Resistance is futile Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Baš me briga, al' ono baš,... mada znaš da lažem... Volio bi da me neko banuje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Презвитер Дарко Јелић Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 E da hrvati nisu katolici ni mi nebi imali problema sa katolicima.Nikad mi nece biti jasno da neko moze da vidi brata da propada i da se jos raduje tome.O stanju njegove duse ni ne treba govoriti.Predpostavimo da katolika ima oko 1.000.000.000Od toga su Hrvati saka jada.Pa da predpostavimo da Bog moze da iz ljubavi prema nama da ucini da svi Hrvati nestanu ostaje skoro milijarda ljudi koja propada jer se nalazi van crkve.Posto sam bio u Prizrenu 4 godine imao sam priliku da pratim lik i delo vladike Artemija.Ne moram da pricam da je hram Saborni u Prizenu bio prazan i to u podpunosti.Posto sam bio bogoslov u to vreme nisam smeo da mu postavim pitanje iako sam zarko zeleo.Zasto ne ide da propoveda ljudima.Ako razgovor sa katolicima nije moguc a ni sa muslimanima zasto ne ide i propoveda albancima kako su to apostoli cinili.Ako je to problem zasto ne propoveda makar srbima kojih je u to vreme jos uvek bilo.Toliko svestenika,monaha,profesora i bogoslova i opet nista.Naravno tu je konstatacija da su oni zli.A kad im treba pomoci ili spasti eee pa to treba neko drugi da ucini.I naravno da su takvi kao vladika najglasniji.Uvek su isti. Takodje treba shvatiti da jedinstvo sa katolicima nije datost nego zadatost.Delo koje treba graditi i svedociti vaskrslog Hrista.Mnogo je zabluda koje su se nakupile tokom 1000 godina.Ako neko misli da moze drugcije onda mora i da se ponasa tako.Moze da krene sa propovedju na Kosovu.Ima skoro 2,5 miliona dusa koje propadaju,sve deca Bozija za kojih je Hristos umro koliko i za nas.Kad njih uputi moze u susednu Hrvatsku pa tako redom.Jos oko 6 milijardi koji trenutno propadaju.Samo neka se nebrine za pravoslavlje iz fotelje. Kolega2357, Дејан, Јадранка-Дервента and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Хм, гледам по ФБ кад оно наслов: "Маске су пале - Крунски сведок издаје", реко де да видим шта је познати креативни аутор написао кад оно, разочарење, мислио сам да ће се мало више потрудити да попљује али изгледа да му је зафалило мало више инспирације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван 123 Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 http://www.youtube.c...&v=HgFzb-vFaxA# komentari ispod Па овога се ни ђаво не би сетио. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 ooooooo Božeeee me sačuvaj, samo da opet ne bude neki raskol Naši ukrajinski "artemiti" i raskolnici - takozvana Eliašova sekta, takvi grkokatolički megakatolici. Ti su sad većim katolicima od svih papa što su do sad sjedili u Rimu, papinsku katedru bi trebalo slobodno sad prenijet u Lvov. Osnovali svoju UOGKC - Pravovjernu grkokatoličku ukrajinsku crkvu. Ta je protiv bilo kakvih ekumenisanja sa kako oni kažu "pravoslavnim šizmaticima, jereticima i otpadnicima". Radi toga su i anatemisali sve posljednje pape od Pavla VI pa do ovog sadašnjeg i sve patrijarhe carigradske od Athenagore do Bartolomeja I. I ruskog patrijarha Kirila, njega su optužili predsjedniku Putinu za otpadništvo, apostaziju od hrišćanstva zbog ekumenskog skupa u Astani i tražili da ga Putin smjeni. Isto kao i papu Jovana Pavla II zbog ekumenskog skupa u Asiziju. A šašu Benedikta XVI su anatemisali zato što je kanonizovao orema njima otpadničkog papu i jeretika Jovana Pavla II. Komplikovano za objašnjavat, jel de! Ako čuju za Artemija anatemisaće i njega, zbog nepokajanja i ustrajavanja u krivovjerju. Demonstration against deportation of Patriarch Elijah http://youtu.be/0oxbMbvuj2E Demonstration against deportation of Patriarch Elijah Lviv, 15 December 2011 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 A šašu Benedikta XVI - hahaha, šta napisah, stvarno strašan keyboard imam. A papu Benedikta XVI tamo trebalo biti. Kad će izmislit da se u pc diktira, ovo kucanje me ne bavi, isto sam ko kakva daktolografkinja. A to je stvar koje se ni u snu ne bih sjetio radit, kad sam bio kao fvadesetogodišnjak razmišljao o tom šta ću radit a šta neću. A sad po cijeli dan kucam u to ko kakva sekretarica, OMG! Kakva muškarca nedostojna stvar! Koje znao onda da će neko izmisliti PC. Da mi je neko rtada rekao kako ću za 30 godina po cijeli dan drmat u pisaću mašinu ko kakva sekretarica ili daktilografkinja rekao bih mu da je stvarno poludio. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 Мислим да би неко тртебао да разјасни шта је молитва осмина. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 Мислим да би неко тртебао да разјасни шта је молитва осмина. Ponovo postavim kratku rekapitulaciju tih najvažnijih informacija o molitvenoj osmini za jedinstvo hrišćana. Treba to objašnjavati jer mnogi ljudi su neupućeni, maju netačne informacije i pogrešnu sliku o svemu tome. Članak o molitvenoj osmini za jedinstvo hrišćana, o njenom nastanku, istorijatu i značaju: http://www.katolici.org/nauk.php?action=c_vidi&id=8899 STV 24.01.2011. Molitvena osmina - www.sib.hr http://youtu.be/7BOFGLOgMA4 Molitvena osmina za jedninstvo kršćana u Osijeku Dodatno objašnjenje tičiući se liturgije: Liturgija i molitva nisu ista stvar. Svaka liturgija jeste i molitvom ali svaka molitva nije i ne mora biti liturgijom. Niti je svako molitveno opštenje odmah liturgijskim opštenjem. Te molitve koje se mole se mole prema rasporedu, scenariju koji nije liturgijom niti kakvim molitvenim pravilom ni jedne od učestvujućih crkvi ili konfesija i zato tu ni ne može biti riječi o nekakvom liturgijskom opštenju ili zajedničarenju ili nepridržavanju se kanona. Molimo se jedni za druge i za jedinstvo hrišćana s tom razlikom što se nalazimo u istoj prostoriji umjesto toga da bi se te molitve molili svako sam za sebe u svojem hramu ili crkvi. Odijevanje arhijereja i sveštenika u tim prilikama je posebna a vrlo komplikovana tema no ni tada to opet nema neke velike veze sa redovitom pravoslavnom ili katoličkom liturgijom. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 Dodatno objašnjenje tičiući se liturgije: Liturgija i molitva nisu ista stvar. Svaka liturgija jeste i molitvom ali svaka molitva nije i ne mora biti liturgijom. Niti je svako molitveno opštenje odmah liturgijskim opštenjem. Te molitve koje se mole se mole prema rasporedu, scenariju koji nije liturgijom niti kakvim molitvenim pravilom ni jedne od učestvujućih crkvi ili konfesija i zato tu ni ne može biti riječi o nekakvom liturgijskom opštenju ili zajedničarenju ili nepridržavanju se kanona. Molimo se jedni za druge i za jedinstvo hrišćana s tom razlikom što se nalazimo u istoj prostoriji umjesto toga da bi se te molitve molili svako sam za sebe u svojem hramu ili crkvi. Odijevanje arhijereja i sveštenika u tim prilikama je posebna a vrlo komplikovana tema no ni tada to opet nema neke velike veze sa redovitom pravoslavnom ili katoličkom liturgijom. У православљу није тако. Ми познајемо само литургијске и индивидуалне молитве. Литургијске молитве су оне када се окупљамо у храмове и заједно молимо, а индивидуалне молитве су оне које практикујемо у својим домовима, и када смо сами. Овај сајт ради са благословом православне цркве, и требало би да има људи који могу ауторитетом свог знања и звања (дипломом, и позивом који врше), да нам ово разјасне. Уз дужно поштовање према римокатолицима (Zayron), ипак одговор на ово би требало да дају православни богослови и пастири. Код нас сваки епископ представља пуноћу цркве, и свака јавна (саборна, заједничка) молитва, у којој он учествује са верним народом као епископ, је литургијска молитва. Та молитвена осмина сигурно има неку форму. Сигурно није да само станемо једни поред других и ћутимо, свако се за себе, и у своје име моли за своје потребе (што би била индивидуална молитва). Индивидуална молитва у храму нема ни заказано време, ни форму по којој мора, или би требало да се врши, него зависи од потребе и стања сваке особе која се моли. Тако да молитвена осмина по мом схватању представља литургијску (заједничку, саборну) молитву. Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 Ma treba i neke Apostole ekskomunicirati (posmrtno), odeliti se od njih, zbog istih stvari koje su činili kao i Vladika Grigorije, da se sačuva naša čistota pravoslavna! SMRT EKUMENIZMU - SLOBODA NARODU! ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 У православљу није тако. Ми познајемо само литургијске и индивидуалне молитве. Литургијске молитве су оне када се окупљамо у храмове и заједно молимо, а индивидуалне молитве су оне које практикујемо у својим домовима, и када смо сами. Pa to si rekao to isto što i ja. Postoje molitve liturgijske, postoje također i molitve individualne - te su većinom sve nelliturgijske ali ima i i individualnih liturgijskih - časosolov je baš recimo takva molitva koje se može moliti i individualno ali je liturgijska. I naravno da je svaka liturgija sačinjena od liturgijskih molitvi i od liturgijskih ukona - činodejstava. Međutim ja sam govorio o liturgiji jer ste vi prvi počeli ovdje pričati kako se tamo radilo o nekakvom liturgijskom opštenju katolika i pravoslavaca u Dubrovniku. Da bi do tog liturgijskog opštenja nekakvog moglo doći, morala bi tamo biti nekakva zajednička liturgija a nikakve tamo nije bilo. Ne može biti liturgijskog opštenja bez zajedničke liturgije. I rekao sam da je svaka liturgija istovremeno molitvom ali svaka molitva, individualna ili kolektivna ne mora biti odmah automatski ni liturgijom a ni liturgijskom molivom. Postoje tačnii propisi koji određuju šta je liturgijskom molitvom i šta je liturgijom i kod katolika i kod pravoslavnih, no k tomu treba poznavati nešto više liturgiku. Šta je sad tu netačno od ovog što sam rekao? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 Тако да молитвена осмина по мом схватању представља литургијску (заједничку, саборну) молитву. Pogrešno shvataš. Već sam napisao da neke individualne moitve mogu biti liturgijske a isto tako i neke zajedničke molitve ne moraju biti odmah liturgijske samo zato što su negdje od nekoga, od strane nekakvih ljudi zajednički izmoljene. Postoje vrlo jasni i tačni propisi koji određuju šta je liturgijska molitva a šta mimoliturgijska molitva. To što neku molitvu moli više ljudi istovremeno od te molitve ne može samo po sebi ili automatski napraviti liturgijsku molitvu ako ona to nije. Liturgijskog opštenja može biti samo tamo gdje je liturgija a nikakvu liturgiju nije moguće održati bez liturgijskih molitvi. Što se tiče odnosa liturgije i biskupa tj. episkopa kao predsjedatelja - previše komplikovano i za posebnu je to temu no vrlo zanimljivo pitanje. Nemam na to sad vremena, valjda poslije stignemo i o tome rapsravit malo, moglo bi to biti stvarno zanimljivo i prinosno porazgovarati i o tome. Najbolje s nekim liturgičarem jer ja to nisam. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 Ma treba i neke Apostole ekskomunicirati (posmrtno), odeliti se od njih, zbog istih stvari koje su činili kao i Vladika Grigorije, da se sačuva naša čistota pravoslavna! SMRT EKUMENIZMU - SLOBODA NARODU! Делује ми неумесно поређење. Нит је владика Григорије проповедао и сведочио православље и јеванђеље у Молитвеној осмини, нит су апостоли ишли у незнабожачке храмове да принесу Богу жртве за јединство религија. Апостоли су протеривани (а често и тучени, и мучени) из незнабожачких храмова, као и из Синагога. Да ли то личи на данашњи екуменски покрет? nedeljko, Resistance is futile, Sasa Kolbas and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 Porediš neznabožačke hramove sa katoličkim crkvama?! Porediš evharistijske darove blagodarenja koje prinose Gospodu sa žrtvama prinošenim Artemidi i Apolonu, Molohu i Vaalu, i drugim demonskim izobrazenjima?! Naravno da nisu išli u neznabožake hramove, jer ta mesta nisu imala nikakve veze sa Gospodom. Ali su išli u sinagoge. I ulazili su u veliki hram jerusalimski gde su na jutarnjim ili večernjim molitvama bili sa ostalima, ali ne i u evharistiji. A ovde imate mnogo veće od njih, to jest, ljude koji u mnogome dele istu veru u Hrista sa vama. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 Zasto nijedan pravoslavni episkop ne objasni papi da on nije zamenik sina Bozijeg na zemlji,nego mu se svi dodvoravaju i klanjaju kao da je on sam Bog na zemlji? Hrist je svojim ucenicima prao noge,sluzio im.a ovaj oce da svi njemu sluze..veze sa Hriscanstvom nema... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука