Jump to content

Ко је Мирољуб Петровић?

Оцени ову тему

karadjordje

Препоручена порука

• Гости

Очигледно гајиш превише страсти према томе оче. Требало би да једноставно баталиш ту тему и бавиш се својим послом.

Хвала пријатељу за добронамеран савет, жив ти био, знам шта радим.

Подели на овим сајтовима

Очигледно гајиш превише страсти према томе оче. Требало би да једноставно баталиш ту тему и бавиш се својим послом.

Kako to misliš Zvonko?

O.k. svi smo mi ostrašćeni, pogotovo u ovakvoj bezličnoj komunikaciji, međutim moramo znati povući liniju gde je šala, gde vređanje, gde lično mišljenje a gde prelest.

Ako ne možemo fino da diskutujemo sa argumentima, ovaj forum onda nema smisao.

Ja sam sa Miroljubom vodio i ličnu korespondenciju... ima on mnogo bubica, ali ga opet poštujem, bezobzira što su mi neki njegovi stavovi jako glupi, kao npr. da duše posle smrti spavaju, da je Mojsije vaskrsao itd...

Summa summarum njegova predavanja su o.k. i čine mi se bolja od bajki evolucije koje nam pakuju kao nauku i prodaju u školama.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Треба развијати православну теологију Стварања са свим својим многобројним имликацијама баш зато да тај неки простор не би заузео МП са својим богохулним заблудама. То је оно што је мени лично главни мотив-један аутентичан поглед на целу ту проблематику, ван хипотетичких, атеистичких и секташких исклизавања.

Подели на овим сајтовима

Треба развијати православну теологију Стварања са свим својим многобројним имликацијама баш зато да тај неки простор не би заузео МП са својим богохулним заблудама. То је оно што је мени лично главни мотив-један аутентичан поглед на целу ту проблематику, ван хипотетичких, атеистичких и секташких исклизавања.

Amin! Amin! Amin!

Подели на овим сајтовима

А небитно је да то што радите с мозгом везе нема и што Вам се смеју сви научници, укључујући и верујуће. Е сад, ако Ви мислите да су сви биолози, физичари, астрономи... тешке будалетине, које после века и по и стотина хиљада радова не могу да виде толико просте аргументе или да су баш сви испраних мозгова или да су баш сви потплаћени, онда нека Вам је на част.

Подели на овим сајтовима

Ja sam sa Miroljubom vodio i ličnu korespondenciju... ima on mnogo bubica, ali ga opet poštujem, bezobzira što su mi neki njegovi stavovi jako glupi, kao npr. da duše posle smrti spavaju, da je Mojsije vaskrsao itd...

Summa summarum njegova predavanja su o.k. i čine mi se bolja od bajki evolucije koje nam pakuju kao nauku i prodaju u školama.

Slabo ti se čini moj dobri bratac.Ništa tu nije o.k. tu je posredi samo jedno ostrašćeno i krajnje nepravoslavno svjedočenje naše čiste vjere pravoslavne.Čak nije ni naučnik,što je najgore,nego kvazinaučnik jer se bavi kvazinaukom kakav je kreacionizam.Čovjek je moralista i to starozavjetnog tipa.Ne sumnjam da čovjek negdje u dubini ima čak i dobru namjeru sa svim tim njegovim izlijetanjima i predavanjima itd,ali jednostavno je čovjek promašio.I taj promašaj je uočen i o njemu i te kako treba govoriti.

Подели на овим сајтовима

Mislim da evolucija nema veze sa mozgom, a zašto je ona toliko prihvaćena, ja ne bih rekao zbog nauke, već zbog IDEOLOGIJE. Evolucija je prosto vera u koju se ne sumnja i kojom su ljudi indoktrinirani u školama.

Teorija koja ima više rupa i nelogičnosti od broja atoma u kosmosu za mene nije teorija nego šund najobičniji koji ateistima dobro dođe da umire svoju savest... That's all.

Подели на овим сајтовима

Хвала пријатељу за добронамеран савет, жив ти био, знам шта радим.

Молим лепо, савет је заиста добронамеран.

Kako to misliš Zvonko?

Па мислим, све и да сте у праву, тактика је сасвим погрешна и деструктивна. Треба имати бар елементарно "распознавање духова", а претерана ревност (или што рекох горе мало јаче - страст) према некој теми тај духовни вид замагљује.

Тај Петровић је веома опасан секташ који ће многе одвући у пропаст и надам се да се бар неће завршити неком трегедијом попут Џима Џонса или слично. Једноставно је човек болестан и не треба му правити друштво.

Ту је велика грешка због које ће се једног дана покајати сви који са њим тикве саде. Са нечастивим се у коло не хвата брате, ма какве "истине" нам продавао.

П.С.

Нисам присталица ТЕ, али то нема никакве везе овде.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Гости

А небитно је да то што радите с мозгом везе нема и што Вам се смеју сви научници, укључујући и верујуће. Е сад, ако Ви мислите да су сви биолози, физичари, астрономи... тешке будалетине, које после века и по и стотина хиљада радова не могу да виде толико просте аргументе или да су баш сви испраних мозгова или да су баш сви потплаћени, онда нека Вам је на част.

Опет ти једну те исту причу причаш. Оркестрирано ширите своје заблуде вас неколико са просто невероватним недостатком критичког односа према једној изузетно, али изузетно комплексној теми. Ако да Бог да кренемо са овим пројектом радићемо то максимално озбиљно тако да нећете више моћи да користите овог несретног Петровића као оружје за контранапад. Свако ће имати прилике да чује и аргументе друге стране који уопште нису толико смешни као што ви овде импутирате неупућенима. Лако је причати онима који су чули само за једну страну, а и уопштено речено незнање о овој теми је огромно тако да се неупућенима може причати свашта. На том сајту ће бити објављивани и радови оних који су рецимо врло критички настројени према креационистима Запада као што је нпр. онај ђакона Кураева, затим маса текстова врло озбиљних аутора листом доктора ових или оних наука. Материјала за превођење има напретек, сајт уопште неће бити фанатизован или сл., једноставно ће се пружати један дубок осврт на ову значајну тему. Ја нпр. уопште не заступам аподиктички оних 6 дана стварања у буквалном смислу, реч јом је просто растегљива, што не значи да и ту свети Оци нису у праву. Односно Бог најбоље зна, треба да поштујемо свете Оце, а ја задржавам осређену скромност по том питању. Просто, не знам јер Свето Писмо је често и алегоријско као многа места код св. пророка или Откривења која не можемо свакако тумачити буквално. Али једно знам, а то је да је оно званично научно виђење настанка живота пуно рупа и зашто да ми не пружимо један озбиљан и одговоран теолошко-научни осврт на ту теорију кад су они сами решили да зађу у метафизику, а онда и у теологију посредно.

Подели на овим сајтовима

Pa dobro Zvonko, ja ne bih bio baš toliko strog.

U pravu si kada kažeš da se u duhovnosti (barem ovde) klin sa klinom ne izbija. Na strasti se ne odgovara strastima.

No, opet ja verujem da je Bog milostiv i da može spasiti i tog čoveka. A njemu ne ide zameriti, jer znaš kako je bilo kod nas malo dobrih učitelja vere, pa se je svak sam snalazio kako je umeo i znao; zato i sada imamo to što imamo - bukvalno svaki lik, svoja crkva (autokefalija prava), svoj katehizis.

Koliko npr. ima samo pravoslavnih koji ne veruju u vakrsenje a redovno idu u crkvu itd? Jednom sam napravio jednu anketu po osnovnim pitanjima naše vere, kada sam video odgovore, zamalo što me nije kap strefila.  :)  

Подели на овим сајтовима

Опет ти једну те исту причу причаш. Оркестрирано ширите своје заблуде вас неколико са просто невероватним недостатком критичког односа према једној изузетно, али изузетно комплексној теми.

Оче, изгледа да ниси обратио пажњу. Као што рекох - нисам присталица ТЕ и о томе сам нашироко писао. Престао сам једним делом зато што не желим да правим друштво "ултра-креационистичкој" струји која се појавила код нас, а која је веома подложна утицају суманутог Петровића и сличних.

Узгред, сумњам да је неко на нашем језику износио озбиљније аргументе против ТЕ од мене.

Pa dobro Zvonko, ja ne bih bio baš toliko strog.

U pravu si kada kažeš da se u duhovnosti (barem ovde) klin sa klinom ne izbija. Na strasti se ne odgovara strastima.

No, opet ja verujem da je Bog milostiv i da može spasiti i tog čoveka. A njemu ne ide zameriti, jer znaš kako je bilo kod nas malo dobrih učitelja vere, pa se je svak sam snalazio kako je umeo i znao; zato i sada imamo to što imamo - bukvalno svaki lik, svoja crkva (autokefalija prava), svoj katehizis.

Синдром француске собарице... Брате драги, тај човек је био Адвентиста (које знам боље и више него што претпостављаш) и тамо се заразио оним најгорим (има и код њих добрих ствари). Онда их је још и превазишао по безумљу па се сада представља као "православан", а можеш и сам да видиш колико је то. Дакле, не ради се о неком "необавештеном", него о особи која је свесно отишла у најгору јерес и лицемерје.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Mislim da evolucija nema veze sa mozgom, a zašto je ona toliko prihvaćena, ja ne bih rekao zbog nauke, već zbog IDEOLOGIJE. Evolucija je prosto vera u koju se ne sumnja i kojom su ljudi indoktrinirani u školama.

Pa nema sa takvim mozgom koji ti imaš.Ali eto kao što si i sam rekao i te kako ima sa mozgovima mnogo naučnika koji je prihvataju.Ovo za ideologiju je tolika laž,da se zaista vidi kako su ti razni dokumentarci isprali mozak.Je li to što je Darwin bio potplaćeni mason,možda?

Mislim da je jedan brat rekao,da se u evoluciju ne vjeruje,ona se uči moj dobri.

Teorija koja ima više rupa i nelogičnosti od broja atoma u kosmosu za mene nije teorija nego šund najobičniji koji ateistima dobro dođe da umire svoju savest... That's all.

Pa šta ti hoćeš definisanu ili konačnu teoriju?Pa dobro dobićeš je,ali u eshatonu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...