Jump to content

Свети Владика Николај Охридски и Жички

Оцени ову тему

Препоручена порука

А је л` ти волиш да добијеш један бан за овакве безобразлуке?

Под један - контролиши се мало иначе ће бити санкција. А овима што ти лајкују такве гадости нека је на част... Мада су се већ и сами показали. Остале глупости које си исписао нису вредне коментара, јер ништа од тога што ти лупеташ ја нисам рекао. Свађаш се сам са собом.

Значи, мој текст који си узео да коментаришеш каже само једну ствар да је Црква универзална и над-национална. И то је јасно као дан.

Роде то није безобразлик. Ако је то политика форума бануј. Не, твој текст каже другачије, савим другачије. Можда си ти МИСЛИО другачије, али си изрекао другачије. Бар што се тиче Светог Павла и јеврејства.

Јесам ја мало провокативно одговорио, али сасвим прикладно тавом лећерном изнишењу тако тешких и битних свари.

Ја сам ти одговорио, макар опширно. Опђирност има у себи добронамјерност. Провокативно јер сам сит слушања прича о љубави без дјела, идолошке љубави, и сит прича о томе како је нехришчански бити Србин!

Очеш расправу изволи. Оћеш бан удри. Борис Тадић је погино стидећи се српсства, и шт аје показао. Па да је оно што јесте. Тако сада имамо неке покрете у цркви да је срамота бити Србин. Па зна сваки врабац да Срби нису нека свооја него унивезална Црква на локалном нивоу...али, не знају неке друге ствари и неће да знају.

Прије него ме банујеш реци ми зашто ме банујеш? :)

Кад мебанујеш зато што ме банујеш, дозволи ми да ти нађем 100 пута тежих ријечи од мојих. Немој само да ме банујеш што сам ти рекао да не познајеш добро однос Свети Павле - Јувреји: мислим да не познајеш на основу што сам прочитао. Па шта чу сад кад тако мислим бар сам икрен :)

Мислим, имаш прилику да покажеш да имам погрешно мишљење. Омашио си скроз у поређењу, али СКРОЗ, ја сам ти то мало провокативно рекао у лице - тако браћа раде, без умотавања, и ти сад оћеш бановати. Па ја сам нисма био овдје 2 године, годину без бана. Нисам баш плакао. Но то је небитно. Битно је да не ТРЕБА да банујеш људе зато што те побију у дискусији. Онда си ем лош модератор, а човјек...то нек суде други.

Узгред, на овом форуму ја сма више увреда покупио за 15 дана од тзв. хришћана, него од ЛДПоваца. И не само ја, него многи људи.

Ако кажем да сам се причестио прије пар дана, можда че помоћи да ме не одстраниш?

Ви људи овдје имате ревнитељо-фобију? Постали сте, неки, понекад, гори од нашух "ревнитеља". То што си ти модератор не значи да имаш благе везе о Правсолављу, и да си екперт за Апостола Павла. Шта не би сми ни да одговарам ако модератор покаће да је глуп, необразован, да искривљује итстине?

Требао бих оно "сакриј гријехе брата свога",,,па оћу, ако се понаша као брат.

Ево тречи пут ти каћем: ПОТПУНО си промашио коментаришучи о Светом Апостолу. Савим...и сад си уврјеђен јер си "доњи" у дискусији.

И шта ћемо сада?

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Море ви што сваког који за себе каже да је Србин етикетирате - фашистом имате образа да спомињете гадости ?

Још би и да банујете ?

Овакав безобразлук нисам видео одавно...

Ако теби неко буде вређао породицу и малолетну ћерку ти буди фин и немој да га банујеш. Да ми то каже у лице добио би мало више од бановања. 

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Он није рекао да је ”Србин у Србији”, него да Срби не треба да се мешају са другим народима. То је нацистичка идеологија.

Moze al da se venca u pravoslavnoj crkvi i prihvati Pravoslavlje...i bice srpkinja... 301

Подели на овим сајтовима

@@Дика Израиљева,

Са тобом сам завршио, немој да ми се обраћаш више. Нећу да те банујем само да не цмиздриш после да је било лично.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па и не требају сем ако је "друга нација" хришћанин.

Што је то нацизам? То прописују Свети Оци и канони Цркве. Би ли ти волио да ти сестра оде Арапину и да оде у ислам? Ја не би!

Ваљда је у том случају битно шта сестра жели и воли, а не ја. Не иде сестра ”Арапину” и у ислам (ти канда ниси чуо за Арапе хришћане?), него ”Арапин” и сестра се заволе и одлуче да проведу живот заједно. Два слободна људска бића сједини љубав. Знам да је вама класификаторима и бројачима крвних зрнаца тешко да скапирате да неко може да воли странца и да у ствари то да ли је неко странац или не не игра апсолутно никакву улогу у љубави, али шта вам ја ту могу. Лепота живота пролази поред вас док се ви замлаћујете којекаквим лудостима светских размера.

Подели на овим сајтовима

А ове гадости изнад си лајковао... Свака част.

Како ниси реаговао, брате, када је онај рекао човеку да је нациста? 

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Не може се комплексан свет свести на само једну димензију, чисто материјалистичку и још добити иоле реалну слику. Не живи човек о самоме хлебу...

Нисам ја ништа "сводио", само сам објаснио узроке одређених обичаја у народима. Некада је био обичај да се гостима оперу ноге, зашто? Из практичних разлога - зато што су људи ишли (скоро) боси па су се ноге прљале, повређивале итд. Данас нико не пере ноге гостима јер скоро сви имамо удобне ципеле, не пешачимо дуго и за тим нема потребе.

Није то никакав "материјализам", већ елементарна логика.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ако теби неко буде вређао породицу и малолетну ћерку ти буди фин и немој да га банујеш. Да ми то каже у лице добио би мало више од бановања. 

То што ти желиш и видиш оно чега нема је проблем који сам мораш да решиш.

Читам и не видим да је Дика било где вређао твоју породицу............

Безобразлук је да један те исти све који се поносе тиме што су Срби - назива фашистима. 

И то му се код појединих админа урачунава као - врлина.

Подели на овим сајтовима

Како ниси реаговао, брате, када је онај рекао човеку да је нациста? 

Нисам видео, реаговао је о. Иван.

Иначе, ово што пише јесте веома блиско тој идеологији.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То што ти желиш и видиш оно чега нема је проблем који сам мораш да решиш.

Читам и не видим да је Дика било где вређао твоју породицу............

Безобразлук је да један те исти све који се поносе тиме што су Срби - назива фашистима. 

И то му се код појединих админа урачунава као - врлина.

Па јес`, кад бранимо "своје" онда смо наивни као француске собарице... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Нисам видео, реаговао је о. Иван.

Иначе, ово што пише јесте веома блиско тој идеологији.

Реаговао је о Иван, али опоменом што није био случај са Енизом када је направио исту, али исту, грешку.

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Роде, опрости, ти стварно имаш проблема са, назвачу то, котекстуализацијом, ствари. Много, се држиш форме, а суштину превиђаш.

То за ћерку (ја нееемам пооојма имаш ли ти черку, и прво лице једнине је кориштено јер се такав диалог води ја-ти, али то је УОПШТЕНА тема, дакле ништа лично). Дакле поново скроз на скроз фулаш у страну. Ако нам овакве ствари нису јасне, наравно да ће нам Свети Павли бити скроз нејасан.

Питам те овако јавно: ако ти изнесеш потпуну неистину о Апостолу Павлу, и ја реагујем на то, и покушам изнијети моју слику свега, за тебе "није ништа" таква неистина, али вруће се палиш и пребацујеш све на неке личне воде.

Нема овде ништа лично, узалуд покушаваш то. Ништа. Та "ћерка" мож бити било којег хришћанина (Грка у Грчкој, Србина у Србији), па и моја да је имам, а немам.

И сада то поређење - чисто и исправно (мало провокативно али ИСТИНИТ јер гологузи странци надувани и пијани шетају крај хиљада ћерки по "сињм" мору, а и по МАНАСТИРИМА нашим) - то је за бан. Но твоје "високоумно" поређење (и врапци знају да је Павле био фарисеј, и да је ширио вјеру међу НЕјеврејима (највише) - такво поређење је на мјесту?

Наравно, не вријеђа мене бан, али ми вријеђа и боли када неко, БИЛО ко, прича о нечемо што не познаје, и наводи другога "за Голеш планину".

Ако већ НИСИ мислио то...па брате, греота, срамота, увреда, како год оћеш, је о Апостолу Павлу бацити 2 реченице, фразе празне, То је и непоштовање и шта оћеш. Ако си већ у дискусији - па дискутуј! Ако ниси, ћути, и, као уредник, бануј ко крши правила форума.

Ја никад нисам ни читао нити ћу. Сматрам да ће ми љубав ка људима, мом народу, мојој Цркви, мој одгој породични и хришћански, дати "дара  пророштва" (иронија) да не кршим правилник сајта који претендује да охристијани Балкан и шире.

Нема ништа лоше у претенциозности, само да не превазиђе границе могућности (што би неко реко "сиц")..

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Реаговао је о Иван, али опоменом што није био случај са Енизом када је направио исту, али исту, грешку.

Није иста грешка. Ениз је увредио човека без разлога.

Ово што је "Дика" писао да даш било коме неутралном протумачио би да је блиско нацизму. Само што, ето, данас није културно да се то каже директно. Посебно код вас који сте покупили западне манире... ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Навика ти је , Пајко, чудо................

Данас рећи Србину да је фашиста је као " добар дан "....

И ја сам ти један до доказаних и моментално банованих - фашиста.

И то баш у расправи са оним који кад те етикетира - добијеш бан.

Сигуран сам да ни Ивица не може да се сети колико пута ме је назвао фашистом..........- и ником ништа.

Но стрпљен - спасен.

Подели на овим сајтовима

Није иста грешка. Ениз је увредио човека без разлога.

Ово што је "Дика" писао да даш било коме неутралном протумачио би да је блиско нацизму. Само што, ето, данас није културно да се то каже директно. Посебно код вас који сте покупили западне манире... ;)

А ти се ове бавиш тумачењем менталних процеса у мозгу чланова? Ово ми личи на двоструке аршине и нека вам је

на част што дозвољавате да вам разноразни испирају мозак како вам земља и народ не ваљају.

Велика срамота!!!

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...