Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

On 27. 4. 2014. at 14:36, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa lara to je podrazumevana sloboda. Ali ovde samo nas nekoliko pričamo šta bi mi konkretno uradili i zbog čega. :)

Jasno je i meni to, samo se pitam koliko je njih (a to sam već pitala i ne dobih odgovor) govorilo iz ličnog iskustva...znači - prevaren/a sam i oprostio/la sam.

(o/la..bla, bla 1324_womens ).

Daj da naučimo nešto.

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 14:41, Ayla рече

Jasno je i meni to, samo se pitam koliko je njih (a to sam već pitala i ne dobih odgovor) govorilo iz ličnog iskustva...znači - prevaren/a sam i oprostio/la sam.

(o/la..bla, bla 1324_womens ).

Daj da naučimo nešto.

Evo ti crnokosa priča iz ličnog iskustva. :)

A ja se još držim onoga što sam malo pre stranica unazad rekao. Hrišćanski je i opraštati ali i otpustiti. Nekome može biti Sveto Pismo kao forma ali meni nije :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 14:29, Arsenija рече

Ali par koji se dogovori da svako" može da ima izlete ",ne oseća ništa i ne veruje ni u šta,već živi kao neki primerak ljudke vrste koji ne zna za ljubav i koji....... nikad neće biti srećan.

Jer ako se veza ne zasniva na poverenju,onda uzalud nam sve.I to dvoje bolje da se nikada nisu ni sreli jer će samo da unesreće jedno drugo.

Твоје мишљење. Ја се лично не бих усудио да кажем да неко не осећа ништа, не верује ни у шта, не зна за љубав и да је боље да се није срео са том и том особом, само зато што ради нешто што је мени незамисливо.

Подели на овим сајтовима

Na šta me upućuješ VSB? Na ovo?

On 27. 4. 2014. at 10:25, Crnokosa рече
A koliko vas je proslo kroz to? Ja jesam delimicno jer su se jos uvek samo dopisivali i dogovarali vidjenje ali osecaj je uzasan i ja ne bih mogla da predjem preko toga.

Čitam  da stoji - djelimično.

O čemu mi ovdje pišemo već 60 strana?

O nečemu - šta bi bilo kad bi bilo?

Ko je prevaren i nakon toga oprostio...prigrlio voljeno biće sa srcem punim ljubavi? 

Ko je taj junak? Ima li ga? (osim Banović Strahinje, a i on mi nije jasan  ne_shvata )
Ima li ga među ženama?

Ako ima...moje poštovanje, junaci :)

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 14:29, Arsenija рече
Jer ako se veza ne zasniva na poverenju,onda uzalud nam sve.I to dvoje bolje da se nikada nisu ni sreli jer će samo da unesreće jedno drugo.
Не мора да значи, само имају такве културолошке погледе на свет и имају поверење једно у друго, само што споразумно раде ствари које можда нису толико уобичајене другима.

Знао сам девојку којој је сасвим нормално било да она и њен тадашњи момак свингују са још једним паром, али ју је тотално погодило када је он имао "један на један" са девојком из тог другог пара, и то не зато што је он то урадио, него зато што јој није рекао да је то урадио, па је она то видела као превару. Мени је тако нешто било незамисливо (и сад не могу до краја да скапирам целу ту ситуацију), ал она патила исто као било ко други кад је преварен. 

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Uh sad sam se setio odoh po ženu morala je da radi danas, odoh da joj odnesem veliku čokoladu da me ne dovede u situaciju da joj opraštam preljubu :)

A i brate iznenadiće se prijatno verujem :P

Подели на овим сајтовима

Ја би сигурно опростио . Остао би траг у дубини душе , али за срећу деце прешао би преко тога . Мада би зависило то и од друге стране јер  ако понови исто , не знам да ли би имао снаге да опростим.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

....ко нема греха нека први баци камен......

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 14:36, Volim_Sina_Bozjeg рече
Pa lara to je podrazumevana sloboda. Ali ovde samo nas nekoliko pričamo šta bi mi konkretno uradili i zbog čega. :)

Ovde mi pričamo da li bismo oprostili preljubu,a još nikog nismo i niko nas nije prevario.  0703_read 

Sve je to naša lična izmišljotina.

Ko zna kako bismo izgledali kada bi nas neko zaista povredio....

Jer  kada bi do toga zaista  i došlo,možda bi većina bez razmišljanja prvo se lepo izvrištala na svoju ruzniju polovinu,a onda bi se osvetila već nekako ,podlo i jako i neizostavno bi podnela zahtev za razvod mraka,izborila se za starateljstvo nad decom. itd.

A kada se ohladi glava,ta osoba bi se možda i pokajala što je htela da se revanšira,ali bi bilo kasno....jer su već oboje postali isti.

Bolje je pustiti ljude koji su nešto doživeli da to zaista i kažu,jer oni znaju šta pričaju,mi samo nagadjamo.

Ode Lara....   :icon_pvo: ... u rat....sa svojim karakterom koji se u sve meša,neizostavno,a nikad nema pojma o čemu se tu zapravo radi,ali voli da se umeša,pa to ti je.

:351780:

Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 16:53, Arsenija рече

Ovde mi pričamo da li bismo oprostili preljubu,a još nikog nismo i niko nas nije prevario.  0703_read

Sve je to naša lična izmišljotina.

Ko zna kako bismo izgledali kada bi nas neko zaista povredio....

Jer  kada bi do toga zaista  i došlo,možda bi većina bez razmišljanja prvo se lepo izvrištala na svoju ruzniju polovinu,a onda bi se osvetila već nekako ,podlo i jako i neizostavno bi podnela zahtev za razvod mraka,izborila se za starateljstvo nad decom. itd.

A kada se ohladi glava,ta osoba bi se možda i pokajala što je htela da se revanšira,ali bi bilo kasno....jer su već oboje postali isti.

Bolje je pustiti ljude koji su nešto doživeli da to zaista i kažu,jer oni znaju šta pričaju,mi samo nagadjamo.

Ode Lara....   :icon_pvo: ... u rat....sa svojim karakterom koji se u sve meša,neizostavno,a nikad nema pojma o čemu se tu zapravo radi,ali voli da se umeša,pa to ti je.

Lara ja tebe volim :)

Подели на овим сајтовима

Него кад смо већ код праштања, не знам јесте ли чули за певача који се зове Зока Босанац?

ТО је фрајер, швалер, само га у скоро свакој песми жена вара. Међутим, он јој скоро увек опрости јер је лафчина.

Ево је једна, најемотивнија, зове се Кристина, а ви потражите остале. Препоручујем спот за песму "Моја жена има швалера", где га жена вара са бркатим камионџијом. Ту баш и није толико попустљив и спреман да опрости.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог

Да ли је довољно да се човјек искрено из срца покаје и да пости и да се моли да би му гријеси били опроштени, или је потребно и најсрамнију тачку своје душе исповједити свештенику да би Господ заиста опростио нама наша сагрешења?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 27. 4. 2014. at 20:36, србкиња рече

Помаже Бог

Да ли је довољно да се човјек искрено из срца покаје и да пости и да се моли да би му гријеси били опроштени, или је потребно и најсрамнију тачку своје душе исповједити свештенику да би Господ заиста опростио нама наша сагрешења?

Помаже Бог сетро Српкињо!

Ево мало прочитај и послушај садржаје са ових тема...

https://www.pouke.org/audio.php?cid=123&id=4769&do=view

https://www.pouke.org/forum/topic/32674-%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%86-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B4-%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%98%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B8-%D0%BF/

https://www.pouke.org/forum/topic/11121-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D1%98%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%98%D0%B0%D1%9A%D0%B0-%D0%B8-%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81/

https://www.pouke.org/forum/topic/29033-%D1%81%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B5-%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82/

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...