Jump to content

Како неправославни виде нас православне вернике ?

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Ах, праштајте, нисам могла да читам све од почетка, али подијелила бих са вама нека размишљања људи са којима сам се дружила а који нису православни... рецимо да су агностици..

Углавном мисле да смо конзервативни  и да смо слабићи... А највише је заступљено мишљење како су свештеници лопови и имају више него што им треба... "шта ће њему онакав ауто, украо паре па се сад воза" и сличне глупости...

И увијек (али увијек) износе неке лоше примјере свештенства (помињу Црну Реку, случајеве попова-педофила, тучу монаха на Косову, проневјере новца итд.)

А б92 доприноси пропагирању тих случајева...

О, како је велико благо вјера! Она нас спасава и тада када западнемо у безизлазно стање, када нас угрожава смрт, када смо у очајним околностима. (Св. Златоуст).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 234
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Šta misle? Misle da nismo normalni, ako se ide svake nedelje u crkvu - odmah si sektaš. Ma zaziru uglavnom.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Хахахах, дададада, кад се иде сваке недеље у цркву одмах си "вјерски фанатик", а ако би случајно отишао понекад на вечерње онда "стварно претјерујеш" , "да нећеш да се замонашиш бухахахахах" и томе слично...

О, како је велико благо вјера! Она нас спасава и тада када западнемо у безизлазно стање, када нас угрожава смрт, када смо у очајним околностима. (Св. Златоуст).

Подели на овим сајтовима

Хахахах, дададада, кад се иде сваке недеље у цркву одмах си "вјерски фанатик", а ако би случајно отишао понекад на вечерње онда "стварно претјерујеш" , "да нећеш да се замонашиш бухахахахах" и томе слично...

Да, одмах прича неееееемој да се замонашиш, шта ти је, па то је страшно, онда направе фацу као да је неко умро, а да напоменем уопште не говорим о монашењу, причам само о Литургији, али ето некако то ваљда иде једно с другим.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Моје мишљење:

Неправославни нас виде вероватно као и ми њих. :D

Али ме највише боли када ми неко од православаца каже:

1. Нетрулежне мошти су намештаљка, црква то крије као змија ноге.

2. Немогуће је да се него роди безгрешно.

3. Чуда су приче за малу децу.

4. Кад видим тада могу да верујем.

Мислим да сам мало скренуо са теме.

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Зависи како који неправославни. Ако погледамо своје комшије муслимане и католике, онда они о нама стварају слику на основу народа и протеклог рата и мисле да је такво православље, какав је и народ. Проблем је што већина тих неправославних непозанаје своју вјеру, као што и велика већина нашег православног народа не познаје своју.Поставља се питање колико је уопште могућ поглед на такав начин ? И сам био пар пута у друштву када неки православци нападају муслимане или припаднике неке друге вјере а овамо када их питаш за Оченаш они почну да муцају. Слична ситуација је и код муслимана и католика.

Свака част изузецима

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

ja mislim da bi na ovoj temi trebao reci svoje misljenje samo dijalog  0409_feel

Tacno, brat Srboljub bi mogao da da neko misljenje o pravoslavnima.

Samo problem je sto mi sami neznamo koliko smo pravoslavni i o kojim pravoslavnima treba

da se misljenje kaze. Ako treba da kaze misljenje o mom ocu (tati) pravoslavcu onda

nega misljenje zadrzi za sebe  8086.gif

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

ja mislim da bi na ovoj temi trebao reci svoje misljenje samo dijalog  crvenilo

Tacno, brat Srboljub bi mogao da da neko misljenje o pravoslavnima.

Samo problem je sto mi sami neznamo koliko smo pravoslavni i o kojim pravoslavnima treba

da se misljenje kaze. Ako treba da kaze misljenje o mom ocu (tati) pravoslavcu onda

nega misljenje zadrzi za sebe  brokoli

Brate Bosnoljube evo moga komentara:

Samo dragi Bog zna koliko je pravi ko vjernik!Da li folira ili je iskren, mi to neznamo!Koliko je ko vjernik pokazuje svojim djelima!Konkretno:ako kažemo da kršćantvo uopšte a pravoslavlje poziva u ljubav i lijepe odnose, onda bi mogli veće za neke ovdje reći da su slabi pravoslavci!Ako je Isusov poziv svjetskog karaktera tj iznad nacionalnog a jeste, onda ko daje prednost nacionalnom nad vjerom onda je po tom pitanju već slabiji!Ako Isus poziva u iskrenost, negordost, zatim u skromnost onda već ima onih koji se po ovom pitanju neko može priupitati koliko je on pravoslavni po tom pitanju!Ako vaša vjera poziva u nepristrasnost i u objektivno i realno gledanje stvari a u to nesumnjam, onda trebate se upitati koliko ste pravoslavni!

Navest ću vam jedan primjer iz svoje vjere:Jedan od islamskih učenjaka je upitao svoje učenike:Šta mislite kolika je razlika između našeg vjerovanja i vjerovanja generacije koji su bili sa Muhammedom, rekli su, ogromna je!On je rekao ne tako mi boga nije veća od jednog pedlja! Upitali su ga kako?Rekao je Njihova vjera je bila u njihovim prsima a naša na našim jezicima a između prsa(misli na srce) i jezika nema veće razlike veće od jednog pedlja!

Ako me pitate koga sam do sada prepoznao po djelima i po osobinama kao pravog krščanina:Kažem Bog zna ko je pravi vjernik,ali po djelima do sada sam prepoznao na osnovu vaše vjere kao vjernika:Agu,Ivana, o Ivana, Karađorđa, Aleksandra, Pajka(on je najbolji), i g.Tavitu!Ovo po djelima a šta je u njihovim prsima to će pred bogom naći ja nemam pravo niti mogu da u to ulazim!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Зависи како који неправославни. Ако погледамо своје комшије муслимане и католике, онда они о нама стварају слику на основу народа и протеклог рата и мисле да је такво православље, какав је и народ. Проблем је што већина тих неправославних непозанаје своју вјеру, као што и велика већина нашег православног народа не познаје своју.Поставља се питање колико је уопште могућ поглед на такав начин ? И сам био пар пута у друштву када неки православци нападају муслимане или припаднике неке друге вјере а овамо када их питаш за Оченаш они почну да муцају. Слична ситуација је и код муслимана и католика.

Свака част изузецима

Kada bih gledao na sliku o pravoslavlju na osnovu rata sigurno ovdje nebih bio!Izgubio sam velik broj svojih najbližih!Dvanaest članova uže porodice!Krščanstvo je jedno a nered koji povlači rat i bolesnoumlje koje vodi narod je drugo!Nemam ja problema sa tim!Imam problema kada mi čovjek koji se deklariše kao kršćanin, pokazuje nemjerljivu mržnju a u stvari pokazuje time koliki je kršćanin! Takav je jadnik kojeg vodi njegova umišljenost i samodopadanje!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Свака част изузецима

Kada bih gledao na sliku o pravoslavlju na osnovu rata sigurno ovdje nebih bio!Izgubio sam velik broj svojih najbližih!Dvanaest članova uže porodice!Krščanstvo je jedno a nered koji povlači rat i bolesnoumlje koje vodi narod je drugo!Nemam ja problema sa tim!Imam problema kada mi čovjek koji se deklariše kao kršćanin, pokazuje nemjerljivu mržnju a u stvari pokazuje time koliki je kršćanin! Takav je jadnik kojeg vodi njegova umišljenost i samodopadanje!

Ма волим ја тебе  0203_cool

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...