Jump to content

Ко је Мирољуб Петровић?

Оцени ову тему

karadjordje

Препоручена порука

• Гости

Izvinjavam se sto sam te uvredio, a bas ti hvala sto si me nazvao tupavim. Mogao bin kao pravoslavni svestenik da razmislis kada pravoslavne vernike nazivas jereticima, saradnicima satane i slicnim izrazima kojima krasis sve koji ne veruju u tvoje kreacionisticke bajke.

И ја се теби извињавам, али на шта личи једно такво изигравање са свештеником молим те лепо. Шта си очекивао, похвалу? И нисам тебе назвао `тупавим` него тај твој виц на мој рачун.

Све време се трудим да критикујем идеологију, дакле да не упирем прсте ни у кога лично, али не могу да схватим вас људи. Шта је са вама? Одакле вам толико потребе да браните једну потпуно погрешну теорију која има мали милион објективних недостатака. Одакле то скоро неограничено поверење у све што вам се сервира? Одакле толико острвљеност према сваком оном научнику који се `дрзнуо` да има критички однос према једној пропалој теорији?

Подели на овим сајтовима

Zeebebe, ne izvrći reči da je neko nešto rekao što nije.

Eto da ti pokažem kako je TE protivna hrišćanstvu.

A.) Jel Bog u koga veruješ savršen, jeli taj Bog nama otkriven kroz Pismo? Piše li u Bibliji da Bog nije STVORIO SMRT? Reci mi ime jednog pravoslavnog teologa, jednog Svetog Oca koju uči da je Bog stvorio smrt, ili da On ipak nije ono što je stvorio stvorio savršeno, da Potopa nije bilo, da nije bilo Adamovog pada itd? Čak šta više, da nas On obmanjuje, da nas zamajava nekakvim nabulozama (Vidi u MT 24, da i Hristos pominje Noja i Potop!), alegorijama, a to su izuzetno teološko bitne stvari!

A ta smrt po TE postoji, i to daleko pre Adama, jer ga je samo preko te smrti po TE čovek uopšte mogao i da nastane?

Hajde, sada da vidim koliko znaš bogoslovlje? Pa onda sudi sveštenicima, o.k.?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Je li to što je Darwin bio potplaćeni mason,možda?

Он је био научник приличног талента, али и сам је био критичан наспрам теорије коју је осмислио. Међутим, овде поједини оркестрирано етикетирају све оне који су се усудили да нешто кажу против недодирљиве теорије да то стварно превазилази сваку меру доброг укуса. По њима је свако ко се дрзнуо да изнесе критички став према ТЕ аутоматски мрачњак, фанатик и сл.

Несхватљиво је просто да једну теорију која је пуна рупа, уз то и противну у сваком смислу хришћанству поједини бране са таквом острашћености и преданошћу да је то невероватно. А из порука им се види колико мало се разумеју у тематику, осим тандема И&А који су упућени, али у дубокој заблуди.

Али добро, велики је посао пред екипом, иначе врло талентованих људи, која ће носити Шестоднев тако да ће људи видети да аргументација нимало није ни слаба ни неозбиљна како би неки то пожелели. Али отом-потом.

Po milioniti put covek nazva milione pravoslavnih hriscana jereticima. Nazdravlje oce.

Каква је ово црна логика аман, о чему ми овде причамо? Које милионе прав. хришћана сам назвао јеретицима?

Кад ћете већ једном да се уозбиљите људи па да почнемо да причамо озбиљно. Теорија еволуција, која је обична заблуда и демагогија, је теорија коју морају да прате једино научници који једноставно не смеју да излазе из једног устаљеног оквира. Али ми нисмо у никаквој обавези да слепо прихватамо да нам неко соли памет како се првобитна ћелија самоорганизовала и све остале хипотезе из дарвинистичког арсенала. Нама нико не брани да преиспитујемо разне аргументе које би многи одавде спалили чини ми се кад би могли.

Зна ли неко одакле појединим људима одавде толико воље да бране нешто тако јефтино као што је та потпуно недоказана научна хипотеза?

Подели на овим сајтовима

tripuje on i stranku da pravi 0203_cool

mnogo je visoko poleteo confused1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Али ми нисмо у никаквој обавези да слепо прихватамо да нам неко соли памет како се првобитна ћелија самоорганизовала и све остале хипотезе из дарвинистичког арсенала.

Зна ли неко одакле појединим људима одавде толико воље да бране нешто тако јефтино

као што је та потпуно недоказана научна хипотеза?

Тако сте искључиви били и пола века времена комунистичке страховладе,

па су многе душе биле доведене до пропасти! У школству, ове безбожне наказе, училе су у уџбеницима да је Дарвин дао последњи ударац црквеном вероучењу (да, баш тим речима),

а стара гарнитура свештеника је само то потврђивала као и ви - да, ТЕ оспорава нашу веру.

А то није истина! А ови им све доказ за доказом (признате и релевантне) у корист ТЕ предочаваше.

И ви бранећи креационизам дозволисте да велико мноштво народа одсече се од живог светотаинског живота своје Цркве! Ретко ко је долазио у цркву, нарочито од студената и мушког света.

Да не говорим тек о другим, изузетно битним импликацијама исте јер намеће етику тотално супротну јеванђеоској

Ни ово није тачно. Јеванђелскa етика, и сами знате, није од овога света.

Постоји закон  од овога света, и други који није од овога света.

Природни закон у створеном свету (тј. телу које је у оквирима своје створености и ограничености,

још Богу непринето, неузнесено)   Апостоли увиђају у удовима својим, и сами они пишу о томе.

Но, сведоче, има и други закон  који није од овога света -  а то је закон Христов, закон Пречистог  Cрца Исусовог. Нпр. кажу Апостоли овако -  ,,Ми ум Христов стичемо, али видим и други закон у удима својим који се бори против закона Ума мојега." Oвaj закон у творевини, ако се не укроти умом Христовим, војује против Духа.

Оно на шта Црква само треба да укаже јесте да  наше посланје није да   прихватимо еволуцију као свој  лични начин живљења, већ Живот, истински Живот (!) који није од овога света  и по овоме свету,

те да се издигнемо изнад природе у живот  по слободи, да живимо божанским начином постојања,

савршено откривеног и датог нам у Христу Исусу -  оваплоћеном Богу Логосу.

Тако смо ослобођени закона, па и закона еволуције, те   грех (промашај) сада јесте ако би наставили живот као робови еволуције у  социјал-дарвинистичком смислу.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Izvinjavam se sto sam te uvredio, a bas ti hvala sto si me nazvao tupavim. Mogao bin kao pravoslavni svestenik da razmislis kada pravoslavne vernike nazivas jereticima, saradnicima satane i slicnim izrazima kojima krasis sve koji ne veruju u tvoje kreacionisticke bajke.

И ја се теби извињавам, али на шта личи једно такво изигравање са свештеником молим те лепо. Шта си очекивао, похвалу? И нисам тебе назвао `тупавим` него тај твој виц на мој рачун.

Све време се трудим да критикујем идеологију, дакле да не упирем прсте ни у кога лично, али не могу да схватим вас људи. Шта је са вама? Одакле вам толико потребе да браните једну потпуно погрешну теорију која има мали милион објективних недостатака. Одакле то скоро неограничено поверење у све што вам се сервира? Одакле толико острвљеност према сваком оном научнику који се `дрзнуо` да има критички однос према једној пропалој теорији?

Ako neko nesto brani slepo i bez pogovora onda si to ti sa tvojom bajkastom teorijom americkih protestanata. Otkud ti uopste ideja da bez imalo kritike prihvatas kreacionisticku bajku ( koju svaki normalan naucnik ismeva )  kao istinu a bez i jednog argumenta TE nazivas pogresnom?

Kada ces da shvatis da ne postoji nijedan ozbiljan naucnik koji bi svoje ime vezao za teoriju Kreacionzma i tako samog sebe stavio na ismevanje celom svetu. Kada ces da shvatis da USA ima preko preko 2000 pravoslavnih svestenika, verovatno desetine hiljada katolickih, luteranskih, anglikanskih i da su oni sve gotovo odreda protivnici kreacionizma.

Kada ces da shvatis da kreacionizam samo podrzavaju radikalne protestnatske sekte i ljudi cije mentalne sposobnosti su veoma ogranicene? Ko ti je covece usadio u glavu te nepravoslavne ideje?

Not Available 

Подели на овим сајтовима

aj dosta svadje, evo predlazem fuziju TE i K ;)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

А и једни и други дају овој теми већи значај него што има. Па се крве око овога као да је то кључ спасења. Ко хоће да верује у еволуцију нека верује, ко неће не мора. Шта толико страсти у то улажете, мени није јасно?  ;)

Подели на овим сајтовима

to ti je ono "hleba preko pogace" ;)

Подели на овим сајтовима

А и једни и други дају овој теми већи значај него што има. Па се крве око овога као да је то кључ спасења. Ко хоће да верује у еволуцију нека верује, ко неће не мора. Шта толико страсти у то улажете, мени није јасно?  ;)

Zato sto se u naucne teorije ne veruje nego se one uce. U teoriju gravitacije i elektrodinamike se ne

veruje jer to nije pitanje vere nego znanja.

Подели на овим сајтовима

Овде уопште нису тема научне теорије него човек коме су неки - и поред упозорења - доводили вернике као овце на клање и ево сада су (по јересима које исповедају) најгора секта коју имамо. Остаје само питање да ли ћемо и даље да се правимо блесави или ће они који су га доводили у Цркву и "препоручивали" да одговарају за то.

Како вас је само насамарио... И то један обичан пацер.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Овде уопште нису тема научне теорије него човек коме су неки - и поред упозорења - доводили вернике као овце на клање и ево сада су (по јересима које исповедају) најгора секта коју имамо. Остаје само питање да ли ћемо и даље да се правимо блесави или ће они који су га доводили у Цркву и "препоручивали" да одговарају за то.

Upravo tako!

Подели на овим сајтовима

:cheesy:

Problem je sto su oni koji su ga dovodili znali kakav je on covek; ali su vise voleli i takvoga Miroljuba nego svoju bracu pravoslavce koji veruju u teoriju Evolucije.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...