Jump to content

Артемијева "катакомба" у Бору?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Видех да су артемијевци објавили отварање нове "катакомбе" у Бору. Наравно, објавили су на интернету и још једном се исмејали са старохришћанским катакомбама које су биле у тајности и нико није знао за њих сем тих хришћана који су долазили. Наравно, то артемијевцима не смета да се исмејавају са хришћанским мученицима и Црквом, важно је да они рекламирају њихове парацркве по инетернету. 

"Свештеник" им је Лазар Секулић. А о коме се заправо ради? То је онај који је пре 3 године себе полио бензином у цркви и хтео да се спали зато што је Владика  хтео да га премести из неког села у друго село. Дакле, потпуна лудница! Али шта ћете, то је секта, то је безумни фанатизам који, у позадини нема ништа другог до најобичнијег користољубља.

Ево неколико текстова о овом назови свештенику:

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/108443/Pop-se-polio-benzinom-i-hteo-da-zapali-crkvu

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:249612-Hteo-da-se-spali

Подели на овим сајтовима

:unbelieveble:7896634

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Čudnog li čuda... :.mislise.

Moram da primetim da je "nazovi sveštenik" bio pravi sveštenik 33 godine u svom voljenom selu i da jednog dana,u 61-oj.,nije uspeo da žrtvuje svoju privrženost meštanima zarad poslušanja tadašnjem episkopu Artemiju...

Pominje se u tekstu da mu treba  2 godina do penzije,znači on je sada u penziji...i ide po katakombama bolestan i star da čuva "pravu veru"...

Mene interesuje da li se on pomirio sa gospodinom Monahom Artemijem,ili sam izmišlja novi pokret ili sektu ili nešto još gore....

I odakle katakomba u Boru...da nije neka pećina ili rudnik ili postoji tajna organizacija koja kopa katakombe.....

Ja ne pratim politiku i ne znam zapravo koliko je ozbiljna ova tema,zato i postavljam naivna pitanja iz čiste radoznalosti....

:351780:

Подели на овим сајтовима

То је то .. 

Бор је већ и онако подељен на ''парохије'' од стране ''влашке'' пара-цркве,..

активна је веома и Акакијева дружина која је стационирана у оближњим планинама... 

Уз влашку магију и секте свих боја и порекла.. једна интересантна слика ..

А да не помињем да је Бор један од најактивнијих градова што се тиче Муслиманске заједнице - ако не рачунамо Санџак и Београд ..

Католицима је такође Бор најзначајнији локалитет у Источној Србији ... 

Све би то било лепо да овај град, као такав постоји стотинама година. ... а не једва 50 ..

и аз тих 5 деценија ...види се колико смо ми као православни урадили ...

Изгледа да је нама, Православним Србима, Бор најмање битан од свих ..''верујућих'' ... ;)

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Tacno se vidi da se ljudi sumnjivog morala, prkosni i bezobrazni okupljaju oko Artemija.

A to o katakombama kao, a objavljuju na vijestima. Ultra urnebesno.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

То је то ..   

Da li to znači da  i naziv "Artemijeva katakomba" nije adekvatan?

Gospodin Monah Artemije(ne znam kako da ga nazovem)je star čovek, i pošto nije Vladika,sigurno ga više niko i ne sluša....nema autoritet...Pa svako može da radi ono što voli i da ide gde hoće...

Ne znam koliko će još da živi bivši Vladika,ali kad on ode sa ovoga sveta ostaće ti ljudi,mladji i bez vodje....Na šta li će to tek da liči kad stado izgubi pastire svoje...

Подели на овим сајтовима

Da li to znači da  i naziv "Artemijeva katakomba" nije adekvatan?

Gospodin Monah Artemije(ne znam kako da ga nazovem)je star čovek, i pošto nije Vladika,sigurno ga više niko i ne sluša....nema autoritet...Pa svako može da radi ono što voli i da ide gde hoće...

Ne znam koliko će još da živi bivši Vladika,ali kad on ode sa ovoga sveta ostaće ti ljudi,mladji i bez vodje....Na šta li će to tek da liči kad stado izgubi pastire svoje...

Прво сека Ларо ... :) Нити је Артемије некакав пастир.. нити су они стадо божије.. Они су острашћени верници - секташког профила који истерују свако своју правду понаособ .. Овај поп Лазар је управо типичан пример .. 

Артемије је само најнесречћнија фигур аове нимало веселе дружине.. који је управо покриће и зид иза кога се ови недефинисани секташи сакривају ... 

А кад Артемије оде.. Бог зна.. неко код Акакија, неко код старокалендараца .. С милим Богом нек иду ..

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Ау! :0222_shocked:  Колико је мени познато у Бору има шесторица свештеника. Мало ми је чудно све ово, додуше по оним рудницима свашта може да се нађе.Хм, монах Артемије; ја би га звала Марко Just_Cuz_19

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

То је то .. 

Бор је већ и онако подељен на ''парохије'' од стране ''влашке'' пара-цркве,..

активна је веома и Акакијева дружина која је стационирана у оближњим планинама... 

Уз влашку магију и секте свих боја и порекла.. једна интересантна слика ..

А да не помињем да је Бор један од најактивнијих градова што се тиче Муслиманске заједнице - ако не рачунамо Санџак и Београд ..

Католицима је такође Бор најзначајнији локалитет у Источној Србији ... 

Све би то било лепо да овај град, као такав постоји стотинама година. ... а не једва 50 ..

и аз тих 5 деценија ...види се колико смо ми као православни урадили ...

Изгледа да је нама, Православним Србима, Бор најмање битан од свих ..''верујућих'' ... ;)

Екуменизам на делу

Подели на овим сајтовима

@@Жељко,

Ћути тамо, сад ће почне паљба 0110_hahaha

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Ау! :0222_shocked:  Колико је мени познато у Бору има шесторица свештеника. Мало ми је чудно све ово, додуше по оним рудницима свашта може да се нађе.Хм, монах Артемије; ја би га звала Марко Just_Cuz_19

Како стоје ствари, ускро би тако ''требало'' сви да га зову .. :) .. А та тзв ''катакомба'' је заправо некава приватна кућа .. нека викендица изгледа у околини Бира или тако нешто .. на такозваном сајту, још ''такозваније'' ''епархије рашко-призренске'' у егз(бун)илу има фотографија отуд ... ево је ''борска екипа'' 

slk025.jpg

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Они су острашћени верници - секташког профила који истерују свако своју правду понаособ .. Овај поп Лазар је управо типичан пример .. 

Sve slučaj da slučaja.... joooj ne zna se ko kosi,a ko vodu nosi....

Артемије је само најнесречћнија фигур аове нимало веселе дружине.. који је управо покриће и зид иза кога се ови недефинисани секташи сакривају ... 

Meni je gospodina Artemija,bivšeg Vladiku mnogo žao....

Ne mogu da kažem da ga lično poznajem,ali sam ga videla rodjenim očima ....i ta toplina ...ne znam ,ja mislim da je on dobar čovek.

Seka Lara neće da greši dušu....neka im Bog pomogne kao blag i čovekoljubiv.

Подели на овим сајтовима

Sve slučaj da slučaja.... joooj ne zna se ko kosi,a ko vodu nosi....

Meni je gospodina Artemija,bivšeg Vladiku mnogo žao....

Ne mogu da kažem da ga lično poznajem,ali sam ga videla rodjenim očima ....i ta toplina ...ne znam ,ja mislim da je on dobar čovek.

Seka Lara neće da greši dušu....neka im Bog pomogne kao blag i čovekoljubiv.

Да .. Амин ..

:) Управо то исто им је поручио и ''чика'' Рилски .. :) Жељом да иду са Богом (а не за неким својим ''визијама'' и лажним пастирима).. који би по природи ствари требао да им буде Мио .. ;)

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

A to o katakombama kao, a objavljuju na vijestima. Ultra urnebesno.

К'о у једном старом Микијевом забавнику - стоји табла са натписом ”Булдози - тајно скровиште”. 

Подели на овим сајтовима

Ekipa oko monaha Artemija su uglavnom veoma dobri ljudi. 

Čak su i privrženiji hrišćani od tradicionalnih SPC vernika. 

Mnogo su više revnujući i brinu se za spasenje. 

Na žalost ta ekipa je otpala od Crkve, a poznaju se po gordosti i po neznanju.

Ono što je dobro je to da uglavnom odlaze u svoje parohijske crkve, jer ipak nisu u mogućnosti da stalno putuju nedeljom na te artemijevske liturgije. Karakteristično je da su uglavnom obučeni po strogom kodeksu i da se ne pričešćuju. 

Koliko god monah Artemije bio razlog za tu jeres, mora se priznati da mnogo toga je i zbog nas samih. Zbog naših sveštenika, zbog nas kao braće. Kad gledam realno braća iz crkve su najgori ljudi koje sam sreo, a sveštenici gori od najgorih. Naravno ja najgori od svih. Nemamo ništa zajedničko sem vere u Oca, Sina i Svetoga Duha. I zajedničko nam je što se svi pričešćujemo. 

Svi ostali, pa među njima i artemijeva deca, su pobožniji, ljubazniji, usrdniji, ma ruku da daš za njih kao ljude. A ja iz inata sa ovim ugursuzima iz SPC idem dalje. Ćeraćemo se dok smo živi, ali mi nekako sa tim ugursuzima bolje. Jer tu je sa nama Bog. 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...