Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

„Знаш ли дете моје?

Зашто се затварају облаци онда када су поља жедна кише, а отварају онда када поља кишу не желе?

Од злочина људи збуни се природа, и напусти ред свој.

Знаш ли, дете моје, зашто њиве понесу тешки плод у пролеће, а у лето дају јалову жетву?

Зато што и кћери људске омрзоше на плод утробе своје и убијају га у цвету.

Знаш ли, дете моје, зашто извори пресушују и плодови земаљски немају више сласти оне које имадоше? Због греха људског, од кога уђе немоћ у сву природу.

Знаш ли, дете моје, зашто победоносни народ трпи поразе од своје неслоге и раздора и једе хлеб загорчан сузама и пакошћу?

Зато што победи крвнике око себе, а не победи их у себи.

Знаш ли, дете моје, зашто мајка храни и не може да нахрани децу своју?

Зато што дојећи их не пева им песму љубави но песму мржње према суседу.

Знаш ли, дете моје, зашто људи постадоше ружни и изгубише лепоту својих предака?

Зато што одбацише лик Божји што изнутра из душе деља лепоту лика и навукоше образину земљу.

Знаш ли, дете моје, зашто се болести умножише и помори страшни?

Зато што људи почеше сматрати да је здравље отмица од природе, а не дар од Бога.

А што се отима с муком, с двојном муком се мора бранити.

Знаш ли, дете моје, зашто се људи боре за земљу и не стиде се свога равенства с кртицама?

Зато што им земља прорасте кроз срце, те очи виде само оно што у срцу расте.

И зато, дете моје, што их грех сувише онемоћа за борбу за небо.

Не плачи, дете моје, скоро ће Господ доћи и уредиће све.

владика Николај''

:)

0122_tuk

apel.png

Подели на овим сајтовима

Pomozite Marijani da ode u Padovu na transplantaciju jetre!

Постављена слика

prilog o Marijani Glavonjić, u nacionalnom dnevniku Pinka.

tekuci racun na koji mozete uplatiti novac:

205-9001012139550-91

devizni racun:

90-310-1230351.9

humani broj:

sms u poruci MG i slati na broj 6890 cena 100 dinara

Подели на овим сајтовима

Bog pomogao!

Mi smo jedna siromasna porodica iz Obudovca u Republici Srpskoj,i muz i ja smo nezaposleni,a imamo cetvoro djece-dva sina i dvije kcerkice,troje od njih Aleksandar,Ruzica i Ratka je maloljetno,najstariji sin Vlado je zavrsio srednju elektro-tehnicku skolu-na fakultet nismo mogli da ga posaljemo iako je bio dobar ucenik...Muz je prosao sva ratista u proslom rat,zasluzio cin kapetana,a sada zaboravljen od strane drzave i svih...Ja,poljoprivredni tehnicar,nezaposlena...prezivljavamo od 95eura djecijeg doplatka i dnevnice od 10eura,ako uspijemo naci negdje nesto da radimo i ako nam plate na svim vrstama poslova-ne biramo...Muz je imao tesku operaciju,jednu,a trebao bi ponovo,ali ne mozemo...financijski...Djeca nejaka da pomognu,ima dana kada ne mozemo ni veknu hljeba da kupimo,a o nekim drugim stvarima-ne smijemo ni da razmisljamo...Dobri ljudi su nam i ovaj kompjuter poklonili,uplatili ineternet,a mi ''nasli ''HO "Srbi za Srbe" i "Nemanjici-Ticino" i uz njihovu pomoc pokrili, na jednu vodu,i omalterisali,nasu kucu u kojoj smo 5 godina zivjeli bez krova i neomalterisanih zidova-unutra smo osjecali kad 4chsmu1 pada i vjetar duva-prokisnjavalo je i duvalo unutra,sada ni oni nemaju vise sredstava da nam pomognu,a mi u problemima i dalje...kreveti na kojima spavamo u fazi raspadanja-puni grinja,prasine i ko zna cega jos,pa nam ovo troje malisana,malo-malo kod doktora na inhalacije-problemi disajnih puteva,a sporet na drva jedini koji imamo-progorio i svaki dan strahujemo da nam se ovo malo kuce,NE DAO DRAGI BOG,ne zapali...Ima li nacina da nam Vi pomognete?Mozda znate nekoga ko bi mogao,mi smo ocajni i ne znamo kome vise da se obratimo za pomoc...U nasu Opstinu,Centar za soc.rad,Boracku org. i jos ko zna gdje smo isli,molili za posao,pomoc,ali nista-salju nas od vrata do vrata,obecaju,ali to je sve-pomoci niotkuda...Ako ima nacina da nam pomognete-POMOZITE,AKO BOGA ZNATE...ne radi nas-nego radi nase djece...NEKA VAS CUVA DRAGI BOG...ODGOVORITE,MOLIMO VAS...unaprijed zahvalna Porodica Pavlovic iz Obudovca

Svi ljudi dobre volje koji mogu i žele da pomognu Pavlovićima, svoje donacije mogu da uplate na broj tekućeg računa Mitre Palvlović 562-100-80146996-50, otvorenog kod NLB Razvojne banke.

ZA DEVIZNE UPLATE

Name on the account: Митра Павловић

Account with Institution: PAVLOVIC INTERNATIONAL BANK AD, FILIJALA BRCKO

SWIFT: PAVLBA22

IBAN: BA395542030010660571

Контакт телефон породице Павловић: 0038766730703

Контакт емаил породице Павловић: [email protected]

apel.png

Подели на овим сајтовима

Драгуљар је седео за столом и кроз излог своје отмене трговине посматрао пролазнике.

Нека се девојчица приближила трговини и прислонила носић на излог. Као небо плаве очи радосно засијаше кад угледа један од изложених предмета.

Ушла је одлучно и прстом показала огрлицу од модрог тиркиза.

"То је за моју сестру. Можете ли ми је запаковати као поклон?"

Трговац с неверицом погледа девојчицу и упита: "Колико новца имаш?"

Она се подиже на прсте, стави на сто лимену кутију, отвори је и испразни. Било је ту неколико мањих новчаница, шака ситниша, неколико шкољки и фигурица.

"Хоће ли бити довољно?" упита поносно.

"Желела бих старијој сестри купити поклон. Откада немамо маме, она обавља све послове и нема ни тренутка времена за себе. Данас јој је рођендан. Уверена сам да ће је поклон веома обрадовати. Њене су очи исте боје као тај драги камен."

Трговац је отишао у малу просторију и у златноцрвени папир запаковао кутијицу.

"Узми и пажљиво понеси", рече девојчици.

Она узе пакетић као победнички пехар и поносно изађе из трговине.

Сат времена касније у трговину уђе прекрасна девојка с косом боје меда и дивним модрим очима. Стави на сто кутијицу коју је трговац пажљиво запаковао и упита:

"Ова је огрлица купљена у вашој трговини?"

"Да, госпођице."

"Колико је коштала?"

"У мојој трговини цене су ствар поверења, тичу се само мене и мојих купаца."

"Моја сестра је имала нешто ситниша, сигурно није могла платити овако вредну огрлицу!"

Трговац затвори кутију, сложи омот и врати је девојци.

"Ваша је сестра платила највишу цену: дала је све што је имала".

је имала".

