Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

On 16. 8. 2012. at 22:07, Само Нада рече

Јесте, то је тачно. Све ћу од себе дати да помогнем да се ситуација промени. Даћу колико је до мене. Али није све до мене.

Сад се поставља питање, ако он нема вољу и жељу да се промени зарад свог спасења и љубави његових најближих, ако не види колико га воле и колико им је стало да он такав не пропадне... Ако и даље наставља... Шта онда?

Не размишљај о томе шта би било кад би било, не дави себе :) Буди позитивна, веруј да ће ти Господ помоћи и не сумњај у то ни трена. Моли се и не очајавај кад посрнете, јер Господ зна зашто, кад и колико допушта да човек страда.:)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 16. 8. 2012. at 9:55, Зосима рече

Због тог наглашеног либида ,као млада и наивна девојка си и изабрала свог супружника. Стварно не капирам,да жене толико греше у процени приликом избора партнера за цео живот,до те мере,да ће ускоро да праве четврти, под називом "сигурна насеља"(противу мушког насиља)

Сад као одговор иде она прича,али он је био пре супер,али се у браку променио и одлепио!?

Па и ако је тако,онда треба размислити,шта га је навело да тако клоне духом,и не нађе утеху у жени и деци,већ у вутри,која је синоним за губљење воље...

Било како било пре свега због деце,брак треба по сваку цену спасавати,јер чисто сумњам да и њему деца нису радост,па таман био наварен ко мајка...

И још једна ствар: Никако не примај савете од људи из растурених,промашених разведених бракова,већ се пре свега посаветуј са добрим и исусним духовником.

Зоске, брате, увек си био форумски цар!

Ја немам личних ни породичних (уже или шире) искустава са темом, али има у комшилуку људи... Има ту један чо'ек млад, оверавао се к'о мајка, имао једну 'ћерку. После добили још близнакиње, и његова мајка сада благосиља снају јер му је спасила сина из свега тога. Срећна су породица. Тако, чисто да има и позитивних примера, да не буде сада да је раскид једина могућа солуција.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Овде се, колико ја видим, уопште не ради о простој дилеми - развод или не развод.

На крају се испоставило да Надин проблем уопште није наркоманлук. Њен супруг има другу врсту проблема, на које се не може дати лак одговор. Да је он дрогира, постојало би само једно решење - одрећи му инструменте емотивне манипулације, тј. оставити га. Овде се међутим, ради о човеку који можда има потребу за медицинском терапијом и негом. Кажем "можда" јер то треба да утврди стручно лице. Марихуанчење је тек трећи на списку његових проблема.

Дотични је чак и пристао да оде код психолога, отворио се, али је психолог промашио професију. Треба да нађу неког стварно доброг. Можда неко може да препоручи терапеута.

И наравно, молитва.

Да ли бисте ви оставили свог брачног друга уколико би се испоставило да има "Блистави ум"?

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8_%D1%83%D0%BC

Подели на овим сајтовима

On 16. 8. 2012. at 22:21, Toncica рече

A onda on propada, draga Nado. A Vi ste ucinili sve da mu pomognete.

Nekad uz sve molitve i zelju pomoc nije moguca. Nekad gubimo one koje volimo, jer je Bozija promisao takva.

To je tesko prihvatiti, ali je najvaznije da je savjest cista.

Vi ste zaista hrabra zena, iako smo u vjeri, i nismo sami, ipak treba hrabrosti za tako nesto.

To ce biti teska borba i za Vas jos teza, jer on ne vidi. Vi morate biti i njegove oci i njegova iskra koja ce opet

pokusati da obasja i otvori njegovu dusu. Ima tu dosta posla kod njega da se uradi, da se kopa po proslosti, da bi se sagledao izlaz i vidjela buducnost-ona koju u vi nudite i ona druga mracna kojoj on sad ide.

Nadam se da ce Bog na to putu Vama dati hrabrosti, jer je sad Vama potrebnija nego njemu. On se ipak oslanja na Vas.

Sretno.

Извињавам се, али ово је тако бездушно и нехришћански

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Цитат
Помаже Бог,

Моје име није Нада, али је та нада једино што ми је у неким обрисима остало. Па...

Тему сам насловила овако јер просто не могу да нађем пригодне речи да опишем њену тежину. Пријавила сам се на форум јер бих волела да чујем речи људи који су у вери, а то ми много значи.

Праштајте ако кога саблазним.

Моја мука је мој муж. Моја радост су моје двоје деце. Али ова мука не иде са овом радошћу, зато...

Хоћу да вас питам... Када муж краде, лаже, користи лакше наркотике (марихуану), има проблем са наглашеним либидом и просто не налази у себи вољу да те ствари промени, да се осврне око себе и види колико је свет леп, колико су му дечица дивна, колико је Господ милостив, колико га супруга његова трпи...

Шта онда? Шта онда та супруга да ради, како са тим да живи? Један смо организам. У светој тајни брака. А опет, како можемо бити један, када један део тела лаже други, безочно лаже...?

Ћутати = саглашавати се.

Изаћи из приче = одбацити човека и показати небригу за његово спасење.

А опет, има и она пословица - неће баба силом у Рај.

Волела бих да чујем ваше мишљење. Хвала и свако добро.

Само питање је већ унутрашњи блинк; треба нешто урадити.

Вагање, одговорност првенствено за децу је највећа брига у срцу једне мајке,

затим одговорност према обећању „у добру и злу“ из врмену љубави.

Незахвално је давати савете, нису сви у стању да испрате оно што може неко други.

Предлог решења је за неког остварив и ефикасан, а за неког не и уколико крене путем туђег мерила може се „заглавити“ ,

тј. бити незадовољан исходом (бити несретан и након решеа) , које није коначно, што ствара нови проблем живота.

Најбоља је одлука срца која увек има најцелисходније решење. Свој осећај следи Надо,

он те може довести до превазилажеља тегобности трпљења и разрешења.

Ако постоји мрва наде учини напор, ако ње нема, види шта ти је чинити.

Срећно Надо,

Перса

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

On 16. 8. 2012. at 22:07, Само Нада рече

Јесте, то је тачно. Све ћу од себе дати да помогнем да се ситуација промени. Даћу колико је до мене. Али није све до мене.

Сад се поставља питање, ако он нема вољу и жељу да се промени зарад свог спасења и љубави његових најближих, ако не види колико га воле и колико им је стало да он такав не пропадне... Ако и даље наставља... Шта онда?

Па чекај га, чекај, чекај, чекај, бескрајно га чекај... ако можеш.

И Бог нас стално чека и стално нам се нада, зар не?

Подели на овим сајтовима

On 17. 8. 2012. at 8:23, Иван Недић рече

Извињавам се, али ово је тако бездушно и нехришћански

Pa ispalo je tako na zalost, jer sam neke misli skratila, kako ne bih pisala roman....

Ono sto sam htjela reci jeste da za svoje najblize i ljude koje volimo treba uciniti

sve sto je u nasoj moci.

Подели на овим сајтовима

Кад жена рађа, рађа у мукама, али радост која долази с муком је неописиво већа од саме муке. Жена се после порођаја бола и патње више и не сећа. У љубави ће човек патити ако се стално осврће само на муку коју трпи. Сваком човеку треба да буде битнија радост спасавања, узрастања, напретка ближњег од саме муке која је ту радост изродила. Ако стално гледамо у патњу, радост нећемо ни стићи да осетимо.

Господ је страдао на крсту из љубави према сваком створењу и љубав да спасе људски род је била већа и битнија од муке коју је претрпео. И нигде, никоме није набио на нос: видите шта сам учинио за вас, какву патњу претрпео, а ви ми овако враћате..радост је у васкрсењу, у томе кад ти ближњи слеп- прогледа, мртав- оживи, буде изгубљен- нађе се и радост васкрсења је изнад самог страдања :) иначе би и Бог био мазохиста, а тако видим да и мене неки доживеше овде :)

Подели на овим сајтовима

[quote name=malina :)' timestamp='1345201575' post='694533]

Кад жена рађа, рађа у мукама, али радост која долази с муком је неописиво већа од саме муке. Жена се после порођаја бола и патње више и не сећа. У љубави ће човек патити ако се стално осврће само на муку коју трпи. Сваком човеку треба да буде битнија радост спасавања, узрастања, напретка ближњег од саме муке која је ту радост изродила. Ако стално гледамо у патњу, радост нећемо ни стићи да осетимо.

Господ је страдао на крсту из љубави према сваком створењу и љубав да спасе људски род је била већа и битнија од муке коју је претрпео. И нигде, никоме није набио на нос: видите шта сам учинио за вас, какву патњу претрпео, а ви ми овако враћате..радост је у васкрсењу, у томе кад ти ближњи слеп- прогледа, мртав- оживи, буде изгубљен- нађе се и радост васкрсења је изнад самог страдања :) иначе би и Бог био мазохиста, а тако видим да и мене неки доживеше овде :)

Možda nije baš pitanje za ovo mesto ali ipak ću da pitam,koliko dece imate?

Подели на овим сајтовима

On 17. 8. 2012. at 11:32, Дејан рече

Možda nije baš pitanje za ovo mesto ali ipak ću da pitam,koliko dece imate?

Персирања без. ;)

Ниједно нисам родила, али јесам гајила дете од своје петнаесте године као да сам мајка. И још увек то чиним. Него, какве то везе сад има са темом, је л' мислиш да је неко неспособан за љубав, ако не рађа или нема децу?

Подели на овим сајтовима

[quote name=malina :)' timestamp='1345208465' post='694560]

Персирања без. ;)

Ниједно нисам родила, али јесам гајила дете од своје петнаесте године као да сам мајка. И још увек то чиним. Него, какве то везе сад има са темом, је л' мислиш да је неко неспособан за љубав, ако не рађа или нема децу?

Ne,ne mislim da je nesposoban za ljubav.

Hvala na odgovoru :)

Подели на овим сајтовима

On 15. 8. 2012. at 22:08, Само Нада рече

Помаже Бог,

Моје име није Нада, али је та нада једино што ми је у неким обрисима остало. Па...

Тему сам насловила овако јер просто не могу да нађем пригодне речи да опишем њену тежину. Пријавила сам се на форум јер бих волела да чујем речи људи који су у вери, а то ми много значи.

Праштајте ако кога саблазним.

Моја мука је мој муж. Моја радост су моје двоје деце. Али ова мука не иде са овом радошћу, зато...

Хоћу да вас питам... Када муж краде, лаже, користи лакше наркотике (марихуану), има проблем са наглашеним либидом и просто не налази у себи вољу да те ствари промени, да се осврне око себе и види колико је свет леп, колико су му дечица дивна, колико је Господ милостив, колико га супруга његова трпи...

Шта онда? Шта онда та супруга да ради, како са тим да живи? Један смо организам. У светој тајни брака. А опет, како можемо бити један, када један део тела лаже други, безочно лаже...?

Ћутати = саглашавати се.

Изаћи из приче = одбацити човека и показати небригу за његово спасење.

А опет, има и она пословица - неће баба силом у Рај.

Волела бих да чујем ваше мишљење. Хвала и свако добро.

Sestro, jako mi je zao sto prolazis kroz ovo sve. Tesko je dati savet jer svaciji brak je posebna prica. Ali ja cu ti reci sta bih ja uradila da sam u tvom slucaju. Savetovala bih se sa svojim duhovnikom, ako ga nemas onda moli se Bogu i polako trazi osetices sama kome mozes da se otvoris i kome mozes da verujes. Ja od kada sam upoznala svog duhovnika zivot mi se promenio. Redovno se ispovedaj, moli, uzimaj Sveto PricesceTo ce ti pomoci da "bolje vidis" dace ti snagu i mir...u suzama iskrenu molitvu prinesi Gospodu i veruj bez imalo sumlje da On moze da ti pomogne. U celoj toj tami moras da pronadjes mir a samo ga mozes dobiti od Gospoda. Veruj mi iako je sada sve tesko ovo ce sve da te ojaca mnogo ces da naucis. Moli se za svoga supruga i potrazi dobre osobine u njemu. Nije ni njemu lako vidis da ga djavo uzeo pod svoje sto bi nasi ljudi rekli. Potrebna si deci i muzu. Moli Boga da ti da mudrost i snagu da izdrzis sve i da spasis svoju porodicu. Veruj mi sesto ne postoji odlican brak svi imamo neke probleme, moramo da pomazemo jedni drugima. Razvod bi trebao da bude zadnja opcija. Udala si se za tog coveka jer ga volis...a on je eto vidis slab bio i pao je ali ako ga samo volis kada je dobar onda ja to nebih nazvala ljubavlju.Oprosti sestro ako zvucim hladnokrvno, to mi nije cilj zaista mi je jako zao...znam da ti je mnogo tesko i da jedva podnosis sve ali hocu da ti pokazem i drugu stranu ti volis svog muza zato se bori za njega. Ako si u opasnosti, plasis ce da ce tebe i decu povrediti onda nadji neki drugi smestaj ako mozes i nastavi da se molis za njega...Znam da je lakse meni govoriti jer nisam u tvojoj situaciji ali ja mislim da je najbolje ovako postupiti. Neka ti je Dragi Gospod na pomoci...Svako dobro od Gospoda

-Gospode Isuse Hriste, Sine Boga Zivoga , pomozi nam da razumemo svoja stradanja u ovom zivotu. Daj nam Blagi, snage da se kroz stradanje vezbamo u trpljenu I da kroz razne nevolje prodjemo duhovno ocisceni I spremni izaci pred lice Tvoje. Amin.

-Нема више начина на које се може волети: волети увек, у ствари, значи оставити себе и поћи другима...Волети – значи заборавити себе ради другог,умрети за себе да би се живело за другог.Волети, понекад је то болно јер,запамти добро: волети значи распињати себе за другог.

-

Подели на овим сајтовима

On 17. 8. 2012. at 14:53, Zeljka Krsmanovic рече

pardon :-) za (z) ucim se... tek sam se registovala

само напред... .smesko.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...