Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

U slucaju hetero braka moze lepo da stoji "otac" i "majka", a kod gej brakova "otac" i "otac"/"majka" i "majka". 

То је онда ј...ње у здрав мозак! Сиктер бре више са тим глупостима! Докле више са силовањем здравог разума? Докле? "Мајка и мајка"? "Отац и Отац"? Па јел то могуће да буде? Две жене НЕ МОГУ бити мајке истом детету. Два мушкарца НЕ МОГУ бити очеви истом детету. Не је...те нам више мозак, аман људи! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

@,

Jer to onda vise ne bi bio isti brak.

Jer tako nesto ti ohrabrujes,sto ocigledno pokazuje sa ovom porukom. nisi rekao da je to lose i da se protiv ttoga treba boriti.

Mogao bi to da kazes sebi,jer ne p[ostoji pravo koje je prekrseno nemanjem gej brakova....takav je zivot.

Ovde pravs gresku koju sam pomenuo. Poemnuo si "hetero brak" dok hetero brak ne postoji. brak nije baziran na seksualnosti. Dok kada bi se gej brak uveo onda bi se bazirao na seksualnosti.

Mislis da ne bi pale tuzbe ako bi se negde napisalo javno majka i otac a ne bracni partneri?

Da bas to,ne vidim zasto se ne bi i incest i poligamija...cak i pedofilija u nekim slucjevima ucila da je savim normalno?

Mozes ti da budes protiv toga, ali to sledi....I opet pominjes hetero brak dok hetero brak ne posotji

Gde je odgovor na moje pitanje? Jer ovo smo vec pominjali i prosli put. Moje pitanje glasi:

Na osnovu cega brak treba da se menja da ukljuci i gejeve?

Pa ajde prvo da krenemo od toga.

Подели на овим сајтовима

То је онда ј...ње у здрав мозак! Сиктер бре више са тим глупостима! Докле више са силовањем здравог разума? Докле? "Мајка и мајка"? "Отац и Отац"? Па јел то могуће да буде? Две жене НЕ МОГУ бити мајке истом детету. Два мушкарца НЕ МОГУ бити очеви истом детету. Не је...те нам више мозак, аман људи! 

Tragedija uma i tela

Ovo sto petar radi je adekvatnije receno silovanje mozga, izgleda da nema pametnija posla, dokonost zove se to.

Ima tu jos psiho-dusevnih faktora zasto to radi, ali on nije tema, iako se cesto trudi da bude...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Nebitno je sta cemo staviti.

Битно је. Аналогија коју си навео је безобразно дрска и лажљива.

Poenta je da se shvati da vecina ne moze da radi sta hoce samo zato sto je vecina.

Тачно. Али не може ни мањина. Већина има право да одлучује о законима. То је тако у демократији. Да ли ћемо имати овакво или онакво правило одлучује - већина, редовним путем.

Drugim recima, koji je kriterijum za ono sto vecina sme da uskrati manjini a sta ne sme?

Прописи важе за све, а не само за већину или мањину. По твојој логици треба прихватити сваку жељу и замисао као друштвени норматив, одмах чим то неко зажели. Где би то водило, питам те? И шта је друго начин да се о томе одлучи него да се седне и донесе одлука - а то значи: јавну расправу, појаву идеја и гласање за једну од њих.

Подели на овим сајтовима

ево ја ћу ти одговорити- оног тренутка кад је брак секуларизован и сведен на обични правни посао, отворена је пандорина кутија. али очигледно тога нисте свесни.

Ne nije, jer ovaj format braka koji koristimo nije nikad ni bio religiski. Brak nije nastao od Hriscanstva.

Подели на овим сајтовима

кроз донацију јајне ћелије. дете тако има две мајке- једну која која га је родила и другу која му је генетски родитељ.

Мало сутра. Мајка му је она чија је јајна ћелија. А научници ће моћи (уколико већ и нису) да направе вештачке услове где ће оплођена ћелија да се развија. Дакле, ова друга му није мајка. У противном, и епрувета му је мајка. 

Подели на овим сајтовима

ма је ли! она што је дете носила у својој утроби и што га је донела на свет, није му мајка. ма хајде..

Nema veze jel to moguce ili ne. Nije ispravno i zato se treba zabraniti, jednostavno je.

Подели на овим сајтовима

Добро је Ниче (про)рекао, европска цивилизација клизи ка општем нихилизму. Влада такав терор над здравом памети да живот посатаје немогућ. Понекад ми падне на памет она песимистичка: благо мртвима.

Подели на овим сајтовима

Мислим да не треба, штавише мислим да треба брак у потпуности избацити из устава, као и било какве друге специјалне државне надлежности, тако да се омогући да људи могу да склопе уговор какав хоће и под којим условима хоће, као и било који други уговор (дакле тако би и хомоси могли да среде себи наслеђивање и те техникалије). Као што се држава не меша и не регулише свету тајну причешћа, тако не треба да се меша нити регулише свету тајну брака. Деетатизација је дакле једини одговор, у супротном, плашим се да ће не само доћи до увођења истополних бракова већ и до вршења притиска и терорисања од стране државе над верским заједницама које то не подржавају (као што се дешава, на подмукле начине, на западу). Из истог разлога треба укинути и државно школство, иначе ће држава индоктринирати децу онако како она то жели, односно како комесари кроје (у случају приватног школства би сваки родитељ послао дете у школу коју сматра најбољом, неко у православну школу, неко би хоумскуловао, неко би послао дете у школу која је специјализована за таленте у одређеној области нпр. математике и природних наука, а најзад они „напредни” родитељи би могли своју децу да пошаљу у неку љуцкоправашку хипи-дуге-и-једнорози-школу, а овако ће сва деца да иду у хипи-школе). У сваком случају одговор је више слободе, а не мање слободе (што је једнако мање државе, а не више државе).

Мислите о томе.  :D

Подели на овим сајтовима

и шта је за тебе брак, с обзиром да му ти одричеш то да је Света Тајна.

Gde si ti video da ja argumentiujem kao Hriscanin i sa aspekta Hriscanstva?

Ja od pocetka pircam o sekularnom braku, samim tim tvoje pitanje ovde je besmisleno.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...