Jump to content

Опело блаженоупокојеном Епископу жичком Хризостому

Оцени ову тему

Препоручена порука

Бог душу нека му прости.

Рече ми школски да је пред Ваведење служио последњу Литургију , коју је скоро пресједио и на којој је рукоположио једног свештеника и ђакона.

Подели на овим сајтовима

Бог да му душу прости.Још као мали имао сам част да му целивам руку док је још био Епископ Банатски када је дошао у нашу Цркву 1998. кад је донешена копија иконе Тројеручице Хиландарске.Тада је нама деци полонио крстиће.

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

E kada sam u Peckoj Patrijarsiji kao mali gledao njega kako sluzi, ispred mene je tada zaista u njegovom liku stajao sam Hristos, sada i on stoji pred Hristom i molice se, kao i do sad sto se molio za nas. vecan mu pomen. Kako je bio vesele naravi sve do kraja, koliko je voleo da se sali da  druge cini srecnim, a mi smo sada tuzansmajli8904

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@manastir,

Причао нам Владика Давид да је у својој болести био толико смирен да на лицу није показивао ни најмањи грч, бол... Носио је своју болест достојанствен.

Подели на овим сајтовима

Večan je spomen i blažno je usnuće dostojnog poslanika njive Gospodnje.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да се подсетимо задњих дана и година Његовог архипастирског рада...

једна од великих догађаја био је и овај - организовање великог симпосиона о женском монаштву у манастиру Жича!

Симпосион о женском монаштву у манастиру Жича
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...