Гости Guest - . . .- Написано Март 24, 2013 Гости Пријави Подели Написано Март 24, 2013 ги овде негирају. Признај да си чекао тренутак да нас заспеш цитатима извученим и ко зна којег контекста, а ? Кад смо већ код митарстава, слажем се са Владиком Порфиријем: http://www.youtube.com/watch?v=cp3bxQGHfOk Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 Ja se često pitam da sam u vremja ono bio sa Isusom, da li bih ga prepoznao kao Hrista. O ostalom i da ne govorim mislim da nema razlike izmedju tada i sada... čak bi možda tada bilo i lakše jer i sam Hristos kaže - zato što videste - poverovaste. Blaženi koji ne videše a veruju... ili tako nešto nana and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 Веома ме занима искуство људи који се готово свакодневно срећу са смрћу. Пре свега искуство лекара и свештеника. Да ли су икада приметили било какве знаке "присуства" друге силе или чега већ, о чему се често прича, када душа напушта тело. Да ли је тренутак смрти друкчији од било чега другог и да ли су свесни и без физичких појава, да је смрт наступила. Да ли икада свештеник и лекар, "огуглају" (нема везе са интернет претраживачем ) на смрт. Ја сам присуствовао неколико пута смрти, али сам увек био прилично напет и уплашен да бих могао да то посматрам хладне главе. Мислим да свештеник то може, баш због сувише честог присуства таквим стварима. Увек ме је занимало да ли је фрка када први пут свештеник држи опело и колико треба да прође, пре него постане нетуралан према свему томе, ако може уопше да буде неутралан, а мислим да може, јер су увек на којој год да сам сахрани био, свештеници били прилично "професионални"? Мада вероватно пре него што сам постане поп, ко зна колико пута као црквењак или помагач буде уз неког другог попа на опелу, па му није страно нити необично ништа од тога. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 Mada meni nije jasno šta ćete vi da radite u Raju tako bezgrešni. Šta ostane od ličnosti kada se od nje odseče sve zemaljsko da je čini jedinstvenom i neponovljivom, kada se ugura u kalup da odgovara striktnim kriterijumima koje je Bog postavio? rekoh ti da teologija oca Joila nije za svakog... posebno ne za ateiste a ti istrajavaš u tome da postaneš njegov sertifikovan glasnogovornik - pa dobro, neka ti bude... imaš još 2 želje Ignjatije and Пг је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 Ne ni meni nije jasno. Raj sve savršeno sve imaš, nema nikakvih izazova, tj. dosadno Pakako kakve got muke bile na sve možeš da se navikneš. Šta ćemo sa onima što mogu da blokiraju osećaj za bol, osećanja itd, zatim sa ovim kako se zovu što vole bol e jbg ne mogu sad da se setim. Uglavno ja bih najradije ovde ostao u ovom ne savršenom svetu, nego negde gde je dosadno veoma. To ti je kao kad igraš igicu neku i koristiš šifre čemu sve to? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 Mada meni nije jasno šta ćete vi da radite u Raju tako bezgrešni. Šta ostane od ličnosti kada se od nje odseče sve zemaljsko da je čini jedinstvenom i neponovljivom, kada se ugura u kalup da odgovara striktnim kriterijumima koje je Bog postavio? Jedinstvenost ljudskog "JA" krije se upravo u onome,sto je na coveku nezamislivo. "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 Има и оно друго.. Није Господ једини који је дошао са оног света а да су га апостоли видели. Чак су и сами апостоли дизали друге из мртвих. Били су и са Господом када је он васкрсавао друге. Али се сведочанстава тих особа не знају, то јест нису у Библији записана. Наравно да за то постоји разлог. likefaceeeeeeee @@БоКи шмекер, БОки брате, није то тема, митарства сад остави по страни. Рекох да такав однос према смрти и томе "шта има тамо" видим у јеврејском поимању есхатологије и "царства мртвих" што је за њих било нешто нечисто и страшно. У том контексту могу да, са једне ерминевтичке тачке, закључим да их и није то нешто претерно занимало... Може бити, ако се тај контекст има у виду. Међутим, мислим да је овде важнији антрополошки контекст, а он би био да нема живог бића које се не занима питањем: има ли нешто после смрти? Која год била религија и култура, сви умиру и смрт је питање над питањима код свих народа и у све векове. Али, има још нешто добро у овоме што си написао патер: и мени се чини да су се јудеји, као и најранији хришћани много више занимали једним другим питањем, наиме: има ли живота пре смрти и како да се никада не умре?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 A što oganj sija? Ovaj je tamni oganj koji ne ispusta svetolst, pod uslovom da odes u taj najstrasniji deo pakla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 Кад већ споменусте митарства и блажену Теодору. Хајде да мало видимо шта свети оци кажу о митарствима пошто видим да их многи овде негирају. ako malo prelistate forum videćete da smo masu toga o mitarstvima pisali, sozercavali, tripovali, bulaznili, falsifikovali, prevodili, pravili klipove... mogu vam samo reći da učenje o mitarstvima nije saborno učenje crkve a svakako da imate slobodu da verujete u njega i to nikako nije mera spasenja - ni mog(koji u mitarstva ne verujem) niti vašeg (koliko vidim, deluje kao da vi u mitarstva verujete) mera je ljubav prema bližnjem i u to ime mogu vam preporučiti ovaj klip kao i knjigu O ovaploćenju Boga Logosa - svetog Atanasija Velikog evo klipa Бојан Сарачевић and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 A onaj vatreni pakao ispod brvaka, kao kad vri pasulj (starac Gavrilo, "U susret Carstvu"). Ima i to plus lava Andrejevo svedocanstvo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 Raj sve savršeno sve imaš, nema nikakvih izazova, tj. dosadno То је један од највећих митова о Рају, да је такав ... Али, ево прочитај шта други пишу о истом: Рај је и непознаница, тајна, тако да је лично очекујем да буде динамично, изазовно и да томе нема краја. Сморио биох се да будем у Рају који би био као из твог цитата w.a.mozart, Срђан Шијакињић and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 24, 2013 Гости Пријави Подели Написано Март 24, 2013 evo klipa Један од твојих најуспелијих клипова, дефинитивно! w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 Ne ni meni nije jasno. Raj sve savršeno sve imaš, nema nikakvih izazova, tj. dosadno Pakako kakve got muke bile na sve možeš da se navikneš. Šta ćemo sa onima što mogu da blokiraju osećaj za bol, osećanja itd, zatim sa ovim kako se zovu što vole bol e jbg ne mogu sad da se setim. Uglavno ja bih najradije ovde ostao u ovom ne savršenom svetu, nego negde gde je dosadno veoma. To ti je kao kad igraš igicu neku i koristiš šifre čemu sve to? glup je primer al evo ovako... zamisli da si sa devojkom svojih snova (nadam se da si bar nekad bio zaljubljen) poenta je u odnosu izmedju tebe i nje i ako nje nema sve ostalo gubi smisao jer ona daje smisao svemu ostalom... na žalost, teško je objasniti odnos tj. ljubav ako neko razmišlja u kategorijama dosadno-zabavno... što je opet, moram priznati, napredniji nivo od poimanja koje na ovu temu imaju muslimani npr. LOL p.s. pakao je nesposobnost za ljubav a ne ne znam kakve muke... da su muke mislim da bi bilo bolje... baci pogled na klip koji sam postavio o besmrtnosti duše... gubljenje identiteta zbog nemanja ljubavi i padanje u anonimnost zemlje mrtvih-to je pakao Бојан Сарачевић, DankaM, Пг and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 A onaj vatreni pakao ispod brvaka, kao kad vri pasulj now that's a thought 301 bitno da je starac Бојан Сарачевић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 E a pazi ovo je li neko od vas nekada bio u raju ili u paklu pa da može sa sigurnošću da kaže kakav je koji i šta se tamo dešava? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука