Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

Uvek odlicni Zoran.....

браво Иги.....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

OPROSTITI = Biti sa nekim u isto vreme na istom mestu...

О. МИЛОШ ВЕСИН.... ;)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

OPROSTITI = Biti sa nekim u isto vreme na istom mestu...

Pa bili bi na sudu u isto vreme i na istom mestu  greengrin

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Pa bili bi na sudu u isto vreme i na istom mestu greengrin

баба, не буди сурова..... ;)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

400672_377521369024787_631081928_n.jpg

Једна се жена жалила својој комшиници на пријатељицу која ју је увредила. Комшиница је стаде умиривати, уједно јој саветујући да опрости пријатељици увреду.
- Молим?! А зашто бих? Након свега што ми је приредила? Не, злобу не могу опростити! – рече жена. – Осим тога, због чега да волим људе који мене не воле, и зашто да чиним добро кад сви око мене гледају да те преваре, издају и учине ти сваку пакост?
- Испричаћу ти једну причу – рече јој комшиница. – 

Живео једном један човек. И замоли он Мајку природу да учини да ноћу буде светло, како не би морао палити свећу, и да зима буде топла, како не би морао ложити пећ. Но Мајка природа зна најбоље и како би требало да буде, тако да она не удовољи молби овог човека. Он се због тога силно наљути, те рече одлучно:
- Тако значи! Е, у том случају ни ја нећу палити ноћу свећу да ти сија и буде светло. И нећу зими ложити пећ да се ти грејеш. Чак ћу и врата од куће држати отворена, да се ни унутра топлота не задржава, па нека ти буде хладно.

- Каква будала! – рече жена, прекинувши комшиницу. – Мислио је да он својом свећом прави светлост и својом топлотом из пећи да греје свет. Надмени лудак! Та то је, пре свега, било потребно њему самом. Мајка природа се сама стара о себи.
- Па због чега ти – добаци комшиница – радиш исто?
- Ја?! – зачуђено ће жена.
- Да, ти. Зашто ти гушиш у себи своју љубав, када је свуд око тебе тама, и због чега ускраћујеш топлоту свог срца, кад се око тебе налазе хладна људска срца? Зашто да седиш у мраку и чекаш да те неко обасја? Зар није боље да светлиш себи и другима? Јер ћеш тако и сама пронаћи пут и, сасвим могуће, угледаће га и они око тебе и поћи с тобом руку под руку. И зашто да седиш у хладном и чекаш да те неко огреје? Радије разгреј своје срце, па ћеш његовом топлином разгалити и срца других људи, тако да из топлих срдаца неће долазити хладноћа.

Извор

Подели на овим сајтовима

Лепа прича... 

Сујета је мука са којом се боре и велики. И стално човек треба пред очима да има колико је мали, а сваки пут кад налети на увреду - само треба да се сети најгоре ствари коју је учинио. Сујета, наиме, увек има жељу да се заодене у правду: он није у праву, зато ме је увредио, ја сам у праву... Е, а кад се сетимо најгоре ствари коју смо учинили, онда је јасно да по тој истој правди - сами себе прво треба да осудимо, наравно ако нисмо баш пуно пуно болесни, па да нисмо свесни колико нисмо ни почели да се кајемо.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Eh treba se setiti najgore stvari koju smo ucinili nekom i nekad, kad covek dodje u polozaj zrtve, djavo mu ne da mira i obicno samo o tome misli, tako da vrlo cesto zaboravlja na trenutke kada je bio u polozaju tiranina. I to je veliki podvig na hriscanskom putu vernika. nekada ipak pravdu treba izgurati do kraja ako je moguce, da covek moze da oprosti iz srca a onaj koji se ogresio da se pokaje iz srca, to je najbolja varijanta. To savetuje i Hrist

Mat 15-17. Ako li ti zgriješi brat tvoj, idi i pokaraj ga među sobom i njim samim; ako te posluša, dobio si brata svojega. Ako li te ne posluša, uzmi sa sobom još jednoga ili dvojicu da ustima dva ili tri svjedoka ostane svaka riječ. Ako li njih ne posluša, kaži Crkvi; a ako li ne posluša ni Crkvu, neka hi bude kao neznabožac i carinik.

Medjutim, neophodnoje i da se oprosti onih 77x77x77x77 puta, tu je srce najcistije, u onoga koji najvise prasta, a ne trazi pravdu, vec prasta iz saosecanja i krotkosti, sto je najteze.

Подели на овим сајтовима

Priča ko priča,samo što nema veze sa realnošću.

Ja lično ne praštam uvrede i  uvek vratim milo za drago,inače ne vređam se baš lako,pa sad ako neko uvredi mene ja ću to sigurno vratiti najmanje duplo,u zavisnosti od okolnisti jer po nekad ne mogu da vratim odmah,ali mogu za godinu,dve,pet-što više čekam kazna je gora a zadovoljstvo veće  .smesko.

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

77x77x77x77 puta

=35153041 puta

To je oko 66 godina ako oprastamo jedared u sekundi, po ceo dan samo prastajuci, nespavajuci!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Priča ko priča,samo što nema veze sa realnošću.

Ja lično ne praštam uvrede i  uvek vratim milo za drago,inače ne vređam se baš lako,pa sad ako neko uvredi mene ja ću to sigurno vratiti najmanje duplo,u zavisnosti od okolnisti jer po nekad ne mogu da vratim odmah,ali mogu za godinu,dve,pet-što više čekam kazna je gora a zadovoljstvo veće  .smesko.

Osveta je najbolja kad se sluzi hladna.... greengrin  

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Знају људи ујести за срце! Ал' онако.................својски! Мада ја увијек мислим да то није са намјером тако да се ни не увриједим! И уопштено, мене је тешко увриједити :) Оно.............мора се неко баш добро потрудити да ме увриједи! А кад му то и пође за руком :) ма праштам, јашта него ћу! 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...