Deki992 Написано Фебруар 15, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2015 Koja nebuloza. Evo, ja sam ateista, ali nemam depresiju. Pa nije receno da su ateisti depresivni vec da je ateizam sa hriscanske tacke gledista isto sto i depresija u smislu da je i jednom i drugom zajednicko to da se nema vere (u Boga) Volim_Sina_Bozjeg and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 15, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2015 Muramasa mi verujemo da ce pre tebi Bog pomoci nego nama, jer tebi vise treba. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Фебруар 15, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2015 Onda nije trebalo da stavi znak jednakosti između. Ako je rec o veri (a rec je) ne moze ni biti drugacije nego jednako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 15, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2015 Не треба све генерално гледати , али често се дешава да атеисти сматрају да овај живот што живе на земљи једини и да је смрт коначна ствар .Они имају велике тежње да угоде себи за живота и не воде рачуна о неким другим стварима јер сматрају да све што пропусте у животу да је то пропуштено за навек . Када не успеју они западну у депресију за разлику од нас који смо верујући и који верујемо да заправо главна награда нам престоји после телесне смрти . Благовесник and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 15, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2015 Sam si kriv, sam si pokvario raspoloženje i sebi i svima oko tebe. Ti si takav, tvoje misli zrače kroz tebe, ide mislena sila, svi prihvataju to što ti nosiš, zato kažu ljudi, pa bolje da mi nije ušao u kuću, donese mi žar i zapali mi kuću. Nikad raspoložen, nikad miran. Kako da zaustavimo misli koje ne valjaju? Jednostavnom promenom u dobre i prijatne misli! Ovakav odvratan pogled ne dopusta mogucnost da covek trpi depresiju kao i svaku bolest i da mu ta bolest oduzima mogucnost za promenu misli u dobre i prijatne. Jos mu cini gore osudjujuci ga da je odgovoran za svoju nemoc promene misli. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 15, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2015 Дрвце , то јесте мало оштрије написано , али ако прочиташ пост до краја свати ћеш да сасвим лепу поруку даје . Свако од нас се бори у себи и свако од нас треба да нађе начина да о свему позитивно мисли , а да одбаци негативне мисли .Готово све што човека снађе у животу , може да гледа и позитивно и негативно , зависи са које стране гледа и на који начин доживљава све то . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 15, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2015 Дрвце , то јесте мало оштрије написано Dobro je da nije tuplje. (Eto, pozitivno gledamo) Avocado је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 18, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2015 Koja nebuloza. Evo, ja sam ateista, ali nemam depresiju.Ти си бар учио таутологију и односе у скуповима. Ако је депресија исто што и атеизам не значи и да је атеизам исто што и депресија. Прво је подскуп другог јер је депресивно стање показатељ одсуства вере. Обрнуто не мора да важи, тј не мора човек упасти у депресију ако је атеиста, није сваки атеиста тај тип личности који се лако предаје депресивним мислима. Велика већина те мисли одбија и проналази циљ и испуњење у другим мислима и делима одбацујући ове прве као бескорисне па и штетне.Дакле, овај текст је првенствено намењен за отрежњење онима који себе сматрају верујућима, а склони су депресовном начину размишљања. Владика им говори да суштински код таквих нити има праве вере, нити наде у Бога, нити онај који истински љуби(=воли) може бити депресиван. Kaludjerovic Sreten, aliluja, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
