Jump to content

Ко је Мирољуб Петровић?

Оцени ову тему

karadjordje

Препоручена порука

Gorane, sta si hteo da kazes sa ovom fotografijom? Zar ti nije lakse upotrebiti reci,kao nacin komunikacije? Starci su uvek bili osobe za postovanje,maladjih.

??? ?????, ?? ??? ?? ? ????? ?????? ?? ???????? ??????? ?? ?????????? ????????????.  :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ја се у потпуности слажем са овим, али како ово можеш да све ово доведеш  у везу са Дарвиновом теоријом? Дарвинова теорија претпоставља да је свет настао без Творца, Господа, већ да је настао игром случаја. Да ли сматраш да је човек, као по ТЕ настао усавршавањем од нижих примата, или је то да је човек створен као потпуни човек, какви смо ми данас? Да ли је имало потребе да Бог ствара човека, најпре као мајмуна, а потом да се тај мајмун усавршава? То ТЕ говори, то се учи у школама.

Подели на овим сајтовима

Gorane, sta si hteo da kazes sa ovom fotografijom? Zar ti nije lakse upotrebiti reci,kao nacin komunikacije? Starci su uvek bili osobe za postovanje,maladjih.

??? ?????, ?? ??? ?? ? ????? ?????? ?? ???????? ??????? ?? ?????????? ????????????.  :cheesy2:

?? ????? ?? ?? ?? ???? ??????? ?? ???????? ????? ?????  ???????? ????? ????? ????????,??? ?? ?????? ????? ??? ????, ? ? ???? ????? ??????????? ??? ??????? ?????    0442_feel

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

?? ????? ?? ?? ?? ???? ??????? ?? ???????? ????? ?????  ???????? ????? ????? ????????,??? ?? ?????? ????? ??? ????, ? ? ???? ????? ??????????? ??? ??????? ?????    :cheesy2:

????? ??? ??, ????? ??? ???? ???? ? ????? ???? ?? ?????????? ?????? ?? ???????? ????? ????? ???????? ???????, ??? ?? ???? ? ?????? ?? ?????? ?????????? ???????.

Подели на овим сајтовима

Свима, а најпре себи самоме.....

Поуке оптинских стараца

(https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,222.msg57466.html#msg57466)

.....

4 Оно чиме можете да саблазните или ожалостите ближње, то не чините, а ако они вас ожалосте, не гледајте на то као на наношење жалости, него као на оруђе које вам је Бог припремио да њиме, ако сте вољни, истребите у себи сваку нечистоту срца.

5 Пре него што нешто кажете, размислите неће ли ваша реч или дело ожалостити Бога или вашег ближњег.

6 Не осуђујте туђег слугу, када стоји или пада: има он Бога свога, Који има моћ да га од пада одврати или у паду заустави.

...................

8 Не задајте бол никоме и не враћајте грдњом на грдњу, жалошћу за жалост, па ће у књизи живота ваше име бити написано са преподобнима.

......................

11 На сваки начин се чувајте да се на ишта срдите: ниједна непријатност не сналази нас сама од себе, свака се допушта Промислом Божијим ради истих оних спасоносних циљева ради којих су светог апостола Павла сналазиле невоље, ради којих је он и "био у опасности од незнабожаца, у опасности у граду, у пустињи, на мору, у опасности међу лажном браћом" (2. Кор. 11, 26).

12 Знајући то, не обраћајте пажњу на то ко вас је увредио и због чега, но само држите на уму да се нико не би усудио да вас ожалости, да Господ није изволео да му то допусти, и зато благодарите још више Господу што нам невољама, које нас сналазе, јасно показује да му нисте туђи и води вас у Царство Небеско: "Ако подносите карање, Бог поступа са вама као са синовима. Јер, који је то син којега отац не кара?" (Јевр. 12, 7).

....................

15 Није спасење у многоречитости, но у савршеном пажењу на себе.

16 Одвикавајте се од расправљања и препирки: смућујући срце, они нас лишавају мира у души. Свакој свадљивој мисли противстављајте молитву Исусову. Не верујте предрасудама.

