Интегра Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Kad se zasite izlascima i provodom i kad se približi 30ti rođendan tad osete besmislenost , prazninu i usamljenost, crkva im nije IN a roditelji koji slave slavu a psuju Boga im nisu bili dobar temelj za veru i onda "lek za dušu" traže od raznoraznih sugestivnih "life coach" kojih ima na svakom koraku. Da li su ti "životni treneri" možda pelceri neke nove buduće sekte ? Zašto tako agresivno vrbuju mlade ? Ima ih na svakom koraku i sve više. Не мислим да је реч о некој планираној припреми за секту. Одувек су људи са мало самосвести и самоконтроле лако падали на инстант решења и инстант спасења. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 "Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Otrežnjujući tekst. Što više treba o tome. Samo se ne bih složio sa RYLAH-om da treba prestati sa temama o homoseksualnosti. Ako Crkva ne može rešiti to pitanje, onda nije ni potrebna. Podsetimo se šta je zapisao sv.Justin Popović - pogledajte odeljak:: http://www.eparhija-prizren.com/sr/vesti/nova-izdanja-zapisi-o-ekumenizmu-sv-oca-justina-priredio-episkop-atanasije-izdanje-manastira-t Ne postoji pitanje koje Crkva ne može rešiti konkretnim odgovorom - teološkim odgovorom, ne nekim filozofijama morala i svetovne logičnosti. Интегра and Nina 777 је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nevena Zec Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Teska tema. U pravoslavlju se ništa ne mora i sve se mora. Moraš na liturgiju, moraš da se ispovedas ,moraš da postis ... A u stvari ništa ne moraš. Pravoslavlje = ljubav Retko ko oseti tu ljubav jer se skoncentrise na sve "grehe " koje učini od kad otvori oči. Radosti retko gde ima. I naravno da će deca odustati od crkve (ne od Boga ) jer je jako teško ispratiti to što se od njih traži. A da u crkvi ima radosti, oni bi radosno ostajali u njoj Paradoksologija, Интегра and Deki992 је реаговао/ла на ово 3 Ja sam gospodar svoje reči. Kako sam je izrekla, tako mogu i da je povučem kad poželim . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Moraš na liturgiju, moraš da se ispovedas ,moraš da postis ... A u stvari ništa ne moraš. Ако бегаш од Бога, он те неће јурити, али ће те чекати.Којим год путем ходиш, срешћеш Бога. Но, ако не будеш познао Бога при сусрету, твоје путовање пратиће чамотиња, као путовање ка гробљу.На која год врата куцаш, Бог ће ти отворити. Ако ти Бог не отвори, ниједна ти се врата неће отворити.В. Николај Nina 777, Рада., Интегра and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Samo se ne bih složio sa RYLAH-om da treba prestati sa temama o homoseksualnosti. Ako Crkva ne može rešiti to pitanje, onda nije ni potrebna. Нисам рекао да треба искулирати тему у потпуности, него да тема није ни приближно битна толико колико јој се значаја придаје. Као да причамо о томе да не бисмо причали о суштинским стварима, јер нам је најлакше да по метар дана годишње тупимо дал је болес, дал је блуд, дал је љубав ил усуд неки, а овамо нам годи под ногама. Е, кад не знамо како да угасимо пожар, онда оплети по педерима. Интегра, Milan Nikolic, Пг and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Treba samo smirenije. Фидер је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Да ли има плана? Možda plana nema ali ima predloga,da se posle Liturgije starešine ne druže sa "uglednom Hrišćanskom elitom" jer njima i "nemaju" više šta da kažu, no da pokupe nova mlada lica i popiju sok posle službe. Inače parohijski dom bi trebao da služi i za neke praktične stvari,sveštenici i parohijani su upoznati ko se čime bavi,pa ako je nekome potrebna pomoć naravno da bi mogao prvo da poseti Hrišćansku zajednicu i priupita da li bi neko mogao da mu pomogne oko odredjenih stvari. Ako me razumete. Crkva je majka a Hristos kaže da je majka tamo gde smo mi, dakle u zajednici. NemanjaVa, Milos Tijanic, Интегра and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 исте су теме у питању...можда би их требало спојити..... https://www.pouke.org/forum/topic/21656-za%C5%A1to-deca-ocrkovljenih-roditelja-odlaze-iz-crkve/ Интегра је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Интегра Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Otrežnjujući tekst. Što više treba o tome. Samo se ne bih složio sa RYLAH-om da treba prestati sa temama o homoseksualnosti. Ako Crkva ne može rešiti to pitanje, onda nije ni potrebna. Podsetimo se šta je zapisao sv.Justin Popović - pogledajte odeljak:: http://www.eparhija-prizren.com/sr/vesti/nova-izdanja-zapisi-o-ekumenizmu-sv-oca-justina-priredio-episkop-atanasije-izdanje-manastira-t Ne postoji pitanje koje Crkva ne može rešiti konkretnim odgovorom - teološkim odgovorom, ne nekim filozofijama morala i svetovne logičnosti. Слажем се, само што већина тих тема заврши као ђубриште страствених и подругљивих расправа које никуда не воде и ништа не мењају. Осим што показују колико је текст на почетку теме тачан, и то болно тачан. Многи од нас имају обредно-обичајно и национално схватање вере. Многи од нас су неосетљиви на историјске и друштвене околности. Многи од нас живе у "Горском Вијенцу", али не као Владика Данило. То треба мењати. Можемо ми и боље, неслућено много боље и више, па ће онда и они око нас, почев од наше деце, прионути уз веру. Nevena Zec, Фидер, Nina 777 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 @@ RYLAH, Najprostije je reći da je homoseksualnost izopačenje. Crkva ne može blagosloviti ni tolerisati izopačenje - ono se mora osuditi i odstraniti, tačnije raditi, neprestano raditi na odstranjenju. Svaka vrsta bluda je izopačenje. S toga, treba govoriti o suštini problema bluda, i onda će se homoseksualnost razrešiti u toku. Pazi sad, ako ćemo zaista rešavati problema, kao što je ovaj, moramo govoriti o teologiji - o načinu postojanja Boga, o načinu postojanja tvorevine i čoveka. Blud je specifičan po tome što direktno ukazuje na problem pogrešnog načina postojanja, a sve se to teološki lepo da objasniti. Moja malenkost je započela jednu temu o bludu u Crkvi, i kako pomoći nekome kao što je vladika Vasilije Kačavenda. Žao mi je što je i to postalo škakljivo, kao da se ne sme o tome. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nevena Zec Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Ако бегаш од Бога, он те неће јурити, али ће те чекати.Којим год путем ходиш, срешћеш Бога. Но, ако не будеш познао Бога при сусрету, твоје путовање пратиће чамотиња, као путовање ка гробљу.На која год врата куцаш, Бог ће ти отворити. Ако ти Бог не отвори, ниједна ти се врата неће отворити.В. Николај A ko je rekao da se beži od Boga? Ja sam gospodar svoje reči. Kako sam je izrekla, tako mogu i da je povučem kad poželim . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 A u stvari ništa ne moraš. A ko je rekao da se beži od Boga? Ако не мораш самим тим бежиш од Бога. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nevena Zec Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Ако не мораш самим тим бежиш од Бога. Uffff Ja sam gospodar svoje reči. Kako sam je izrekla, tako mogu i da je povučem kad poželim . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 @@Интегра, Bolno je što se često pojavljuju hrišćani koji sole pamet o vrednostima nekakve apsolutne slobode u liberalnom i političkom smislu. Kao da Crkva mora tome da se povinuje, u najmanju ruku ne sme da prozbori o svom mišljenju - kada mora da osuđuje i upozorava. Crkva se pravi da bude raštrkana s individualcima koji u svoja četiri zida treba da svedoče veru. Doduše, vrednost se zadržava u dobročinstvu i davanju milostinje. Naime, pokušava se ugušiti društvo koje hrišćani treba da izgrade. Zato parohijske zajednice koje žive kao jedna porodica gotovo da ne postoje. Izgovor tome je čovekova zloćudna priroda koja ne ume to da ostvari. Mislim da je vera tu stropoštana koliko god da vičemo ,,Gospode, Gospode''. Volim_Sina_Bozjeg, -Владимир-, Nina 777 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 @@Milan Nikolic, Најпростије је говорити о неибним ликовима и појавама. Колико њих реално има у Србији, процентуално? Мање него Јеховиних сведока. Ал понављам, много је лакше причати о педерима него о разлозима због којих млади не долазе у Цркву, рецимо, што је сврха овог текста. Јесте, заслужује све своју тему, само у границама умерености. Овде кад год се најави шетња, ко да неко угаси шибицу у око људима, и са једне и са друге стране, не виде ништа друго. А возови пролазе... Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука