša organizacija, u mogućnosti da novčanim sredstvima podržite izvođenje ovakvog hirurškog zahvata u inostranstvu, da nas kontaktirate ili uplatiti donaciju na dole navedene žiro račune“, piše na Facebook stranici koju su specijalno zbog prikupljanja donacija otvorili roditelji Sergeja Milićevića.

Roditelje bolesnog dečaja možete kontaktitai na sledeće brojeve telefona: 064/581-10-65 (Saša Milićević, otac deteta) i 063/74-64-302 (Jasna Milićević-Jelenković, majka deteta).

Novac možete uplatiti na račun u Komercijalnoj banci:

Na ime: Sergej Milićević

-br. dinarskog žiro računa 205-9011004580162-90

-br.deviznog žiro računa:

za inostranstvo: (instrukcije)

SWIFT-BIC: KOBBRSBG

IBAN/Account Number: RS35205903101757305097

za Srbiju (samo pravna lica): 90-310-1757305.0

Osim toga, Frizerski studio Bata organizuje u subotu 25. februara, feniranje uz dobrovoljnji prilog za Sergeja.

http://www.facebook....352277174796276

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...