Jump to content

Da li smo postali ovisnici tehnologije?

Okomi

Препоручена порука

Ne koristim ovaj forum bas nesto i to,ali trebam pomoc od vas,crkvenih ljudi,vjerujem ja u boga,idem u crvku,redovno postim i to sve,da ne bude zabuna,ali imam jedan VELIK problem...
Moj problem je "ovisnost" o kompjuteru,jednostavno receno: ne silazim sa kompjutera...
Nije bitno da li je to facebook,youtube,neko gledanje filmova,neke igrice ili bilo sta,ja sam skoro citav dan na kompjuteru...
Imam 15 godina i od 10e sam konstantno na kompjuteru,znaci to je preslo u opsesiju i ovisnost,radnim danom na kompjuteru budem 4-5 sati,a vikendom 10-12,inace bio bi i radnim danima vise ali ne mogu zbog keve i caleta,a i zbog skole(u skoli budem 6 sati)..
Ovo  mi unistava sve zivo: kicmu,zdravlje,vid,volju za bilo cim(ucenjem,treniranjme,uopste bilo kakvom aktivnoscu osim sjedenja ovoj stolici...)
POMOZITE MI sta da radim stvarno ne znam dajte mi par savjeta...

Подели на овим сајтовима

на пример натерај се да за почетак, један сат компјутера замениш са сат времена шетње у природи, парку, по граду

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Mislim da je za početak najpametnije da ga apsolutno ne koristiš.

Zatim,kad budeš prestao da ga koristiš,da tok misli skreneš sa njega,ovo je vrlo važno,ako budeš mozgao po glavi o tome opet ćeš sesti za komp i dangubiti.

Vremenom će se strast ukloniti,pa ćeš moćo po malo da ga koristiš :)

Подели на овим сајтовима

Е нашао си вала где да тражиш помоћ...овде су ти све тешки овисници,чекамо само још  овердоуз... 4chsmu1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Brate dobru knjigu ne moze da zameni ni najbolja ekranizacija tj film, jos ako volis naucnu fantastiku ihaj! :D a tek na pecanje ako se navuces ihaaaaaaaj! :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Posto se vec lozis na ove sa fantomkama na vuglama, iskoristi to, nauci da programiras, i po ceo dan hakuj- sa tolikim vremenom provedenim pred ekranom trebalo bi da budes dosta dobar u tome. A, ako te uhvatre i oteraju na robiju, onda ce te vec nekako odvici. Ili bataljuj ili ga koristi kao sredstvo, a ne kao cilj, (nauci da programiras/komponujes/pises/crtas/web dizajn/priprema za stampu/tabelarno izracunavanje/administracija/hardver...) Pretvori svoje ludilo u posao i naplacuj to!

I kloni se (pravih) devojaka! One ce samo da ti nesto zakeraju i odvracaju te od kompa.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Moj problem je isti mozda i mnogo veci. Ja sam ovde po 10-15 sati apsolutno uvek. Cak i kad spavam laptop radi i cak tad sam online... :krstix:  Mislim da je problem u dostupnosti, da se tako izrazim. Vecinu stvari radimo zato sto smo u mogucnosti da to uradimo odmah i zato sto nam je nesto na dohvat ruke. Recimo, vidim da imam cokoladu i iako mi se ne jede pocnem da jedem jer je na metar od mene :) . Slicna, ako ne i ista stvar vezana za internet. Kad imam problem sa konekcijom, shvatim da ne mogu da odem na neki sajt i to je to. Najbolje da izbrises sve igrice i filmove i das nekome diskove, flash ili sta vec gde se nalaze igrice i filmovi. Mislim da bi posle toga, kad god pomislis na koriscenje racunara, trebalo da te mrzi da trazis filmove ili igrice jer ti nije na dohvat ruke. Sto se tice interneta, tu vec moram i ja da smislim nesto :D Onaj ko misli da je smesan problem, ocigledno nije bio u takvoj situaciji.

Подели на овим сајтовима

sve je to u glavi. a da bi resio ovaj problem, moras da svoj dan ispunis drugim stvarima, idi na trcanje, treniraj nesto, citaj knjige, poseti baku & deku, druzi se... :)

'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.'

-Isaija 40:31

Подели на овим сајтовима

Posto se vec lozis na ove sa fantomkama na vuglama, iskoristi to, nauci da programiras, i po ceo dan hakuj- sa tolikim vremenom provedenim pred ekranom trebalo bi da budes dosta dobar u tome. A, ako te uhvatre i oteraju na robiju, onda ce te vec nekako odvici. Ili bataljuj ili ga koristi kao sredstvo, a ne kao cilj, (nauci da programiras/komponujes/pises/crtas/web dizajn/priprema za stampu/tabelarno izracunavanje/administracija/hardver...) Pretvori svoje ludilo u posao i naplacuj to!

I kloni se (pravih) devojaka! One ce samo da ti nesto zakeraju i odvracaju te od kompa.

to!

do the harlem shake!

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

evo ovde comm da stavim

sve je to u glavi. a da bi resio ovaj problem, moras da svoj dan ispunis
drugim stvarima, idi na trcanje, treniraj nesto, citaj knjige, poseti
baku & deku, druzi se... :)

'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.'

-Isaija 40:31

Подели на овим сајтовима

Zosima je najgori internet-junkie. :D

Radi sport! ;)

Ниси далеко од истине...имао сам радове,да кад улетим гајби,не палим светло,не скидам се,него се прво пали комп,па онда остало... not_i

• Волим 1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Mozda bi mogao naci neki hobi, stavi slusalice na usi pa trci, seci, hodaj.. budi vise vani, posebno sad kad stigne ljepse vrijeme. 

Prvo moras donijeti odluku. Dobro je sto shvacas da ti to steti. Zato moras donijeti odluku da smanjis komp na maximalno 1-2 sata dnevno i radis nesto drugo i biti uporan u tome.

Bilo ti sretno i blagoslovljeno

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...