Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Најгоре је чекати и захтевати пажњу и љубав, треба сами да дајемо љубав. Брак ће само онда бити срећан, када оба супруга буду волели и жалили другога више од себе.

mislim da je ovo suština teksta... bar iz mog skromnog iskustva

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Или мене Бог не воли, ил` се Достојевски грдно преварио 0409_feel

misli se samo na one koje histerišu animal-smiley-075

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Nema ništa lepše na ovom svetu nego kada žena pobesni i galami, naročito ako ima lep glas sa tonovima visoke frekvencije sa nasumičnim pojačavanjem.

Nikada ne bih povisio glas na devojku ili ženu, čak ni da je podstakem da galami. Umesto toga, ponekad bih je suptilno čačkao da pobesni i oslobodi punu lepotu svog glasa. Mislim da bi svakom muškarcu trebalo da bude ispod časti da podiže glas na ženu.

ал си ти неки фин, Протогорас...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Најгоре је чекати и захтевати пажњу и љубав, треба сами да дајемо љубав. Брак ће само онда бити срећан, када оба супруга буду волели и жалили другога више од себе. ..........Увек је блаженије давати, него примати. А у браку нарочито. Јер људи су већ једна целина и, пружајући радост другоме, ми поклањамо ту радост и себи. Напротив, рањавајући себи блиског човека, ми наносимо трауму својој властитој души. Човек није статичан, он не стоји на месту, он се мења. И неће нас увек радовати. Али ако волимо једно друго, памтићемо светле тренутке наше заједничке биографије и они ће нам помоћи да преживимо тешке периоде.

Жива истина....сведочим на основу 26-огодишњег искуства.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

neminovna je svadja sa voljenom osobom... setimo se vladike Atanasija kome kad su pomenuli Boga (u šali) reko-ma ne pominji mi Boga, od jutros smo se 3 puta svadjali... potencirajući ODNOS koji sa Bogom imamo kao ličnosti a ne mašine

u svakom slučaju, Bog se nikad ne dere niti reaguje ... On čeka...

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог,

Моје име није Нада, али је та нада једино што ми је у неким обрисима остало. Па...

Тему сам насловила овако јер просто не могу да нађем пригодне речи да опишем њену тежину. Пријавила сам се на форум јер бих волела да чујем речи људи који су у вери, а то ми много значи.

Праштајте ако кога саблазним.

Моја мука је мој муж. Моја радост су моје двоје деце. Али ова мука не иде са овом радошћу, зато...

Хоћу да вас питам... Када муж краде, лаже, користи лакше наркотике (марихуану), има проблем са наглашеним либидом и просто не налази у себи вољу да те ствари промени, да се осврне око себе и види колико је свет леп, колико су му дечица дивна, колико је Господ милостив, колико га супруга његова трпи...

Шта онда? Шта онда та супруга да ради, како са тим да живи? Један смо организам. У светој тајни брака. А опет, како можемо бити један, када један део тела лаже други, безочно лаже...?

Ћутати = саглашавати се.

Изаћи из приче = одбацити човека и показати небригу за његово спасење.

А опет, има и она пословица - неће баба силом у Рај.

Волела бих да чујем ваше мишљење. Хвала и свако добро.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Добродошла Надо. Ова тема ће, као и свака животна тема на ЖРУ да има много одговора. Желимо ти пријатне тренутке код нас и да добијеш тражени одговор.

Подели на овим сајтовима

нај горе је деци јер њима тај мрак нај више штети и њихов најлепши део живота буде проведен у мраку!

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

нај горе је деци јер њима тај мрак нај више штети и њихов најлепши део живота буде проведен у мраку!

Да, то ми је најтеже. Деца. Још и он, малтене као треће дете. Да сам неке ствари знала пре него што смо добили децу, верујем да тај крст не бих могла да понесем. :(

Подели на овим сајтовима

Драга Надо

не знам колико ће помоћи мој одговор

Имам другарицу, дивна жена, верујућа, за мене увек била узор у вери и велики пријатељ......... у брак је ушла пре мало више од 12 година, добила двоје деце, муж је како се сад испоставља у старту неке ствари слагао, ал ајде, поред свег њеног труда око деце, куће, практично није учествовао како треба, украо јој велику суму новца коју је добила од покојног оца, касније се испоставило да није само то узео, време често проводио у кладионици, зарађивао је хонорарно

И тако, незадовољство је расло, моја другарица је почела да прича о томе, он се ничим није поправљао, да не говорим о томе да никад нису ишли на летовање, све малтене што су стекли то је од њеих зарада, вређао ју је, омаловажавао константно, када иде негде да заради додатно он је пита "ко ће да ти чува децу?"

На крају је моја другарица донела одлуку

Довиђења! Човека је послала натраг мајци, развели су се после годину и нешто , јер је избегавао рочишта, писао јој увредљива писма, једва да је и децу чувао како треба

њој сада није лако али је откачила "црпну станицу" (тако сам га ја назвао и сложила се)

нико јој више не ровари по кући, ко зна шта би био следећи корак

желим Вам свако добро

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...