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

?? ?? ? ?????????? ?????? ?? ????, ??? ???? ??? ????? ?? ??? ??? ???????  ? ???? ?? ?????????? ????????? ????????? ??????? ???????????? ?? ?? ???? ?????? ??? ??????, ???????, ??? ?? ?? ?????? ????? ???????. ?? ?? ??????? ?? ?? ?????, ??? ?? ?? ?????? ???????????? ?? ????? ???????, ??? ?? ?? ?? ?? ????? ??????? ??? ??????? ?????, ????? ??? ?? ?????? ?? ?? ?? ????? ??????? ?? ??? ?????? ??????, ?????? ??? ???????, ? ????? ?? ?? ??? ?????? ?????????? ?? ?? ??????, ?? ?? ??? ? ???????.

? ??????????? ????????? ??????? ??????? ?? ?? ??? ??????? ????? ????????????? ?? ????. ??????, ??? ??? ????? ? ??????? ????, ?? ?????? ?????? ???? ???? ???????, ??? ?? ??????, ??????? ???? ? ????? ??????.

???? ????????? ????? ???? ?? ???????? ?????????? ??????? ????????????, ??????? ???????, ?????????????????, ??????????? ???, ? ?????? ???????? ?????. ??? ??? ?? ????? ?????, ??????? ????????? ?? ????? ???????????, ??? ?? ????? ?????????? ??? ???????? ????? ?? ????????? ?????????, ??? ??? ?? ?? ???? ??????? ?????.

??????????? ????? ????? ?????????? ????????? ??????? ? ??????????? ?????? ?????????? ????????, ????? ????? ??????? ??????? ?? ???????? ??????????? ???? ???????? ? ????? ??????????. ???? ????? ??????? ? ?????? ???????? ? ???? ?????? ????? ?????????? ?????. ?? ?? ???? ????? ??????? ? ??? ?? ?? ??????, ??? ????? ??? ?????? ?? ???? ???? ? ???????? ?????? ??????: http://www.earthisnotflat.com/category/teologija-i-nauka/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

?????, ? ?????? ???? ??????.....

????? ????????? ???????

(https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,222.msg57466.html#msg57466)

.....

4 ??? ???? ?????? ?? ?????????? ??? ?????????? ??????, ?? ?? ??????, ? ??? ??? ??? ????????, ?? ???????? ?? ?? ??? ?? ???????? ???????, ???? ??? ?? ????? ???? ??? ?? ??? ????????? ?? ????, ??? ??? ?????, ????????? ? ???? ????? ????????? ????.

5 ??? ???? ??? ????? ??????, ?????????? ???? ?? ???? ??? ??? ???? ?????????? ???? ??? ????? ???????.

6 ?? ???????? ????? ?????, ???? ????? ??? ????: ??? ?? ???? ?????, ???? ??? ??? ?? ?? ?? ???? ??????? ??? ? ???? ????????.

...................

8 ?? ??????? ??? ?????? ? ?? ???????? ?????? ?? ?????, ??????? ?? ??????, ?? ?? ? ????? ?????? ???? ??? ???? ???????? ?? ????????????.

......................

11 ?? ????? ????? ?? ??????? ?? ?? ?? ???? ??????: ??????? ???????????? ?? ??????? ??? ???? ?? ????, ????? ?? ??????? ????????? ??????? ???? ????? ???? ??????????? ?????? ???? ????? ?? ?????? ???????? ????? ????????? ??????, ???? ????? ?? ?? ? "??? ? ????????? ?? ???????????, ? ????????? ? ?????, ? ???????, ?? ????, ? ????????? ???? ?????? ??????" (2. ???. 11, 26).

12 ??????? ??, ?? ????????? ????? ?? ?? ?? ??? ?? ??????? ? ???? ????, ?? ???? ?????? ?? ??? ?? ?? ???? ?? ?? ?????? ?? ??? ????????, ?? ?????? ???? ??????? ?? ?? ?? ???????, ? ???? ??????????? ??? ???? ??????? ??? ??? ????????, ???? ??? ???????, ????? ???????? ?? ?? ????? ???? ? ???? ??? ? ??????? ???????: "??? ????????? ??????, ??? ??????? ?? ???? ??? ?? ????????. ???, ???? ?? ?? ??? ?????? ???? ?? ?????" (????. 12, 7).

....................

15 ???? ??????? ? ??????????????, ?? ? ????????? ?????? ?? ????.

16 ??????????? ?? ?? ??????????? ? ????????: ????????? ????, ??? ??? ???????? ???? ? ????. ?????? ????????? ????? ??????????????? ??????? ???????. ?? ??????? ????????????.

????? ?.

??? ???? ????? ????????, ? ???? ??????? ????? ????????.

? ??? ??? ????? ? ? ??? ? ???? ???????? ..

Подели на овим сајтовима

Evo delimičnog odgovora na pitanje ko je Miroljub Petrović:

o_Ivan Cvetkovic je napisao:

Pomaze Bog,

Ja sam svestenik Srpske Pravoslavne Crkve. Imam par pitanja za g. Miroljuba Petrovica:

Procitao sam tvoja pitanja i mogu da kazem da ne treba da cudi zasto nasa crkva i nas narod propada kada su takvi kao ti, Jovan Plamenac, onaj Goran iz Lapova, Aleksandra Djakovac, Lavrentije, Irinej Bulovic i slicni ste svestenici. Crkva je imuni sistem jednog naroda i drzave, a propast imunog sistema je manifestacija propadanja crkve. Na srecu, nisu svi svestenici polupismeni kao ti i tebi slicni.

1.Da li ste nekada culi za jeretika Nestorija koji je pokretac jeresi koja je govorila da Presveta Bogorodica nije Bogorodica i da je on osudjen na trecem vaseljenskom saboru u Efesu 431 godine?

Treba da citas Mojsijeve knjige i da citas kako su bili osudjivani oni koji su obozavali mrtve ljude. Kult "presvete bogorodice" je nastavak paganskog kulta "majke i deteta" iz Egipa i pre toga iz Vavilona. Isusova majka je bila znamenita zena, ali nije bozanstvo.

2.Ako kazete da je Hristos Bog, koga je onda rodila Presveta Djeva Marija (vase samo Marija)? Zar samim tim ona nije Bogorodica rodivsi Boga, tj, potpunog Boga i potpunog coveka?

Marija je rodila coveka. Da si citao Sveto pismi znao bi da je Isus na zemlji bio samo covek, i da je kao covek pokazao da i mi ljudi mozemo moralno da zivimo i da mozemo velike stvari da radimo. To sto je ona rodila coveka ne znaci da Isus nije Bog i Stvoritelj. Isus se svesno odrekao svojih bozanskih atributa na zemlji iz prakticnih razloga.

3.Znate li da je Sveto Pricesce centar nase vere, da je Gospod Isus Hristos potpuno prisutan na Svetoj Liturgiji? Znate li da je takav Vas stav diametralno suprotan ispovedanju pravoslavnih hriscana i da takav stav kakav vi zastupate imaju protestanti (otpad od otpada po pitanju vere)?

"Sveto Pricesce", kako ga nazivate, je centar vase paganske religije. To nije ni "sveto", ni "pricesce". To je jedan kanibalski koncept u kojem vi zamisljate da jedene Hristovo meso i pijete Njegovu krv. Na srecu, vecina pravoslavnih ne misli kao vi (mislim na tebe i tebi slicnima), nego razumeju da su hleb i vino simboli koji podsecaju na Hristovu zrtvu.

4. Na kraju, a imao bih jos mnogo toga da Vas pitam (da je sreca samo o Teoriji stvaranja) znate li da su se svi jeretici i otpadnici od Pravoslavlja sebe nazivaju pravoslavnima?

Bog ce pokazati ko je pravoslavan, kao sto je to uradio i na Karmilu. Ja kazem da ste ti i tebi slicnima Valovi svestenici, a to svako razuman moze da vidi, samo kad pogleda sta satinisti rade po Srbiji, dok vi navodni svestenici goveda krstite.

Ako dozvolite, jedna moja mala preporuka: Sto pre nadjite pravoslavnog duhovnika koji ce Vam, uz Boziju pomoc, pojasniti sta je to zaista Pravoslavlje da se ne bi desilo ono : KO POKVARI CRKVU POKVARICE NJEGA BOG!

Takvi kao ti uveliko kvare crkvu, i to svako ko ima oci moze da vidi. Ali ima onih koji ce da vam stanu na crtu i da vam kazu: "Cekajte malo buzdovani!!! Cekajte malo bitange!!!" Ima jos zivis koji ce da progovore protiv toga sto radite.

http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=4&pid=6199#post_6199
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Добро је што си ово нашао, заиста је добро, ја сам ово потпуно заборавио. Зашто је добро? После овога ја и он смо разговарали приватно, и успоставили смо контакт. Нисам га одбацио, већ сам још једном покушао. Као што видите, ја сам све опростио, и опет би, јер гледам човека, гледам у њему икону Божију. Е, ко је сад крив што брат Мирољуб има овакву слику о Цркви, што оваку слику имају ихтусивци или не знам ко? Хјде мало да се и овим позабавимо.

Подели на овим сајтовима

Чега сам се ја све наслушала, али не смеш да мрзиш човека, ем му одмажеш ем чему служиш ако ниси у стању  ни једном да се за њега помолиш.

Мислим, ово није никоме лично упућено, кажем генерално.

Подели на овим сајтовима

Nemam ja ništa protiv toga, oče Ivane, da se vi sa Miroljubom svađate i mirite, ali čoveka koji Pravoslavlje naziva paganskom religijom, koji huli na Sv. Pričešće i sve Sv. Tajne, na samog Hrista i Presvetu Bogorodicu, Na Svete i njihove mošti, i jednom rečju na sve što je meni sveto - ja ne mogu da smatram bratom u Hristu i Pravoslavnim Hrišćaninom. Ostali - svako po svojoj savesti...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Nemam ja ništa protiv toga, o?e Ivane, da se vi sa Miroljubom sva?ate i mirite, ali ?oveka koji Pravoslavlje naziva paganskom religijom, koji huli na Sv. Pri?eš?e i sve Sv. Tajne, na samog Hrista i Presvetu Bogorodicu, Na Svete i njihove mošti, i jednom re?ju na sve što je meni sveto - ja ne mogu da smatram bratom u Hristu i Pravoslavnim Hriš?aninom. Ostali - svako po svojoj savesti...

?? ?????, ??????? ??. ?????, ??? ?? ????????????? ?????? ????????? ????? ???? ?? ??? ???? ???? ?? ????. ????, ?? ??????? ?? ??? ??? ?????? ?? ? ???????? ?????? ????? ???. ? ?????? ???????, ????? ?? ??? ?? ????? ???? ??? ???? ?? ???? ?? ????? ?? ????????? ?????????? ??????? ? ?????????? ????. ??? , ??? ? ???? ????? ? ?? ??????????? ?? ???, ? ??? ??? ?? ????? ?? ??????? ?? ????????????? ???? ?? ?? ??????, ?????? ??? ??? ???? ???... ? ???? ??? ????? ???????. ???????? ?? ??? ??????? ?? ????????? ??????, ?? ????????? ?? ??? ?? ? ??? ??????? ???? ????????? ? ?? ??? ??????? ???? ????? ???????, ? ??? ?? ?? ?????? ?? ????? ???????????? ???????. ?? ??? ?? ???? ???? ?????? ???? ?? ?????? ??????, ?? ????? ????? ?? ??. ??? ?? ???, ????? ?? ?? ??? ???? ? ?? ????. ????? ?? ??? ???? ?????? ?? ??? ??? ??????? ??? ?? ??????????? ????? ????????. ?? ?? ???...
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...