Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Исправка. Сад видим да и ниси хришћанка. Онда је вероватно у реду да будеш скаредна.

Пси лају,каравани пролазе...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Сложићу се са Лидијом, могу само да се помолим за њу и њену породицу. Моје ''паметовање'' јој неће сигурно решити проблем. Мада, нисам ни писала са намером да Нади укажем на решење и убедим било кога у своје ставове..једноставно ме понело..:)

Надо, нека ти Господ да снаге и воље да се избориш са проблемом који имаш, да уразуми твог мужа и подари вам слогу и мир у породици. Да крајњи исход вашег проблема буде на корист обома. :)

Подели на овим сајтовима

Пси лају,каравани пролазе...

А караван би могао да прошета с теме на којој хришћанка тражи савет од хришћана.

Измењено од Иван Цветковић
Нема потребе за оваквим коментарима. Свако има право да одговори на тему а сам постављач ће да одабере оно што мисли да је добро. Администрација.
Подели на овим сајтовима

А караван би могао да прошета с теме на којој хришћанка тражи савет од хришћана.

Неће ми се, волим да нервирам нервозне куце vrtiloptu

Измењено од Иван Цветковић
Довољно је било. Рекох да тема не заслужује оваква препуцавања. Администрација.
Подели на овим сајтовима

Ne mogu da ti dam savet, ti najbolje poznaješ svog supruga, pa verovatno možeš da proceniš da li je spreman da poradi na sebi i spase brak. Čini mi se da je voljan, čim si rekla da ćete ići kod stručnjaka. Najvažnije je da se oboje potrudite da deca ne ispaštaju. Želim sve najbolje tebi i tvojoj porodici.

Подели на овим сајтовима

Можда је глупо, али понекад се заиста питам, ако се он у толикој мери саглашава са тим демонским нашаптавањима, ако је толико упао у такве замке да лаже, краде... Да ли он уопште и има слободну вољу да одлучи да ствари промени?

Разговарала сам пре извесног времена са једном женом која је у вери, а бави се брачним саветовањем, и она ми је рекла да је сада све на мени. Та реченица ми је изгледала застрашујуће. У смислу, сада он више и нема слободну вољу, већ је на теби да се молиш.

Да се молим увек... Али да ли је баш таква ситуација са његовом слободном вољом...? То ми звучи као научна фантастика. Не знам ни сама. Праштајте.

Подели на овим сајтовима

Због тог наглашеног либида ,као млада и наивна девојка си и изабрала свог супружника. Стварно не капирам,да жене толико греше у процени приликом избора партнера за цео живот,до те мере,да ће ускоро да праве четврти, под називом "сигурна насеља"(противу мушког насиља)

Сад као одговор иде она прича,али он је био пре супер,али се у браку променио и одлепио!?

Па и ако је тако,онда треба размислити,шта га је навело да тако клоне духом,и не нађе утеху у жени и деци,већ у вутри,која је синоним за губљење воље...

Било како било пре свега због деце,брак треба по сваку цену спасавати,јер чисто сумњам да и њему деца нису радост,па таман био наварен ко мајка...

И још једна ствар: Никако не примај савете од људи из растурених,промашених разведених бракова,већ се пре свега посаветуј са добрим и исусним духовником.

Не, нисам га изабрала због либида. Пре свете тајне брака уздржавали смо се од односа.

Највише на свету бих волела да нисам направила грешку у избору свог супружника, али чињеница је да јесам. Чињеница је и то да је Господ тако допустио. Можда баш да бих очврснула и да би њему била пружена рука која ће га прихватити и помоћи му да се спаси. Е, сад... То што та рука клоне...

Но, сад смо овде где смо. То незадовољство које га тера да ради такве ствари није ново, није настало у браку, већ је постојало и раније, али је дуг временски период некако мировало, да би у последње две, две и по године постало интензивно...

Подели на овим сајтовима

Meni samo nije jasno ovo "potkradanje"? kako to? Pa valjda je sve zajednicko u braku? I novac. Kako moze muz da potkrada zenu? Hajde da kazemo da jer raspikuca, ide i pije, banci, drogira se i slicno, ali kako da "krade" iz svog vlastitog dzepa?