modran1458 Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Лако је рећи овако или онако.То је велика борба и свакако је успјешнија уз молитву али и љекари су од Бога па стога не треба изоставити стручно лијечење и надзор. ВИЛМА, Kaludjerovic Sreten, Јефимија Крунић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 @modran1458 Instagram #modran1458 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Фебруар 24, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2015 Министарка здравља је пре неки дан причала о тим проблемима. И рекла је да се у Србији одваја 2% новца за лечење психијатријских болесника, док је у земљама у окружењу тај проценат знатно већи. Доста људи пуца, а нема нико да се побрине за њих... Volim_Sina_Bozjeg and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Фебруар 24, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2015 Доста људи пуца, а нема нико да се побрине за њих... Nije sve tako crno. Kaludjerovic Sreten, звончица and Tumaralo. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 „Дубоки страх депресивне личности – то је страх од изолације, усамљености, страх бити остављен. Важно је разликовати депресију као болест и депресивну личност. За депресивне личности блискост – значи заштићеност, зато су они склонији од других ка зависности од партнера/партнерке. Било која дистанца, удаљавање или растављање од партнера таквим људима причињава страдање. Може се рећи, да депресивне личности стреме да побегну од себе и свог постојања (битисања) у другог човека, стреме да се потпуно растворе у партнеру. Депресивна личност чини другог човека својим сапутником или сама постаје тихи, безропотни сапутник (пратилац) свог партнера. При било каквом типу зависних односа, они требују обећања – па нека су и лажљива – никада их не остављати: «ти си ми нужан, зато што те ја волим» и «ја тебе волим зато што си ми потребан». Депресивне личности идеализују човека с којим стреме да се зближе, игноришући тамне стране карактера вољеног човека, склони су свепраштању. Они избегавају спорове, конфликте, поступају тако, «како хоће вољени/вољена», и уопште имају о другима боље мишљење него што је то на самом делу реално. Људи с депресивношћу подчињавају свој живот требовањима људи који их окружују, притом се одричући од сопствених жеља из страха од губитка односа и касније усамљености. Депресивна личност је склона да заузме ишчекујућу позицију, и као разултат, бивају разочарани у односима с другим људима, тако што њихове наде, да ће људи који их окружују испуњавати њихове жеље и потребе, често не бивају оправдане. Људи с депресивношћу, из жеље да се осећају у безопасности, свагда желе да умање психолошку дистанцу која их удаљује од партнера. Они стреме психолошком сливању с партнером. У таквим односима принцип «Главно је то – што ти хоћеш» је узведен до апсолута. Да би достигли безметежну срећу, депресивне личности се придржавају идеала самоодрицања, самоотверженија, скромности. Но, дубоко у души, они не верују у могућност да ће њихова потреба, волети и бити вољен, било када бити реализована. Они осећају тешкоћу у томе да одреде своје потребе у већ сложеној ситуацију, да заштите своје интересе и да чврсто заступају своју позицију. Често се социјална фобија развија управо код депресивних личности, зато при терапији од социофобије неретко прописују антидепресиве.“ https://poznajsebe.wordpress.com/author/poznajsebe/ -Владимир- and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 16, 2015 Пријави Подели Написано Април 16, 2015 Радуј се Господу сва земљо! Служите Господу весело; идите пред лице Његово певајући… Улазите на врата Његова са славом, у дворе Његове са хвалом. Славите Га и благосиљајте име Његово.” (Псалам 100) Усамљеност. Депресија. Нерасположење. Неуспех. Обесхрабрење. Губитак и болест. Шта чините, када овакве речи карактеришу ваше тренутне животне околности? Како ћете изаћи из мрачне емотивне рупе у којој сте сада, где се осећате побеђено и сасвим раслабљено? Бог ти је понудио одговор на такве животне околности и како да ватреном брзином промениш своје животне околности. Какав је то одговор Бог дао? Па, то је веома једноставан, али темељни одговор. То је….