mense0198626478946378946

apel.png

Подели на овим сајтовима

ДОГАЂАЈ У ТРАМВАЈУ

Радња се одвијала у једном трамвају који је крстарио београдским улицама, носећи у себи тајне младих који су тог јутра журили са својих састајалишта у кревете на дневни одмор пред нови ноћни излазак. Трпео је њихове бесне ударце, писање и шта све још осим тога. Негде око подне, на станици недалеко од једног београдског храма, у тај исти трамвај ушло је негде око двадесетак верника који су после литургијског сабрања ишли својим домовима да се мало одморе пред следећу радну недељу. Сви су били тихи и достојанствени, свако је сео на своје место и полако су се груписали по двоје-троје, водећи мирне разговоре. Био сам и ја један од путника, и одмах ми је засметало то што нисам уочио баш много радости у очима, што значи да и у срцу није баш све како треба. Помислио сам да ми се ипак можда само чини да је тако, и почео да размишљам о томе како би требало мало више пастирског старања и разговора, да се људи боље и више упознају, да живе једни са другима у љубави Христовој, а не једни поред других говорећи само о љубави и заједници.На моменат ме прекиде једна интересантна појава, висок младић бистрих и лепих црта, сав поцепан и босоног, некако стидно је зборио, више себи у браду, говорећи: „Молим Вас помозите ми...“, идући ужурбано кроз трамвај. Присутни, као да не иду са литургијског сабрања, почеше да негодују и приговарају: „Види како је млад и јак, коњу реп да ишчупа...“ Не снађох се ни ја у том метежу речи и идеја, и док се тргох и пожелех да из џепа извадим новчаницу младић изиђе на следећој станици и оде, а да ни динар није добио од свих нас који мислимо да смо истински верници. Отишао је не обазирући се назад, и не осуђујући никога, трагајући за добрим човеком, а ми смо остали...Помислих у себи: „Оде Христос, а нико од нас Га није препознао...“ Некоме може све ово деловати празно, неутемељено, нејасно и нетачно. Али, није тако. Да, овде је један млад човек који долази пред нас срамежљиво и тражи пролазећи тихо поред нас. Не стоји и не чека нас да се предомислимо, поштује наш став, не изнуђује нам ништа сувишним речима. Долази и одлази. А ми? Идемо са Литургије, напунили смо се нове благодати, али смо све то у себи чврсто и сигурно спаковали, тако да остаје само нама и једино за нас. Мислимо да смо Христа чврсто везали у себи и за себе, па нам и не пада на памет да је могуће да овај „лењи“ младић има било шта са „нашим Господом“. А тек помисао да је то сам Господ, па то је јерес за многе. И тако идемо, свако својим путем, случајни сапутник из трамваја је за многе само још један у низу многих превараната, иза кога стоји неки организовани ланац. Тако да је хула и помислити, а камоли рећи нешто лепо о њему. Колико је таквих? Ко ће свима њима надавати? - ређају се наша самооправдања. И тако презиремо „мале“ у име наше велике и јаке вере, не знајући да се на тај начин супростављамо љубави Христовој

mense0198626478946378946

apel.png

Подели на овим сајтовима

• Гости

Постављена слика

Nemanja je u stomaku bio zdrava i napredna beba svih 9 meseci,prva greska je ucinjena sto je porodjaj prenesen 10 dana.

Sa namerom da se radi carski rez doktorka je Nemanjinu majku poslala u Sremsku Mitrovicu i obavestila doktora da je krupna beba i da mora da se radi carski rez.

Kako doktor S.A nije primio ocekivano pre porodjaja za carski rez uzeo je da radi porodjaj prirodnim putem.

Doslo je do komplikacija,beba nije izlazila napolje a babice su pritiskale stomak i vikale da se napregne ali Nemanja nije mogao da izadje.

Doktor iako vidi da ne ide ne uzima da radi carski rez nego pokusava vakumom da izvuce bebu,gde izlazi samo glavica.

Dolazi do izliva krvi u mozak i gubitka kiseonika,tek onda hitno se radi carski rez.Nemanja se horor porodjajem kako je jedna Mitrovacka doktorka rekla

rodio i nakon svega nije hitno prebacen na Neonatologiju u Beograd,nego nakon 12 casova.

Tamo je proveo 3 prve nedelje zivota,da bi nakon 4 meseca bila ustanovljena cerebralna paraliza tezeg stepena!

Od tada ide borba za Necin oporavak koji nemoze biti 100% ali Ruski lekari obecavaju 70% uspeha do 7 god.

nakon toga je kasno i sve su manje mogucnosti.Nemanja nemoze da sedi,hoda,hvata,prica,igra se,nema ni jednu motornu funkciju.

Lecenjem u Tuli(Rusija) to bi mogao da postigne i ima lepo i bezbrizno detinstvo ali lecenje i operacije su jako skupe.

Jednogodisnje lecenje koje obuhvata i 3 operacije kosta 57 000 eura,do sada je sakupljeno 48.500 eura i znaci nedostaje jos 8.500 eura.

Dragi prijatelji i clanovi,zelimo da Vas zamolimo ukoliko mozete na bilo koji nacin da pomognete sa bilo kojom sumom to ucinite na sledece brojove ziro racuna!

Nase malo je za Nemanju sve!Unapred zahvalna porodica...

KO ZELI I MOZE DA POMOGNE,NOVAC MOZE UPLATITI NA DINARSKI RACUN U BANCI INTESA br.160-5500100217474-75

primalac Nenad Ulemek

BROJ RACUNA I INSTRUKCIJE ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA:

Account With Institution:

DBDBRSBG

Banca Intesa ad Beograd

Milentija Popovica 7b,11070 Novi Beograd

Republic of Serbia

Beneficiary Customer:

RS35160553020033563234

NENAD ULEMEK isti racun je i za uplate iz Srbije samo bez instrukcija.

TAKODJE LJUDU IZ INOSTRANSVA NOVAC MOGU UPLATITI PUTEM WESTERN UNIONA

A ZA PODATKE MOZETE KONTAKTIRATI PORUKOM NEMANJINU MAJKU NA PROFIL KACA ULEMEK

ILI ADMINISTRATORA GRUPE PILIC ANCI tu je

i br.tel.+38122433485

http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/APEL-ZA-POMOC-MALOM-NEMANJI/139457229400185

ПС

Нисам успио наћи подфорум "Човекољубље", а ако га немате мислим да би било ред да се отвори

гдје би могли постављати овакве теме. Ако нам се вјера сведе на философију, празну теологију без дјела и бескрајне јалове расправе џаба нам све....

Подели на овим сајтовима

Добро делоНаше мало, некоме може да буде много.Свима од срца желим: увек да дајете никада да не тражите.Човек је биће које има урођен алтруизам.  Сваки дан учините нешто за другога.Много је људи којима је помоћ потребна.svugdje mogu da se pronadju ovakve poruke,ali kad treba nesto konkretno da se uradi-niko se ne javlja...znamo to iz vlastitog iskustva.Muku mucimo,nemamo sta da jedemo,blizi se pocetak skolske godine-imamo dva djaka koja treba spremiti u skolu,a nemamo cim...dolazi zima-drva nema,struju hoce da nam iskljuce-nemamo cime da platimo dug...Pomozite,braco Srbi ako za Boga znate,pomozite Svetosavci... :drugarstvo:

apel.png

Подели на овим сајтовима

+МОЛИТВА+

Свесилни и страшни, дивни, милостиви,

Боже свевидећи, Боже свезнајући,

Свети над светима, крепки и бесмртни,

Услиши нас мале, осветли истином,

И милост покажи роду Немањином.

Спомени се службе светитеља Саве,

Спомени се жртве Косовског Лазара,

И сети се мука, страдања и јада

Потомака њини', и стари' и нови',

Па им грехе прости и кућу обнови.

Како ћемо рећи пред безбожним сојем

Да си свемогући, ако просит' немо'ш?

Да си милостиви, ако простит нећеш?

Но похитај, спаси, од тиранских уза

Народ твој окупан у мору од суза.

:)

apel.png

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

ПОСТОЈИ И ХУМАНИ БРОЈ ТЕЛЕФОНА:

Укуцајте MG и пошаљите на 6890 (цена поруке 100. динара)

Организује се и хуманитарни турнир у малом фудбалу.

Почетак је 28. августа и играће се до 31. у балону Леон на Цераку, Београд.

Пријаве екипа до 26. августа. Свака екипа уплаћује 5.000 динара на жиро рачун, а котизација од 1.000 динара се даје на лицу места (особљу балона Леон). Екипа може да има 10. играча (5+1+4 измене). То испадне 600. динара по играчу, а екипа ће играти минимум 3. утакмице.

За све остале информације обратите ми се на ПП или на мејл: [email protected]

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Свети Хришћани, сраћан нам празник!!! Нека нас данашњи дан преобрази у особе какве желимо да будемо, на славу Бога и радост и корист наших ближњих... Нека нам се све мане претвроре у врлине, а врлине учврсте и умноже, у име Оца и Сина и Светога Дуга. Амин!

stadaradim

apel.png

Подели на овим сајтовима

Pod zlatnim suncem Srbije

Blagosloven da si brate

Slavu Boziju pamti

Milost primi

Blagoslovena da si sestro

U miru ostaj mi

Sve sto si sanjao

u njoj si nasao

pored srca sa sobom poneo