Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Iskreno nisam jos primetio na ovom forumu da neko moze svojim glupostima da zamajava toliko ljudi. Nije mi ni jasno kako je moguce da covek ovoliko nelogicno razmislja. Kao fol veruje u svemoguceg Boga a namerava da ga prevari. joooj  joooj  joooj  :))  :))  :))  :))  :))  :))  7896634  7896634  7896634  :fmqmtx:  :fmqmtx:  :fmqmtx:  :fmqmtx:  :fmqmtx:  :fmqmtx:  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Čovek sa logikom crva koji gmiže pred svemogućim despotom, koji servilni odnos smatra najvećom vrlinom, meni kaže da nelogično razmišljam.

Verujem da su dogmati tačni i da je predanje samo delimično tačno, jer su i apostoli bili skloni subjektivnim naklapanjima. Tvrdnja da demoni veruju i drhte nema mnogo utemeljenja. Možda je tačna za najniže redove demona, neodlučne ljige koji nisu imali pojma zašto su se uopšte upustili u pobunu, ali za krupne ribe kao što su Lucifer, Levijatan, Belzebub... ovo nema smisla.

Jeste, protivnik im je svemoguć i sveznajuć ali i pored svoje svemoći, nema gde da udari demona, osim po sujeti. Demon je bestelesan, nevezan ni za šta materijalno i samodovoljan i kao takvom, većina udaraca koji bi ljude slomili, njemu ne bi mogli ništa.

Ošini čoveka po telu, pa da vidiš kako će zaskičati, pritisni ga do granice bola i relativno lako će se pokoriti. Uništi mu materijalno bogatstvo, preseci mu veze sa ostalim ljudima i on je slomljen.

Sa druge strane, neki ljudi, kao ja, svhatili su da moraju da budu spremni da u svakom trenutku odbace sve materijalno, pa i život i da postanu samodovoljni, kao demon, ali bez sujete koju je moguće povrediti, kao kod demona. To je prava askeza koja pobeđuje sve, uključujući i domostroj spasenja.

Подели на овим сајтовима

Čovek sa logikom crva koji gmiže pred svemogućim despotom, koji servilni odnos smatra najvećom vrlinom, meni kaže da nelogično razmišljam.

Verujem da su dogmati tačni i da je predanje samo delimično tačno, jer su i apostoli bili skloni subjektivnim naklapanjima. Tvrdnja da demoni veruju i drhte nema mnogo utemeljenja. Možda je tačna za najniže redove demona, neodlučne ljige koji nisu imali pojma zašto su se uopšte upustili u pobunu, ali za krupne ribe kao što su Lucifer, Levijatan, Belzebub... ovo nema smisla.

Jeste, protivnik im je svemoguć i sveznajuć ali i pored svoje svemoći, nema gde da udari demona, osim po sujeti. Demon je bestelesan, nevezan ni za šta materijalno i samodovoljan i kao takvom, većina udaraca koji bi ljude slomili, njemu ne bi mogli ništa.

Ošini čoveka po telu, pa da vidiš kako će zaskičati, pritisni ga do granice bola i relativno lako će se pokoriti. Uništi mu materijalno bogatstvo, preseci mu veze sa ostalim ljudima i on je slomljen.

Sa druge strane, neki ljudi, kao ja, svhatili su da moraju da budu spremni da u svakom trenutku odbace sve materijalno, pa i život i da postanu samodovoljni, kao demon, ali bez sujete koju je moguće povrediti, kao kod demona. To je prava askeza koja pobeđuje sve, uključujući i domostroj spasenja.

Znaci planiras da budes iznad satane, odnosno da budes mocniji? Al se ti sprdas sa nama :D

Kyrie Eleison 

Подели на овим сајтовима

Može se reći, zato što demoni imaju jednu veliku slabost, a to je njihova sujeta i tu jedino Bog može da ih udari. Nema gde drugde.

Zato oni okretanje čovek Bogu i ono što Hrišćani nazivaju spasenjem smatraju svojim ličnim neuspehom. Odvajanje čoveka od Boga i "mučenje" čoveka nije samo sebi cilj, nego im je do jedini način da se suprotstave Bogu.

