Никанорац Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 Arsenija and Драгана. је реаговао/ла на ово 2 "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никанорац Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 Е сада, зашто многи људи сматрају смрт казном? Зато што немају веру. Веру у Бога, веру у живот вечни. Данче*, ИгорМ and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Ж. Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Помаже Бог! Већ дуже вријеме размишљам о овој теми. Живот је дар од Бога. Овоземаљским животом се спремамо за живот после смрти. Нашом смрћу се приближавамо Господу. Е сада, зашто многи људи сматрају смрт казном? Зар и то није дар, да би се ранији срели са Господом? Ја сам још млађа од тебе, па и ја често размишљам на ову тему. :-D Била сам на сахрани оца Радована Биговића, иза мене је стајала нека жена, чини ми се да га је познавала баш добро и рекла је: "Е да човек има мало више вере, па да га смрт обрадује." Кад погледаш и јесте тако. Такође, гледала сам и неки филм о Светој Гори где један монах није желео да оде кући да се поздрави са својим оцем иако му је то била 'последња жеља'. Када га је водитељ питао зашто није отишао рекао је како није хтео да иде из манастира, јер му је ту лепо, а са оцем ће се свеједно срести у Царству Небеском. Закључак: Маловерје народа Тако да мислим да никако није казна, а да ли је дар не знам баш. Ваљда зависи од тога како смо живели овде... :-) Драгана., Никанорац and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Помаже Бог! Већ дуже вријеме размишљам о овој теми. Живот је дар од Бога. Овоземаљским животом се спремамо за живот после смрти. Нашом смрћу се приближавамо Господу. Е сада, зашто многи људи сматрају смрт казном? Зар и то није дар, да би се ранији срели са Господом? Бог ти помогао. Многи смрт сматрају (изричито) казном због непотпуног познавања проблематике. Колико сам ја успео да схватим смрт је природна и логична последица греха, тј. одвајања од Бога - даваоца живота. Биолошка смрт је последица пада људске природе а истинска смрт - смрт душе (=пакао, вечно пропадање) ће за неке наступити тек другим Христовим доласком. Можда ће ти ово лепо писаније добро доћи... Драгана. је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 смрт је не превише битна ствар за оне који имају тако јаку веру, која прелази у сигурност да је истина у оно у шта верују и којом могу да превазиђу нагонски, свеприсутни страх од смрти. за све остале, смрт је проблем, који различити људи различито решавају, од потпуног игносрисања до посвећивања религији, философији, уметности итсл... све у свему непријатна ствар за велику већину. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Бог ти помогао. Многи смрт сматрају (изричито) казном због непотпуног познавања проблематике. Колико сам ја успео да схватим смрт је природна и логична последица греха, тј. одвајања од Бога - даваоца живота. Биолошка смрт је последица пада људске природе а смрт душе (=пакао, вечно пропадање), која ће за неке тек наступити у "пуноћи" другим Христовим доласком, последица је "хуле на Духа Светог". Можда ће ти ово лепо писаније добро доћи... Слажем се, хвала Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Biky83 Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Smrt je pobedjena Hristovim vaskrsenjem. Ja kad razmišljam o životu i smrti, obratim pažnju ne samo jednu stvar,da ako si u stalnoj zajednici sa Hristom onda je tebi život večnost, pa makar morali da prodjemo i telesnu smrt. Krštenjem smo se ponovo rodili i to istinski rodili. Više nema smrti po blagodati Božjoj tako da ne mora da znači da si automatski posle smrti otišao Hristu. Hristu idu samo oni pravednici koji su u toku života bili neprestano u Bogu i Bog u njima. Tako da samo telesna smrt ne mora da znači automatski i put prema Bogu, taj put ... se za života stvara. Meni tu druge stvari nisu jasne???? Svi stalno pricaju o posto, molitvi, pricescu, to jeste put ka Gospodu, ali ne molimo se svi isto i ne znamo svi isto. Sta cemo sa onim dobrim postenim ali neobrazovanim starim ljudima koji ne znaju sva pravila( ne znaju na koji nacin da se obrate Gospodu ), samo znaju da se prekrste. Da li ce takvi ljudi uci u Bozje carstvo? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Meni tu druge stvari nisu jasne???? Svi stalno pricaju o posto, molitvi, pricescu, to jeste put ka Gospodu, ali ne molimo se svi isto i ne znamo svi isto. Sta cemo sa onim dobrim postenim ali neobrazovanim starim ljudima koji ne znaju sva pravila( ne znaju na koji nacin da se obrate Gospodu ), samo znaju da se prekrste. Da li ce takvi ljudi uci u Bozje carstvo? Ја мислим да Бог неће узети за зло, људима који су толико неупућени у гријехе, већ ако живе поштено, скромно, помажу другима, да ће ући у Царство Божје. Мислим Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Meni tu druge stvari nisu jasne???? Svi stalno pricaju o posto, molitvi, pricescu, to jeste put ka Gospodu, ali ne molimo se svi isto i ne znamo svi isto. Sta cemo sa onim dobrim postenim ali neobrazovanim starim ljudima koji ne znaju sva pravila( ne znaju na koji nacin da se obrate Gospodu ), samo znaju da se prekrste. Da li ce takvi ljudi uci u Bozje carstvo? "Субота је створена ради човека, а није човек ради суботе. Стога је Син човечији господар и суботе..."(Мк.2,23;Мк.3,5) DYNABLASTER and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Ја мислим да Бог неће узети за зло, људима који су толико неупућени у гријехе, већ ако живе поштено, скромно, помажу другима, да ће ући у Царство Божје. Мислим У начелу, добро мислиш... Има један сепарат од Светог владике Николаја Велимировића, који управо "прича" о томе, тј. о чињеници да је онима којима је више дато, да се упознају са вером, од њих ће се више и тражити... А спашће се и нпр. Бушмани свакако.. Свако на свој начин... Иван Ивковић and Натан је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Ja sam ranije razmisljao o jednom drugom pitanju-zasto mi uopste i zivimo?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Ja sam ranije razmisljao o jednom drugom pitanju-zasto mi uopste i zivimo?! Дата нам је могућност да будемо сарадници Бога живога, тј. богови по благодати. Милан Ракић and Натан је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Дата нам је могућност да будемо сарадници Бога живога, тј. богови по благодати. Samo sto je ta mogucnost po nekim ocima toliko "velika" da je lakse dobiti 7-icu na loto-u i to na listicu koji nisi ni uplatio. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Samo sto je ta mogucnost po nekim ocima toliko "velika" da je lakse dobiti 7-icu na loto-u i to na listicu koji nisi ni uplatio. Ко је крив за то? "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Ко је крив за то? Pa srecom,ne verujem u takvo ucenje,tako da,niko nije kriv. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука