JESSY Написано Август 7, 2013 Пријави Подели Написано Август 7, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/26474-dilema-o-stanju-du%C5%A1e-posle-smrti/ keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Medeski Написано Август 7, 2013 Пријави Подели Написано Август 7, 2013 Braćo i sestre hvala na ovim linkovima, uzeću si vremena i tišine za to. Evo ja sada nađoh i ovo, pa ko već nije čitao... http://slavoslovije.files.wordpress.com/2009/12/jeromonah-serafim-rouz-dusa-poslije-smrti.pdf Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Погледајте филм " Из смрти у живот " http://www.prijateljboziji.com/_Iz-smrti-u-zivot/19712 Требало би се баш замислити над овим поготово за велики број атеиста којих има подоста на нашем форуму а Бога ми иза све нас ! ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 Помаже Бог! Већ дуже вријеме размишљам о овој теми. Живот је дар од Бога. Овоземаљским животом се спремамо за живот после смрти. Нашом смрћу се приближавамо Господу. Е сада, зашто многи људи сматрају смрт казном? Зар и то није дар, да би се ранији срели са Господом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 Smrt je pobedjena Hristovim vaskrsenjem. Ja kad razmišljam o životu i smrti, obratim pažnju ne samo jednu stvar,da ako si u stalnoj zajednici sa Hristom onda je tebi život večnost, pa makar morali da prodjemo i telesnu smrt. Krštenjem smo se ponovo rodili i to istinski rodili. Više nema smrti po blagodati Božjoj tako da ne mora da znači da si automatski posle smrti otišao Hristu. Hristu idu samo oni pravednici koji su u toku života bili neprestano u Bogu i Bog u njima. Tako da samo telesna smrt ne mora da znači automatski i put prema Bogu, taj put ... se za života stvara. ИгорМ and Biky83 је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 On 28. 4. 2014. at 12:37, србкиња рече Помаже Бог! Већ дуже вријеме размишљам о овој теми. Живот је дар од Бога. Овоземаљским животом се спремамо за живот после смрти. Нашом смрћу се приближавамо Господу. Е сада, зашто многи људи сматрају смрт казном? Зар и то није дар, да би се ранији срели са Господом? S obzirom na to da imaš 20 godina i da razmišljaš o smrti... :.mislise. ... Mislim da je smrt precenjena. Mi možemo Gospodu da se približavamo i za života,nije nam neophodna smrt da bismo okusili večnost.Ljudi se boje smrti,ne žele da priznaju starost,ako neko tvojih godina kaže čiki od 40 ili pedest da je star,on će najverovatnije to smatrati uvredom,jer on misli da je mlad.... ili ona,što je možda češći slučaj,zato o godinama ne raspravljati,ljudi se ozbiljno vredjaju iako su godine i starost nešto prirodno i lepo. Najlepše je kad čovek ne razmišlja o borama.Živi sećno do kraja života. Šalim se,ali to je neka realnost,svi bi da se botoksiraju,ali dobro,svako ima prava na to. Ja volim stare ljude,ponekad postanu toliko dementni i slatki,da im ni deca nisu ravna,ali neki vremenom postaju odraz svog unutrašnjeg bića...i zrače zlobom i mrzovoljom... Svi ćemo da umremo,samo je pitanje vremena,a pošto je Bog realnost,onda nas čeka Strašni sud,i to je zaista strašno,zato što nikada nismo spremni za to,ali i to se mora.Na nama je da sada damo sve od sebe da celim svojim srcem zavolimo Boga i bližnje....Citiraću....omiljeni mi citat koji u sebi nosi mudrost svih vremena..... "Исповест, причест и ничег, не бој се. Исповест то је кључ за Царство Небеско. Запамти или не,ја сам ти рекао све." Схиархимандрит Стефан Каруљски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 On 28. 4. 2014. at 12:52, Arsenija рече S obzirom na to da imaš 20 godina i da razmišljaš o smrti... :.mislise. ... Mislim da je smrt precenjena. Mi možemo Gospodu da se približavamo i za života,nije nam neophodna smrt da bismo okusili večnost.Ljudi se boje smrti,ne žele da priznaju starost,ako neko tvojih godina kaže čiki od 40 ili pedest da je star,on će najverovatnije to smatrati uvredom,jer on misli da je mlad.... ili ona,što je možda češći slučaj,zato o godinama ne raspravljati,ljudi se ozbiljno vredjaju iako su godine i starost nešto prirodno i lepo. Najlepše je kad čovek ne razmišlja o borama.Živi sećno do kraja života. Šalim se,ali to je neka realnost,svi bi da se botoksiraju,ali dobro,svako ima prava na to. Ja volim stare ljude,ponekad postanu toliko dementni i slatki,da im ni deca nisu ravna,ali neki vremenom postaju odraz svog unutrašnjeg bića...i zrače zlobom i mrzovoljom... Svi ćemo da umremo,samo je pitanje vremena,a pošto je Bog realnost,onda nas čeka Strašni sud,i to je zaista strašno,zato što nikada nismo spremni za to,ali i to se mora.Na nama je da sada damo sve od sebe da celim svojim srcem zavolimo Boga i bližnje....Citiraću....omiljeni mi citat koji u sebi nosi mudrost svih vremena..... "Исповест, причест и ничег, не бој се. Исповест то је кључ за Царство Небеско. Запамти или не,ја сам ти рекао све." Схиархимандрит Стефан Каруљски Размишљам о томе са разлогом. Зар не може и неко млад да размишља о томе, а да то није из досаде или депресије? Но, небитно. Хвала на одговору Orthophill and Никанорац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 On 28. 4. 2014. at 12:58, србкиња рече Размишљам о томе са разлогом. Зар не може и неко млад да размишља о томе, а да то није из досаде или депресије? Но, небитно. Хвала на одговору Nema na čemu. Oprosti mi,ja mnogo volim da se šalim. Svako može da razmišlja o smrti,naravno.Mladi ne razmišljaju tako često o smrti,jer je ona daleko iz njihove perspektive,zdravi su snažni i žele da zgrabe život i da ga žive punim plućima.Da rade posao koji vole i za to se svakdnevno bore,da osnuju porodicu,da im deca porastu,da postanu bake i deke.....i da tako ispune svoju misiju na zemlji.... Ponekad se mlad čovek nadje u situaciji da izgubi voljenu osobu,to su situacije koje nas najviše pokreću na razmišljanje,bolest takodje....okruženje ,ljudi koji svakodno odlaze Bogu na istinu,novi životi koji dolaze na svet...sve to može da pokrene na razmišljanje o najdubljim temama....ali je depresija specifična u tom smislu da se o smrti razmišlja kao o rešenju problema ,traženju izlaza iz ovog života koji nam zadaje samo nove i nove rane... Treba se radovati životu.Treba ustati opet i opet i stalno se približavati spasenju.Treba verovati da se u nama nešto dešava i jednog dana će čovek moći sve za šta nije mogao ni da pretpostavi.U nama se kriju neverovatni potencijali.Mi smo svi obdareni od Boga da živimo svoje živote.Da budemo pobednici,a ne kukavice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никанорац Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 Arsenija and Драгана. је реаговао/ла на ово 2 "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никанорац Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 On 28. 4. 2014. at 12:37, србкиња рече Е сада, зашто многи људи сматрају смрт казном? Зато што немају веру. Веру у Бога, веру у живот вечни. Данче*, ИгорМ and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Ж. Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 On 28. 4. 2014. at 12:37, србкиња рече Помаже Бог! Већ дуже вријеме размишљам о овој теми. Живот је дар од Бога. Овоземаљским животом се спремамо за живот после смрти. Нашом смрћу се приближавамо Господу. Е сада, зашто многи људи сматрају смрт казном? Зар и то није дар, да би се ранији срели са Господом? Ја сам још млађа од тебе, па и ја често размишљам на ову тему. :-D Била сам на сахрани оца Радована Биговића, иза мене је стајала нека жена, чини ми се да га је познавала баш добро и рекла је: "Е да човек има мало више вере, па да га смрт обрадује." Кад погледаш и јесте тако. Такође, гледала сам и неки филм о Светој Гори где један монах није желео да оде кући да се поздрави са својим оцем иако му је то била 'последња жеља'. Када га је водитељ питао зашто није отишао рекао је како није хтео да иде из манастира, јер му је ту лепо, а са оцем ће се свеједно срести у Царству Небеском. Закључак: Маловерје народа Тако да мислим да никако није казна, а да ли је дар не знам баш. Ваљда зависи од тога како смо живели овде... :-) Драгана., Volim_Sina_Bozjeg and Никанорац је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 On 28. 4. 2014. at 12:37, србкиња рече Помаже Бог! Већ дуже вријеме размишљам о овој теми. Живот је дар од Бога. Овоземаљским животом се спремамо за живот после смрти. Нашом смрћу се приближавамо Господу. Е сада, зашто многи људи сматрају смрт казном? Зар и то није дар, да би се ранији срели са Господом? Бог ти помогао. Многи смрт сматрају (изричито) казном због непотпуног познавања проблематике. Колико сам ја успео да схватим смрт је природна и логична последица греха, тј. одвајања од Бога - даваоца живота. Биолошка смрт је последица пада људске природе а истинска смрт - смрт душе (=пакао, вечно пропадање) ће за неке наступити тек другим Христовим доласком. Можда ће ти ово лепо писаније добро доћи... Драгана. је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 смрт је не превише битна ствар за оне који имају тако јаку веру, која прелази у сигурност да је истина у оно у шта верују и којом могу да превазиђу нагонски, свеприсутни страх од смрти. за све остале, смрт је проблем, који различити људи различито решавају, од потпуног игносрисања до посвећивања религији, философији, уметности итсл... све у свему непријатна ствар за велику већину. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 On 29. 4. 2014. at 13:03, Иван ПТ рече Бог ти помогао. Многи смрт сматрају (изричито) казном због непотпуног познавања проблематике. Колико сам ја успео да схватим смрт је природна и логична последица греха, тј. одвајања од Бога - даваоца живота. Биолошка смрт је последица пада људске природе а смрт душе (=пакао, вечно пропадање), која ће за неке тек наступити у "пуноћи" другим Христовим доласком, последица је "хуле на Духа Светог". Можда ће ти ово лепо писаније добро доћи... Слажем се, хвала Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Biky83 Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 On 28. 4. 2014. at 12:50, Volim_Sina_Bozjeg рече Smrt je pobedjena Hristovim vaskrsenjem. Ja kad razmišljam o životu i smrti, obratim pažnju ne samo jednu stvar,da ako si u stalnoj zajednici sa Hristom onda je tebi život večnost, pa makar morali da prodjemo i telesnu smrt. Krštenjem smo se ponovo rodili i to istinski rodili. Više nema smrti po blagodati Božjoj tako da ne mora da znači da si automatski posle smrti otišao Hristu. Hristu idu samo oni pravednici koji su u toku života bili neprestano u Bogu i Bog u njima. Tako da samo telesna smrt ne mora da znači automatski i put prema Bogu, taj put ... se za života stvara. Meni tu druge stvari nisu jasne???? Svi stalno pricaju o posto, molitvi, pricescu, to jeste put ka Gospodu, ali ne molimo se svi isto i ne znamo svi isto. Sta cemo sa onim dobrim postenim ali neobrazovanim starim ljudima koji ne znaju sva pravila( ne znaju na koji nacin da se obrate Gospodu ), samo znaju da se prekrste. Da li ce takvi ljudi uci u Bozje carstvo? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука