Jump to content

Свети Владика Николај Охридски и Жички

Оцени ову тему

Препоручена порука

Znam samo da mi je muka od " patriotizma" kakav ljudi kao ti ispoljavaju.A zašto?Zato što je  stanje u ovoj zemlji rezulatat takvog " patriotizma".Nerazumnog, zaostalog i primitivnog.

Srpstvo pa pravoslavlje.

Мени је жао што су тебе убедили у то. Стање у земљи је резултат продуженог лицемерног популистичког комунизма, и погрешног селектирања политичке елите. Око политике се не треба узбуђивати, јер сви раде за исту централу. Ако неко крене да мисли својом главом, и да се усправи, следи за почетак медијска дискредитација.

Подели на овим сајтовима

Na ovoj temi uglavnom je pisao Zvonko.Ja ne videh a pažljivo sam čitala da je ikoga uvredio i da se ikom grubo obraćao.Ono što sam videla je da je patriota Dika ispucao gomilu uvredljivih izraza i stavova valjda u svom srpsko patriotskom žaru, vređajući Srpkinje, pokazujući nacističke i rasističke stavove i Nedeljka koji mu je sve to aminovao i naravno slagao se sa njim jer svaka mu je ki Njegoševa.

Ради се о томе да ни ви немате осећај за другу страну, и зато не видиш те лепо упаковане увреде. Јер за тебе то нису увреде, него чињенице. Као и за другу страну, када износи нешто што ви доживљавате као увреду.

Подели на овим сајтовима

Мени је жао што су тебе убедили у то. Стање у земљи је резултат продуженог лицемерног популистичког комунизма, и погрешног селектирања политичке елите. Око политике се не треба узбуђивати, јер сви раде за исту централу. Ако неко крене да мисли својом главом, и да се усправи, следи за почетак медијска дискредитација.

Mene niko ne može da ubedi u nešto ako nije realno.Nisam maloumna da prihvatam ono što nije.Ako ti ne vidiš to ( seti se samo histerije devedesetih,nacionalne histerije na čelu sa Šešeljom i ekipom da ti se život zgadi sad je slično ali više manje pritajeno),da se ubeđujemo nećemo.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ради се о томе да ни ви немате осећај за другу страну, и зато не видиш те лепо упаковане увреде. Јер за тебе то нису увреде, него чињенице. Као и за другу страну, када износи нешто што ви доживљавате као увреду.

Ma jeste ja ne vidim.Čoveče jel si ti video patriotske bisere onog Dike?Pa jel tebi to normalno? Jel to pravoslavlje.To ne komentarišeš jel da.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Mene niko ne može da ubedi u nešto ako nije realno.Nisam maloumna da prihvatam ono što nije.Ako ti ne vidiš to ( seti se samo histerije devedesetih,nacionalne histerije na čelu sa Šešeljom i ekipom da ti se život zgadi sad je slično ali više manje pritajeno),da se ubeđujemo nećemo.

Извини ако сам те увредио.

Подели на овим сајтовима

Ниси ти ништа приметила. Да јеси - не би писала то што пишеш али ти нећу допустити да заварајући себе  ( ја осећам они не ) - градиш теорију о одсуству емпатије оних који кажу да су поносни са тиме што су Срби.

Samo ne znam što si TI ponosan time što si Srbin? Razumem da voliš Srbiju, da se ponosiš uspesima Srbije, njenom kulturom, istorijom i slično... ali što bi se ponosio time što si Srbin? Ne misliš valjda da si ti nešto posebno samim tim što si rođen kao Srbin?

U tome i jeste razlika između vas patriJota i nas ostalih... mi volimo Srbiju, kakva god da je, pa i kad je kritikujemo... vi volite sebe na osnovu nekog izmaštanog tripa o Srbiji...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

I sve one koji nisu poput njih koji bi želeli da u ovoj zemlji konačno zavlada razum, rad i mir a koji nije zasnovan na mitološkim predstavama o nebeskoj srbiji nemilosrdno i grubo nazivaju evro slinavcima,izdajnicima i nehrišćanima.A kad im ukažeš argumentima da to ne pije vodu u savremenom svetu i da Srbija ako ne bude išla u korak sa tim evro slinama ima da je nema, obavezno kreću sa sarkazmom, napadima ( jer to je najbolja primitivna odbrana.)

Ma sve je njima jasno, nego ovo je forum, pa onda malo pražnjenja, tupljenja i tako to  :)

Подели на овим сајтовима

Samo ne znam što si TI ponosan time što si Srbin? Razumem da voliš Srbiju, da se ponosiš uspesima Srbije, njenom kulturom, istorijom i slično... ali što bi se ponosio time što si Srbin? Ne misliš valjda da si ti nešto posebno samim tim što si rođen kao Srbin?

U tome i jeste razlika između vas patriJota i nas ostalih... mi volimo Srbiju, kakva god da je, pa i kad je kritikujemo... vi volite sebe na osnovu nekog izmaštanog tripa o Srbiji...

" И во је рођен у Србија па га то не чини Србином " - вели Свети Владика Николај

Има ли већег критичара и истовремено већег заљубљеника у народ из кога је потекао ?

Ви који себе сматрате либералним, модерним, и ко зна каквим све и не можете другачије да размишљате но да сте бољи, лепши и паметнији од примитивних, ускогрудих, и саможивих - како ви то волите да напишете - патриЈота.

Шта бих ја све могао да напишем о нама Србима и томе какви смо постали ( неискључујем себе ) али нећу јер је више него довољно оних који ће и без да има и знрце истине у томе - да блате и оно што је свето.

Чуј ти безбожника - " ми волимо Србију ви волите себе " ........- сиктер !

Измењено од Иван Цветковић
Ово што је болдовано од стране Администрације је веома проблематично! Овакве ствари да се нису више поновиле на Поукама, у супротном ћете бити бановани са сајта. Админ-тим.
  • Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ali ovo " bezbožnik" je HIT :D A tek SIKTER ( u kraju odakle su moji tako stoku teraju).Avokado ti si bre čoveče,čovek bezbožnik.Od kud ti ideja da možeš da se nazivaš Srbinom,a? ;)

Mada i onaj VO sa početka priče je simpatičan.Ali ako  sv vladika kaže, onda je to ok.Verovatno je mislio na tebe.Ti citati su čudo,možeš da ih primeniš gde hoćeš naročito ako ih izvadiš iz konteksta.

Подели на овим сајтовима

Ali ovo " bezbožnik" je HIT :D A tek SIKTER ( u kraju odakle su moji tako stoku teraju).Avokado ti si bre čoveče,čovek bezbožnik.Od kud ti ideja da možeš da se nazivaš Srbinom,a? ;)

Mada i onaj VO sa početka priče je simpatičan.Ali ako  sv vladika kaže, onda je to ok.Verovatno je mislio na tebe.Ti citati su čudo,možeš da ih primeniš gde hoćeš naročito ako ih izvadiš iz konteksta.

Да знаш да више од тебе и нисам очекивао ( шта све пристрасност може да уради - чудо једно ).

Ако нешто не разумеш - питај......., а не да на основу свог како каже твој сабрат " измаштаног трипа " - доносиш безвезне закључке.

Подели на овим сајтовима

Meni je zaista simpatično što se jako često dešava da tvoja pisanja budu krivo protumačena.A ovo je ko zna koji put.Čitam kako pišeš, misli još ne umem.Vidim šta si napisao, a šta si mislio to je već druga stvar.

Izgleda da je i o.Ivan pogrešno protumačio kao i ja.Vrati se na svoj post da vidiš.

Подели на овим сајтовима

Meni je zaista simpatično što se jako često dešava da tvoja pisanja budu krivo protumačena.A ovo je ko zna koji put.Čitam kako pišeš, misli još ne umem.Vidim šta si napisao, a šta si mislio to je već druga stvar.

Izgleda da je i o.Ivan pogrešno protumačio kao i ja.Vrati se na svoj post da vidiš.

Није о. Иван ништа погрешно протумачио. Да сам на његовом месту - поступио бих исто.

Грех језика је најчешћи и најбржи - то би требало и ти да знаш.

Могао сам ја то и другачије али сам намерно изабрао начин на који ћу да одговорим. 

Али нисам. Можда ни следећи пут ( уколико га буде било ) - нећу.

Подели на овим сајтовима

Prvo si rekao da sam pristasna , pa da nisam razumela i da treba da te pitam.Sad kažeš da nismo pogrešno protumačili.Ok.

Jeste jezik je brz, ali ipak pišemo preko kompjutera, ima se vremena da se razmisli šta da se kaže i način na koji da se kaže.Ne razumem čemu vređanja i to onakvog tipa kao što si ti napisao.U redu je čak i oštrina ako je potrebno, ali vređanje nekog zato što ne veruje u Boga i omalovažavanje da zato ne može biti Srbin ili je manje Srbin od onog koji veruje je tako,tako ružno.Čovek koji tako nešto izgovori smatra sebe je boljim od onog kome je to rekao.Čemu to?

Ali dobro :)

Подели на овим сајтовима

Prvo si rekao da sam pristasna , pa da nisam razumela i da treba da te pitam.Sad kažeš da nismo pogrešno protumačili.Ok.

Jeste jezik je brz, ali ipak pišemo preko kompjutera, ima se vremena da se razmisli šta da se kaže i način na koji da se kaže.Ne razumem čemu vređanja i to onakvog tipa kao što si ti napisao.U redu je čak i oštrina ako je potrebno, ali vređanje nekog zato što ne veruje u Boga i omalovažavanje da zato ne može biti Srbin ili je manje Srbin od onog koji veruje je tako,tako ružno.Čovek koji tako nešto izgovori smatra sebe je boljim od onog kome je to rekao.Čemu to?

Ali dobro :)

Ипак се ми не разумемо. Нисам ни помислио да сам ја бољи човек ( у много чему сам и гори ) од Авокада зато што сам верујући. Не дао ми драги Бог да ме такве мисли понесу. Нити ми је намера била да га вређам и омаловажавам због чињенице да је неверујући и да због тога не може или је , глупости ли, мање Србин од онога који верује. Изабрао сам непримерен начин да одговорим на уопштено ниподаштавање свих које он назива патриЈотама и закључка како он ( и њему слични ) воле Србију и када је критикују а............да се не понављам.

То је био мој свестан избор и очекивао сам - санкције. Не због речи безбожник ( атеиста ) но због речи са којом сам завршио реченицу. 

До оваквих " несугласица " долази због наших дијаметрално супротних погледа на друштвено - политичко стање у земљи и свету ( то сам већ рекао ). 

И ако ти у Звонковом позиву мени да одем до Прешева и рушим споменик не видиш провокацију и омаловажавање - ја видим.

Подели на овим сајтовима

Ви који себе сматрате либералним, модерним, и ко зна каквим све и не можете другачије да размишљате но да сте бољи, лепши и паметнији од примитивних, ускогрудих, и саможивих - како ви то волите да напишете - патриЈота.

Školski primer psihološke projekcije...

Чуј ти безбожника - " ми волимо Србију ви волите себе " ........- сиктер !

Kesinlikle hayır...   :)

Nego, kao i obično, propustio si da odgovoriš... zašto (pored razumljivog ponosa na Srbiju) smatraš da bi trebalo da budeš ponosan na sebe samo zato što si Srbin?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...