Не, не поткрада мене. Али зато узима од других људи... :(

Подели на овим сајтовима

Не мора да значи да си направила грешку. Неким људима је потребно да их нешто у животу мало "пробуди" па се дозову памети.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Draga Samo Nado,

Lepo je videti da se i Vi i muž ipak trudite da spasete svoj brak. Iz onoga što sam pročitala mislim da je i njemu stalo da bude bolji čovek.

Želim vam oboma da istrajete u nameri da idete kod nekog stručnjaka; nije lako naći odgovarajuću osobu koja može da nam pomogne kad imamo problem. Jednostavno, ne odgovara svaki terapeut svakom klijentu. Mora i tu da ima hemije :)

Kad je čovek u problemima kao Vaš suprug, da, može se reći da mu je slobodno odlučivanje, hm, sniženo (nr mogu da se setim pravog izraza :) ). U tom trenutku mu treba podrška, dok sam ne stane na svoje noge. Ali, nemojte zaboraviti na sebe. Vama isto treba podrška, pa angažujte svoju "mrežu". To su svi oni dragi ljudi koji nam pomažu na neki način: pričuvaju klince, pomognu finansijski, ali i saslušaju i razumeju. Evo, i ovaj forum je jedna vrsta podrška, ljudi će Vas saslušati i to će bar malo olakšati breme...

Misliću na Vas i Vašu porodicu večeras, u molitvi... Budite mi dobro bighugbighug

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

[quote name=malina :)' timestamp='1345144288' post='694138]

Она је прихватила пред Богом личност његову и у добру и у злу..значи не само у добру.

Јесте, то је тачно. Све ћу од себе дати да помогнем да се ситуација промени. Даћу колико је до мене. Али није све до мене.

Сад се поставља питање, ако он нема вољу и жељу да се промени зарад свог спасења и љубави његових најближих, ако не види колико га воле и колико им је стало да он такав не пропадне... Ако и даље наставља... Шта онда?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Јесте, то је тачно. Све ћу од себе дати да помогнем да се ситуација промени. Даћу колико је до мене. Али није све до мене.

Сад се поставља питање, ако он нема вољу и жељу да се промени зарад свог спасења и љубави његових најближих, ако не види колико га воле и колико им је стало да он такав не пропадне... Ако и даље наставља... Шта онда?

A onda on propada, draga Nado. A Vi ste ucinili sve da mu pomognete.

Nekad uz sve molitve i zelju pomoc nije moguca. Nekad gubimo one koje volimo, jer je Bozija promisao takva.

To je tesko prihvatiti, ali je najvaznije da je savjest cista.

Vi ste zaista hrabra zena, iako smo u vjeri, i nismo sami, ipak treba hrabrosti za tako nesto.

To ce biti teska borba i za Vas jos teza, jer on ne vidi. Vi morate biti i njegove oci i njegova iskra koja ce opet

pokusati da obasja i otvori njegovu dusu. Ima tu dosta posla kod njega da se uradi, da se kopa po proslosti, da bi se sagledao izlaz i vidjela buducnost-ona koju u vi nudite i ona druga mracna kojoj on sad ide.

Nadam se da ce Bog na to putu Vama dati hrabrosti, jer je sad Vama potrebnija nego njemu. On se ipak oslanja na Vas.

Sretno.

Подели на овим сајтовима

Не, не поткрада мене. Али зато узима од других људи... :(

To je bas ozbiljan problem kod tebe. A zbog cega? Nedostatak novca ili neki psiholoski problem?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

To je bas ozbiljan problem kod tebe. A zbog cega? Nedostatak novca ili neki psiholoski problem?

Не, није недостатак новца у питању. Као што сам већ напоменула, он је заиста диван и пожртвован отац и муж с једне стране, али друга страна медаље је прилично мрачна... Она заиста захтева процену и помоћ стручног лица.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...