Jump to content

Посланица о правом пријатељству

Препоручена порука

Wow, hrabro :).

Pa dobro, neka je sa srecom :), i nemoj da budes prestrog :).

Mada sad i mogu donekle da razumem neke tvoje tvrde stavove.

Hvala,mada o tome ce konacnu odluku da donese iguman a ne mi.Jao bre Kaco :) kakvi crni "tvrdji" stavovi.U nasoj veri postoji mogucnost za slobodno delovanje ali neke stvari moramo prihvatiti.Sta da ti kazem? Najbitnije je da imas istinsku ljubav prema ljudima pa i prema neprijateljima,jer se sav zakon tu ispunjava.Za dalje neka nam je Bog na pomoci.Monaski zivot nije nista laksi od bracnog samo ako se bracni shvati na pravi nacin,isto kao i monaski na svoj.

Подели на овим сајтовима

Hvala,mada o tome ce konacnu odluku da donese iguman a ne mi.Jao bre Kaco :) kakvi crni "tvrdji" stavovi.U nasoj veri postoji mogucnost za slobodno delovanje ali neke stvari moramo prihvatiti.Sta da ti kazem? Najbitnije je da imas istinsku ljubav prema ljudima pa i prema neprijateljima,jer se sav zakon tu ispunjava.Za dalje neka nam je Bog na pomoci.Monaski zivot nije nista laksi od bracnog samo ako se bracni shvati na pravi nacin,isto kao i monaski na svoj.

Koji manastir, ne rece?

Подели на овим сајтовима

U koji manastir bi zeleo da odes?

Videcu sa svestenikom.Ipak On zna najbolje moju situaciju.Ne bih voleo ni neki previse strog,a ni neki koji je vise za skolovane ljude jer ipak nisam za njih.Najbolji je neki srednji "normalan" u kome mozes pronaci sebe i normalno delovati.

Подели на овим сајтовима

Au bre Medo pa sta si ti covece ? Za neku godinu cu da se zamonasim pa posle toga sta da zborim ljudima ? Pristojno ili raskalasno oblacenje ?

ако оћеш братски савет, прво ти, благо мени, научи шта је једно а шта друго.

а да мене неко пита, духовништво би се крваво зарађивало, још би се написмено добијало као благослов од владике, као код Грка.

Подели на овим сајтовима

Ignjate,možemo li te očekivati negdje u Crnoj Gori ; ;) ?

Ne verijem.Ja sam tu u Istocnoj Srbiji.

Ne znam kako razumete moju odluku ali nisam klinac koji ima vremena za razmisljanje i zezanje.Volim Boga i duhovni zivot ali za konacno opredeljenje je ipak kao od Boga stvoreno iskusenistvo koje ce ipak dosta otrezniti "usijane" glave i dati iskustvo za duhovni zivot.

Videcemo sta ce biti.Ako bude nesto konkretno ja cu javiti sigurno.

Подели на овим сајтовима

Videcu sa svestenikom.Ipak On zna najbolje moju situaciju.Ne bih voleo ni neki previse strog,a ni neki koji je vise za skolovane ljude jer ipak nisam za njih.Najbolji je neki srednji "normalan" u kome mozes pronaci sebe i normalno delovati.

а богословски факс?

Подели на овим сајтовима

Ignjat

Ako budes postao monah uzimam te za duhovnika :)

Griso brate,vidim da se zezas i to ti ne zameram jer i ja volim salu i zezanje. :) Da bi neko postao duhovnik(o tome je Meda skoro postavio temu) treba da ima velikog duhovnog iskustva.Ja imam iskustva i to velikog s'obzirom na godine,ali je to nista u poredjenju sa nasim ocima koji su se celog zivota podvizavali.Prvo bi trebao samog sebe da promenim i preobratim a posle da pokusam i druge.

Sto se tice kreacionizma ja u njega verujem do nekle;tj. verujem u to da je Bog stvorio osnovne tipove zivota koji su se kasnije razvijali,ali ne verujem u potpunosti da je Zemlja stara 6000 godina i da je se Potop odigrao pre 4200 gogina(ili tu negde).

Подели на овим сајтовима

Griso brate,vidim da se zezas i to ti ne zameram jer i ja volim salu i zezanje. :) Da bi neko postao duhovnik(o tome je Meda skoro postavio temu) treba da ima velikog duhovnog iskustva.Ja imam iskustva i to velikog s'obzirom na godine,ali je to nista u poredjenju sa nasim ocima koji su se celog zivota podvizavali.Prvo bi trebao samog sebe da promenim i preobratim a posle da pokusam i druge.

Sto se tice kreacionizma ja u njega verujem do nekle;tj. verujem u to da je Bog stvorio osnovne tipove zivota koji su se kasnije razvijali,ali ne verujem u potpunosti da je Zemlja stara 6000 godina i da je se Potop odigrao pre 4200 gogina(ili tu negde).

Dobro nisam ni ja mislio odma, dok ne steknes iskustvo koliko ima mladih monaha ne moras da cekas da napunis 50 godina.

U onoj knjizi Pravoslavni pogled na evoluciju ima deo u kome pise Protojerej Stefan Ljasevski i ima neke interesantne stavove.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1323402067' post='540596]

јел си у фазону да служиш Литургију?

Ne ! Ako budem postao monah to je za mene i vise nego dovoljno.Cinovi me ne zanimaju,pred Bogom smo svi jednaki.

Подели на овим сајтовима

.

U onoj knjizi Pravoslavni pogled na evoluciju ima deo u kome pise Protojerej Stefan Ljasevski i ima neke interesantne stavove.

Iako nije tema o kritici evoluvije najvise me je zanimalo kako da objasnimo to da je smrt dosla sa Adamom.Ako pre njega nije bilo smrti od kud onda milioni godima za evoluciju ? Ipak naglasavam i reci iz same Biblije da je jedan dan kao hiljade godina sto je ipak u suprotnosti sa "totalitarnim" kreacionizmom koji veruje u 6000 godina starosti Zemlje.

Подели на овим сајтовима

Ma to je za mene sporedno.Bitno mi je da postanem "obican" monah i sluzitelj Crkve a za dalji napredak ce mo videti.

ne stidi se izucavati i knjige, jer cu ces ce, cemo cete ce hehehe :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...