Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

Ja ne znam u čemu je tvoj problem, ali rekao bih da prebrzo donosiš zaključke. jer ja sam rekao to što sam rekao, ne da bih odvajao bračnu od nebračne prevare, već sam sebe ograničio na svoje iskustvo koje imam. A imam skustva sa prevarama iz zabavljanja, i to sam odgovorio. 

То о чему ти причаш се зове промискуитет, а у тој области мушко-женских односа, опраштање ти дође као безазлена узречица,а покајање као мисаона именица...мисим да се не фолирамо... :stadaradim:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Pa je l se moliš za njega?

To bi bio vrhunac farisejštine... pravoslavac vara ženu sa drugom a moli se da se žena vrati mužu LOL

Ovo samo razmišljam javno, nema veze sa Volim Sina Bozjeg. Kad bolje razmislim, čuo sam i za gore stvari u našoj crkvi

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Svaka tebi čast.

O opraštanju, naravno, nema govora dok sam pri čistoj svesti i zdravoj pameti.

Ja bih to udavila.

Хахаха...not war-make love... :D

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ово је љубав

O, Milice on oprostice ti sve Peru,Lazu, Miku, Ziku... :Viannen_loungelizard:. o, Miliceon oprostice ti sv,e cak I striku u sljiviku samo kuci vrati se

. :((( :1319_womens:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Oprostila bih,ali ne bih ostala u braku!Smatram da je nase tj ljudski da prastamo a Bozije da sudi!

dobro nam došla na forum...  :bendoff:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Mislim da se onda muči i taj kojem je naneto zlo, kao i onaj ko je naneo zlo. Jer misli su energija. Znači, samim tim što tebe duševno muči, tvoje misli, sigurno ne daju mira ni onome, ko je tebi nažao nešto učinio.

Ne znam, i sama se učim praštanju. Izgleda mi ne ide baš najbolje. Ponekad pomislim, gle mene, ako aj to uradim, jer to onda ja njiam kao dajem neki amin, ono ma samo izvolite, nije strašno šta ste recimo uradili, jel? A opet po toj pretpostavci, kako ne može smao jedan biti kriv, ispada da ni ja onda nisam svećkaus. :)

Mislim, da to ne ide ništa na silu. I da je bzv to raditi, kao radi reda, a ne misliti u sebi, svim srcem. Otpustiti svim srcem. Ja to još uvek ne umem i ne mogu. Očito, još nisam na tom nivou. Ali se svojski trudim. Što ne znači, da želim ikakvo, zlo. Ili ne dao Bog neko vraćanje, i tako to. Ne, nikako. Ni slučajno. Negde će jednom morati da se poravna, jer ja znam da ja to moram da učinim. I shvatam, 

da nismo svi jednaki i da nije svako spreman za iste lekcije životne, nego to mora sam, i kada je pravo vreme. Lupam, ja ću skapirati za pet godina recimo, neko za dvadeset, neko odmah a neko nikada. Možda tako i treba da bude.

No, svakako meni nisu oproštaj nisu ni tražili. Što bi...šta je jedno duhovno ubistvo, jel te naspram velikih stvari...nije to metak u glavu, pa da se kažnjava, zar ne. Pa, da. :)

E, ali da spuste nosić i da istinski vidiš pokajanje, onu gorku knedlu koju gutaju, recimo i pogled u očima od kog treba da ti se sledi duša, to bi već bila druga stvar...

Po svoj prilici, ja to neću doživeti...:)

Подели на овим сајтовима

Postoji zeleti i ne zeleti,ne postoji nista izmedju.Evo moja trenutna zivotna prica uskoro se razvodim,povredjen sam i boli me sve sto se izdesavalo.Sve je u nasim srcima kakvo imamo srce tako cemo postupiti i kada smo povredjeni tu tek pokazujemo kakvi smo zapravo.Koliko god da me je povredila ne zelim je nista lose,oprostio jesam i pozeleo svu srecu ovoga sveta.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...