захвалност и величање. У захвалном срцу које велича Бога лежи невероватна снага. ОБЕСХРАБРЕНИ ЉУДИ Када су људи обесхрабрени и емотивно поражени, последња ствар која им пада на памет и коју би чинили јесте захвалност и величање Бога. За природан земаљски ум, сасвим је смешно и сулудо захваљивати се Богу и величати Га када нам све у животу иде наопако. Али истина је да се Бог настањује у захваљивању и величањима Његове деце. (”Свети, који живиш у похвалама Израиљевим.” Псалам 22,3) Исказујући захвалност Богу, без обзира на околности, јесте исказивање велике вере и поверења у Бога. А вера удовољава Господа. Јер захваљивање Богу и величање, поручују нашем Господу; ”Оче, ја знам да си ти Цар створеног света и имаш контролу над свим постојећим. Знам да си добар и млостив. Знам да ме волиш. Да бих иксазао чин своје вере у Тебе, захваљујем ти и величам Те, чак и у највећим невољама и проблемима које проживљавам, јер ја верујем да ћеш све ове невоље саставити део по део мени на добробит и успех, баш онако како си и обећао”. ПРОБАЈ И ВИДИ Зато вас сада охрабрујем и подстичем да преузмете изазов и ставите Реч Божију на дело у свом животу. Сваког јутра, поднева и вечери захваљујте се Богу и Његовим судовима и величајте Га. Кад то будете чинили, почећете осећати извесну емотивну промену у вашем унутрашњем стању, промену вашег унутрашњег емотивног става према проблемима и невољама које на вас наваљују. Јер Бог ће вам помоћи да склоните скамењени поглед са ваше мизерне ситуације на Свемогућег Спаситеља, који помера планине и раздваја мора. На Њега коме ништа није превише, нити немогуће. Зато Га величајте, захваљујте Му се и благословите Његово име. Биће вам неописиво драго да то чините! Прота Војислав Билбија http://www.prijateljboziji.com Kaludjerovic Sreten and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Април 16, 2015 Пријави Подели Написано Април 16, 2015 „Дубоки страх депресивне личности – то је страх од изолације, усамљености, страх бити остављен. Важно је разликовати депресију као болест и депресивну личност. За депресивне личности блискост – значи заштићеност, зато су они склонији од других ка зависности од партнера/партнерке. Било која дистанца, удаљавање или растављање од партнера таквим људима причињава страдање. Може се рећи, да депресивне личности стреме да побегну од себе и свог постојања (битисања) у другог човека, стреме да се потпуно растворе у партнеру. Депресивна личност чини другог човека својим сапутником или сама постаје тихи, безропотни сапутник (пратилац) свог партнера. При било каквом типу зависних односа, они требују обећања – па нека су и лажљива – никада их не остављати: «ти си ми нужан, зато што те ја волим» и «ја тебе волим зато што си ми потребан». Депресивне личности идеализују човека с којим стреме да се зближе, игноришући тамне стране карактера вољеног човека, склони су свепраштању. Они избегавају спорове, конфликте, поступају тако, «како хоће вољени/вољена», и уопште имају о другима боље мишљење него што је то на самом делу реално. Људи с депресивношћу подчињавају свој живот требовањима људи који их окружују, притом се одричући од сопствених жеља из страха од губитка односа и касније усамљености. Депресивна личност је склона да заузме ишчекујућу позицију, и као разултат, бивају разочарани у односима с другим људима, тако што њихове наде, да ће људи који их окружују испуњавати њихове жеље и потребе, често не бивају оправдане. Људи с депресивношћу, из жеље да се осећају у безопасности, свагда желе да умање психолошку дистанцу која их удаљује од партнера. Они стреме психолошком сливању с партнером. У таквим односима принцип «Главно је то – што ти хоћеш» је узведен до апсолута. Да би достигли безметежну срећу, депресивне личности се придржавају идеала самоодрицања, самоотверженија, скромности. Но, дубоко у души, они не верују у могућност да ће њихова потреба, волети и бити вољен, било када бити реализована. Они осећају тешкоћу у томе да одреде своје потребе у већ сложеној ситуацију, да заштите своје интересе и да чврсто заступају своју позицију. Често се социјална фобија развија управо код депресивних личности, зато при терапији од социофобије неретко прописују антидепресиве.“ https://poznajsebe.wordpress.com/author/poznajsebe/ Prema gore navedenom, ako se "partner" zameni Bogom dobijamo idealnog monaha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2015 Moguce jeste da depresivan covek nikome ne veruje, moguce jeste i da ima snazan strah prema svemu i svacemu, moguce je takodje da mu je teze uraditi nesto nego sto bi zdravome coveku to bilo ali nemoguce je da ne veruje u ono u sta svi verujemo ziveci Liturgijski Zivot. 8086.gif Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука