Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

On 10. 11. 2016. at 9:48, Aurelije рече

Neka se pokupe, nadju i saberu. 

Expand  

I ako ne uspe, za čije babe zdravlje siliti? Deca poodrasla, kreću svojim putem, finansije nezavisne...ok je da pokušaju, ali da li treba da budu mizerni zajedno ako ne uspe.. Ne treba ništa na silu.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 10. 11. 2016. at 10:06, Natasa. рече

To isključivo zavisi od odnosa između supružnika. Pre će dete sa jednim roditeljem da odraste kao zdrava ličnost nego sa oba koja se ne trpe. Ne moraju da budu nasilni i da se svađaju, dovoljno je da postoji ona hladna atmosfera. UŽAS!

Expand  

Zapravo ako pogledamo statistiku to nije tacno. Jedini roditelji gde deca sa jednim roditeljem imaju dobre rezultate (statisticki) su udovci i udovice. Zato sto razvod ne znaci prestajanje problema. Te osobe (koje su se svadjale) i dalje imaju sve te psihicke osobine koje su ih terale na svadju. I to se odrazava na decu. Dok osobe koje su bile sposobne da zbog dece stave jezik ispod dupeta, nateraju sami sebe na saradnju imaju mnogo bolje rezultate.

Prijateljski razvodi jako retko postoje. Cesto se svede na to da roditelji koriste decu jedni protiv drugih i posle razvoda. 

Tako da mislim da je najbolje malo vise odgovornosti, malo trpljenja, jezika pod dupetom. 

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:09, Aurelije рече

Dok osobe koje su bile sposobne  stave jezik ispod dupeta, nateraju sami sebe na saradnju imaju mnogo bolje rezultate.

Expand  

Ovo je mnogo bolja rečenica sa kojom se slažem. Pusti decu, neka supružnici srede sami svoje odnose. Da su moji rekli nekad - mi smo zbog tebe ostali u braku ili da sam to osetila, pa boljje da nisu. To je opterećujuće za decu. Neka sređuju svoje odnose, a ne da im deca budu izgovor. Šta će da rade kad porastu i odu svojim putem? Šta će da ih povezuje?

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:08, Natasa. рече

I ako ne uspe, za čije babe zdravlje siliti? Deca poodrasla, kreću svojim putem, finansije nezavisne...ok je da pokušaju, ali da li treba da budu mizerni zajedno ako ne uspe.. Ne treba ništa na silu.

Expand  

Ne uspeva jer kao drustvo ne vrednujemo vernost i posvecenost. Po mom imenu, mozes da povezes da mislimda je to da li si mizeran u tebi, a ne u drugima. (stoicizam). Sve moze da uspe, samo ako covek hoce. 

Цитат
Expand  

Ne treba ništa na silu.

Naprotiv. Ako si napravio/la decu i sada imas muza/zenu oboje imaju obavezu da zbog dece a silu sebe prisile na pristojno ponasanje prema svom partneru i sto civilizovanije moguce. Cak i ako "hemija" vise ne postoji. Jer su sklopili odnos. Njihova moralna duznost treba da bude da se posvete toj deci. Na silu. A ne kako si ti rekla, da izlaze po splavovima i voze motore, jer da kupis motor ili da se udesis za splav ne treba sila to dodje vrlo prirodno. Da trpis nekog pored svih mana bez infatulacije treba sila. 

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 9:57, Aurelije рече

Ja mislim da je izuzetno opasno za civilizaciju jer musko zenski odnos znaci kakva ce deca ispasti. A kakva deca ispadnu takva ce civilizacija biti. Postoji pregrst studija po kojima deca koja su odrasla sa oba roditelja imaju znacajne prednosti (psihicke, mentalne, kognitivne) od dece koja su odrasla sa jednim roditeljem. Razlike izmedju te dece mogu da budu razlika izmedju zdravog i normalnog drustva i uzasno nezdravog i nenormalnog. 

Expand  

Kakava ce biti civilizacija? 

Imaj u vidu koliko su brakovi bili losi u proslosti i koliko je ostecene djece izaslo iz takvih brakova pa opet tu smo gdje je smo hvala Bogu. Koliko je samo djece odrastalo bez ocev koji su izginuli u nekom od bezbrojnih ratova vodjenih. Ne vidim da ce biti nesto pretjerano bolno ako dijete ne odraste s jednim roditeljem i danas u poprilicnom mirnom, za zivot daleko lakesom okruzenju nego nekad sa svi ovim tehnoloskim cudima. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:15, Justin Waters рече

Kakava ce biti civilizacija? 

Imaj u vidu koliko su brakovi bili losi u proslosti i koliko je ostecene djece izaslo iz takvih brakova pa opet tu smo gdje je smo hvala Bogu. Koliko je samo djece odrastalo bez ocev koji su izginuli u nekom od bezbrojnih ratova vodjenih. Ne vidim da ce biti nesto pretjerano bolno ako dijete ne odraste s jednim roditeljem i danas u poprilicnom mirnom, za zivot daleko lakesom okruzenju nego nekad sa svi ovim tehnoloskim cudima. 

Expand  

Zapravo, mislim da su ta deca bila zdravija nego mi danas. Mozda gresim ali moje je misljenje da su stariji ljudi bili mnogo psihicki zdraviji, stabilniji i generalno srecniji nego mi danas. 

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:13, Aurelije рече

Ne uspeva jer kao drustvo ne vrednujemo te pokusaju. Po mom imenu, mozes da povezes da mislimda je to da li si mizeran u tebi, a ne u drugima. (stoicizam)

Expand  

Ja ne puštam ni rođenu majku u svoj brak (niti ona ima takvih pretenzija), a kamoli društvo :smeh1:. Pusti društvo, pritiske, očekivanja, neće niko da bude tu kad zagusti. Ljudi samo znaju da zvocaju, u braku postoje samo supružnici, ostalo je spoljni faktor koji se ništa ne pita. Baar je takva moja filosofija braka. Sami donosimo odluke i ne zanimaju me ni roditellji, ni familija i društvo ni niko.

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:13, Aurelije рече

Naprotiv. Ako si napravio/la decu i sada imas muza/zenu oboje imaju obavezu da zbog dece a silu sebe prisile na pristojno ponasanje prema svom partneru i sto civilizovanije moguce. Cak i ako "hemija" vise ne postoji. Jer su sklopili odnos. Njihova moralna duznost treba da bude da se posvete toj deci. Na silu. A ne kako si ti rekla, da izlaze po splavovima i voze motore, jer da kupis motor ili da se udesis za splav ne treba sila to dodje vrlo prirodno. Da trpis nekog pored svih mana bez infatulacije treba sila. 

Expand  

UŽAS! :smeh1:

I šta ako nema dece? Nemaju, ne žele, ne mogu...štagod

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:21, Natasa. рече

Ja ne puštam ni rođenu majku u svoj brak (niti ona ima takvih pretenzija), a kamoli društvo :smeh1:. Pusti društvo, pritiske, očekivanja, neće niko da bude tu kad zagusti. Ljudi samo znaju da zvocaju, u braku postoje samo supružnici, ostalo je spoljni faktor koji se ništa ne pita. Baar je takva moja filosofija braka. Sami donosimo odluke i ne zanimaju me ni roditellji, ni familija i društvo ni niko.

Expand  

Niko te i ne tera da pustas bilo koga. Niti ulazim u tvoj brak. Niti cu da ti dajem savete za tvoj brak jer te ne poznajem. Ja pricam kako mislim da treba da se odnosimo i postavimo stadarde prema okolini koju poznajemo.

Posto si sama ubacila licni primer, ukoliko ti sutra dan resis da se teras po splavovima mislim da je duznost tvojih drugara, maajke oca da te kritikuju. Ukoliko tvoj muz resi da zajase motor i otpali na more da slusa acu lukasa i smrce koks sa klinakama smatra da je duznost njegovih drugara, majke oca da ga kritkuju. 

Kazem, ne pricam o tvom braku jer pojma nemam kako je tu i sta treba i sta ne treba to je na uzoj okolini, vama bliskim ljudiam da rade i odrede, Ali mislim da se to treba raditi. 

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:24, Aurelije рече

Posto si sama ubacila licni primer, ukoliko ti sutra dan resis da se teras po splavovima mislim da je duznost tvojih drugara, maajke oca da te kritikuju. Ukoliko tvoj muz resi da zajase motor i otpali na more da slusa acu lukasa i smrce koks sa klinakama smatra da je duznost njegovih drugara, majke oca da ga kritkuju. 

Expand  

Ne, to je moja dužnost. Ja ću da ga kritikujem. Ostali mogu čisto u prolazu da nešto kažu jer je ekstremno ponašanje, ali da tu nešto dele savete i mešaju se, ma koliko bila dobra namera - BEŽI FAMILIJO :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:19, Aurelije рече

Zapravo, mislim da su ta deca bila zdravija nego mi danas. Mozda gresim ali moje je misljenje da su stariji ljudi bili mnogo psihicki zdraviji, stabilniji i generalno srecniji nego mi danas. 

Expand  

Poprilicno se varas. Onaj sindrom zastitnickih roditelja i nastao je zbog sve gungule i uzasa u kojem su odrastali nasi ocevi i majke, i koji nastoje da djecu zastite od takvog iskustva. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:22, Natasa. рече

UŽAS! :smeh1:

I šta ako nema dece? Nemaju, ne žele, ne mogu...štagod

Expand  

Nista, ja pricam strogo o odnosima koji kao posledica imaju decu. Ovi ostali nisu bitni. Posto su ubacila tvoj licni primer, sada cu da te pitam nesto. Da li bi vise volela - tvog muza(hipoteticki) lupi kriza srednjih godina, kupio kabrio bmw i krene da juri klinke situaciju u kojoj ga okolina pritiska da dolazi, vidja decu i ponasa se kao otac ili bi vise volela, da eto.. neka ide svojim zivotom i radi sta god hoce? Ako ti je ovo pitanje previse problematicno obrisacu ali posto si pomeula svoj brak i da ne dozvoljavas da se iko mesa, postavljam ovo pitanje da li bi u slucaju problema (pretpostavljam da je sad bez problema cim neces nikog) promenila stav? Ako je pitanje previse licno obrisacu nije problem. 

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:27, Aurelije рече

Nista, ja pricam strogo o odnosima koji kao posledica imaju decu. Ovi ostali nisu bitni. Posto su ubacila tvoj licni primer, sada cu da te pitam nesto. Da li bi vise volela - tvog muza(hipoteticki) lupi kriza srednjih godina, kupio kabrio bmw i krene da juri klinke situaciju u kojoj ga okolina pritiska da dolazi, vidja decu i ponasa se kao otac ili bi vise volela, da eto.. neka ide svojim zivotom i radi sta god hoce? Ako ti je ovo pitanje previse problematicno obrisacu ali posto si pomeula svoj brak i da ne dozvoljavas da se iko mesa, postavljam ovo pitanje da li bi u slucaju problema (pretpostavljam da je sad bez problema cim neces nikog) promenila stav? Ako je pitanje previse licno obrisacu nije problem. 

Expand  

Kako nisu bitni, pa postoji i brak van dece zaboga. Nismo mašinne za razmožavanje pobogu.

Ne bih volela da mi se okolina meša ni najmanje, majke pogotovo. Tu kad se majke umešaju, to je gotovo, katastrofa u najavi. Ne bi mogao da radi šta hoće, ali bi morao isključivo meni da se objasni i smatrala bih porazom da mi tu vise mame i da nas savetuju kako i šta. Nema šta ko da radi u mom braku.

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:30, Natasa. рече

Nismo mašinne za razmožavanje pobogu.

Expand  

Nisu bitni u kontekstu teme. Em su beznacajna manjina, em ne ulaze u brakove uglavnom. Em njihovi razvodi nemaju nikakvih drustvenih posledica. 

Цитат
Expand  

Ne bih volela da mi se okolina meša ni najmanje, majke pogotovo. Tu kad se majke umešaju, to je gotovo, katastrofa u najavi. Ne bi mogao da radi šta hoće, ali bi morao isključivo meni da se objasni i smatrala bih porazom da mi tu vise mame i da nas savetuju kako i šta. Nema šta ko da radi u mom braku.

Ovo neki seksizam, sta imas protiv majki. :P Dobro, ja mislim da je bitno da se mesaju. Ja bih voleo i imam drugare koji me drze (kao i ja njih) kada krenemo nekim stranputicama na pravom putu. Hvala bogu tu je i crkva, ispovest, duhovnik i vera. 

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2016. at 10:35, Aurelije рече

Ovo neki seksizam, sta imas protiv majki. :P Dobro, ja mislim da je bitno da se mesaju. Ja bih voleo i imam drugare koji me drze (kao i ja njih) kada krenemo nekim stranputicama na pravom putu. Hvala bogu tu je i crkva, ispovest, duhovnik i vera. 

Expand  

Nemam ništa protiv majki dok se drže po strani. Ma kakvi drugovi i roditelji, šta ja ima kome da se objašnjavam osim mužu i obrnuto. Ništa gore od mešanja, beži bre, to je smrt za zreo brak, ne bih to trpela u životu. Gnezdo se ljubomorno čuva i nemam nameru da ga delim.

A to za bezdetne parove, to je tek haos. Deca idu svojim putem i supružnici grade odnos nezavisno od njih. Zabole mene za društvene posledice. Neću pod stare dane da ćutim sa čovekom jer nemamo nikakvu temu za razgovor. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...