Jump to content

Посланица о правом пријатељству

Препоручена порука

Никада ми није успевало...

...не само што ја нисам могао да се обуздам, већ мислим да нисам ни срео жену која је пожелела да будемо само пријатељи.

Подели на овим сајтовима

...не само што ја нисам могао да се обуздам, већ мислим да нисам ни срео жену која је пожелела да будемо само пријатељи.

Mozda se nisi dovoljno trudio...veruj..da su zene dosta bolji prijatelji od muskaraca..

Подели на овим сајтовима

Штета

• Волим 1

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Наравно да могу,

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

jel mogu ili ne mogu ?

Могу и те како. Говорим на основу личног искуства. На основу тог истог искуства сведочим да су таква пријатељстава пре изузетак него правило јер су ужасно ретка.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

И рече Господ Бог: није добро да је човјек сам; да му начиним друга према њему.

Јер Господ Бог створи од земље све звијери пољске и све птице небеске, и доведе к Адаму да види како ће коју назвати, па како Адам назове коју животињу онако да јој буде име;

И Адам надједе име сваком живинчету и свакој птици небеској и свакој звијери пољској; али се не нађе Адаму друг према њему.

И Господ Бог пусти тврд сан на Адама, те заспа; па му узе једно ребро, и мјесто попуни месом;

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Могу и те како. Говорим на основу личног искуства. На основу тог истог искуства сведочим да су таква пријатељстава пре изузетак него правило јер су ужасно ретка.

Човек никада неће бити пријатељ неке жене ако може да јој буде љубавник.

Onore de Balzac

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Mogu da budu prijatelji samo ako hoce! :)

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

И ја мислим тешко да могу бити пријатељи,поготово ако се сличан сличној радује! :)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Možda u 30+, pre toga teško....

Zato što od 30te ljudi samo bezveze troše kiseonik, pa ko veli da se druže u poznim godinama :D, da lakše podnesu starost :dedica:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...