Jump to content

Потребна ми је ваша молитвена подршка...

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Упокој Господе у миру Виталија, Раиса и Сергија,

тамо где нема болести, муке ни уздисања.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Помени Господе уснуле слуге Твоје Виталија, Раиса, Сергија и новопредстављене слуге Живојка, Ненада, Богдана, Ксенију, и децу: Филипа, Михајла, Миљану,  Марију и Наталију, упокој њихове душе, опрости им свако сагрешење учињено речју, делом, свесно или несвесно и усели их у Рајска насеља где сви Праведници почивају! Амин!

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Помени Господе уснуле слуге Твоје Виталија, Раиса, Сергија и новопредстављене слуге Живојка, Ненада, Богдана, Ксенију, и децу: Филипа, Михајла, Миљану,  Марију и Наталију, упокој њихове душе, опрости им свако сагрешење учињено речју, делом, свесно или несвесно и усели их у Рајска насеља где сви Праведници почивају! Амин!

Нека их помене Господ у Царству своме.    slavabogu

Подели на овим сајтовима

Молим вас помолите се за сестру у Христу Драгињу, која има метастазу на костима. slavabogu

Господе наш Исусе Христе, молитвама Св.Нектарија Егинског спаси и помилуј све наше браћу и сестре оболеле од рака 4chsmu1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Јер за њих најприје треба да се молимо.

Ниси ми баш одговорио на питање,али ајд`...

Збунио сам се јер сам мислио да су у питању имена за проскомидију,мада сад видим да је у питању обична молитва,сад схватам.

И да јесу не смета  slavabogu

Подели на овим сајтовима

Јер за њих најприје треба да се молимо.

Ниси ми баш одговорио на питање,али ајд`...

Збунио сам се јер сам мислио да су у питању имена за проскомидију,мада сад видим да је у питању обична молитва,сад схватам.

И да јесу не смета  0205_whistling

На проскомидији се не смеју помињати имена некрштених особа,а камоли особе друге вероисповести (муслимани !).

Некрштени не могу да буду учесници Св. Литургије.

Када су у питању живи, водите рачуна да се ради о крштеним особама, као и о томе да не живе у ванбрачним заједницама тј. у браку који није озваничен св.тајном брака у цркви.

Када су у питању упокојени, водите рачуна да се не ради о самоубицама за које се сасвим сигурно треба молити Богу, али их не смемо помињати на св.Литургији.

Ми, свештеници са овог форума ћемо, па нашем договору, помињати ваша имена на 5 наредних св.Литургија, а за дуже помињање је најбоље да се обратите својим надлежним свештеницима-иначе, то подразумева и одређену награду за свештеника.

о. Алефшин

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Bog da pomene slugu svoga Milana molitvama Presvete Svecarice i Svetog Nektarija Eginskog !

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Чланови форума могу да упишу име и у нашем Диптиху, који сви могу да преузму и да помену на Литургији или молитвама које чинимо:

https://www.pouke.org/pomjanici.php

Има је на помјанику уписано 40 дана а потом се аутоматски брише.

Такође, имена можете да оставите и на нашој групи на фејсбуку, те се надамо да ће се увек наћи неко ко ће поменути у молитви наше ближње

http://tinyurl.com/2ezog7f

Подели на овим сајтовима

На проскомидији се не смеју помињати имена некрштених особа,а камоли особе друге вероисповести (муслимани !).

[

Sve zavisi kako je Episkop blagoslovio, uostalom u njegovo ime i sluzimo Svetu Liturgiju. Pouzdano znam, da je moj Episkop blagoslovio da se na Proskomidiji mogu pominjati osobe koje nisu krstene(=pravoslavne), jer,na taj nacin, molimo Hrista da pomenute ljude privede svojoj Svetoj Crkvi.

S obzirom da Agnec na diskosu, i cestice oko njega, izobrazava samog Hrista i Njegovu Crkvu, tako vjerujemo i molimo da ce i oni koji Boga jos nisu poznali, biti- Hristom- uvedeni u Njegovo Vjecno Carstvo sa svima svetima(=Crkvom.)

Dakle,sve zavisi od blagoslova nadlzenog Episkopa.

Подели на овим сајтовима

[

Sve zavisi kako je Episkop blagoslovio, uostalom u njegovo ime i sluzimo Svetu Liturgiju. Pouzdano znam, da je moj Episkop blagoslovio da se na Proskomidiji mogu pominjati osobe koje nisu krstene(=pravoslavne), jer,na taj nacin, molimo Hrista da pomenute ljude privede svojoj Svetoj Crkvi.

S obzirom da Agnec na diskosu, i cestice oko njega, izobrazava samog Hrista i Njegovu Crkvu, tako vjerujemo i molimo da ce i oni koji Boga jos nisu poznali, biti- Hristom- uvedeni u Njegovo Vjecno Carstvo sa svima svetima(=Crkvom.)

Dakle,sve zavisi od blagoslova nadlzenog Episkopa.

Ово први пут чујем. Стварно не знам за то,а и није ми јасно,без обзира на објашњење. Не иде ми никако у главу,како може свештеник улити у путир са Крвљу и Телом Христовим честице које су узвађене за неког ко не припада том Телу и Крви Христовој.

:drugarstvo:

Али,то ипак значи да се ова имена (некрштена,а и имена муслимана који не признају Христа=Литургију/јеретици су) које је оставио брат Карађорђе могу помињати само у епархији црногорско-приморској. Што значи да очеви из шумадијске епархије (или неке друге) то не могу чинити,јер не верујем да би Владика Јован то дозволио. Мада можда и он то дозвољава,не знам.

Мени је скроз нелогично учешће некрштених у Св. Литургији. Мада,све у свему, вађење честица је новотарија која нема никаквог суштинског значаја за Св. Литургију. Мада много значи,посебно за покојне хришћане,јер има силу да "извади" човека из пакла.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...