Kada neko odluči da se spase i kada vernici počnu da pričaju ono njihovo "slava Bogu", meni to zvuči patetično, ali demoni pucaju od besa, ali meni je svejedno.

Mene ne svrbi tuđe spasenje, jer me se ne tiče. Ako neko misli da će mu biti bolje sa Bogom, nego bez njega, neka ga. Ako neko misli da će mu biti bolje  sa Levijatanom, nego sa Luciferom, meni je i to svejedno.

Hrišćane takođe svrbi tuđa sloboda, pa kada neko kao ja kaže da nema nameru da ima išta sa Bogom, oni odmah počnu da patetišu i mole svog Boga da me natera da mu se pokorim. Ako on to sam ne može, ne vidim zašto bi mogao ako mu se popnete na glavu molitvama. Moja volja je tu neprikosnovena, a vi džabe otvarate usta i vaš Bog džabe prosipa blagodat.

Sve su prilike da će vaš Bog priznati poraz kod velike većine ljudi koji su svojevoljno dospeli u Pakao, osim ako ne planira apokatastazu. Ima šanse da izvuče nekoga ko je u Paklu zbog svoje neodlučnosti, ali odlučnom čoveku ne može ništa. Može on da gura čoveku iskupljenje u ruke, može celu večnost da mu nudi zajednicu, ali ako čovek neće da ga prihvati, džaba i apokatastaza

Подели на овим сајтовима

Može se reći, zato što demoni imaju jednu veliku slabost, a to je njihova sujeta i tu jedino Bog može da ih udari. Nema gde drugde.

Zato oni okretanje čovek Bogu i ono što Hrišćani nazivaju spasenjem smatraju svojim ličnim neuspehom. Odvajanje čoveka od Boga i "mučenje" čoveka nije samo sebi cilj, nego im je do jedini način da se suprotstave Bogu.

Kada neko odluči da se spase i kada vernici počnu da pričaju ono njihovo "slava Bogu", meni to zvuči patetično, ali demoni pucaju od besa, ali meni je svejedno.

Mene ne svrbi tuđe spasenje, jer me se ne tiče. Ako neko misli da će mu biti bolje sa Bogom, nego bez njega, neka ga. Ako neko misli da će mu biti bolje  sa Levijatanom, nego sa Luciferom, meni je i to svejedno.

Hrišćane takođe svrbi tuđa sloboda, pa kada neko kao ja kaže da nema nameru da ima išta sa Bogom, oni odmah počnu da patetišu i mole svog Boga da me natera da mu se pokorim. Ako on to sam ne može, ne vidim zašto bi mogao ako mu se popnete na glavu molitvama. Moja volja je tu neprikosnovena, a vi džabe otvarate usta i vaš Bog džabe prosipa blagodat.

Sve su prilike da će vaš Bog priznati poraz kod velike većine ljudi koji su svojevoljno dospeli u Pakao, osim ako ne planira apokatastazu. Ima šanse da izvuče nekoga ko je u Paklu zbog svoje neodlučnosti, ali odlučnom čoveku ne može ništa. Može on da gura čoveku iskupljenje u ruke, može celu večnost da mu nudi zajednicu, ali ako čovek neće da ga prihvati, džaba i apokatastaza

И ја сам као мали мислио да ме нико не види кад затворим очи...

Подели на овим сајтовима

...

Ти однос Бога и демона видиш као битку?

Превише америчких филмова може баш да нашкоди човековој психи...

Колико је свет анђела несхватљив и непојмљив човеку, многоструко више је анђелима непојмљив свет стварне егзистенције Бога. Као да једнодимензионалну дуж поредиш са коцком...

Твоје виђење будуће егзистенције је равно истини онолико колико је тачно да камен и човек имају исти IQ .

Једино што си добро сконтао је човекова неприкосновена слободна воља. Али та слобода носи и одговорност. Самим тим, прво (ћемо апсолутно сви, а самим тим и ти) ћеш код Творца на пријем да објасниш зашто си, и поред знања да си потпуно слободан да изабереш шта год хоћеш:

1. Изабрао да Бога схваташ као диктатора, а не дародавца (као да ти је неко други дао памет, здравље, снагу... или си све то сам створио?)

2. Изабрао да будеш себичан и мислиш само на себе.

3. Изабрао ништа уместо бар нешто

4. ПОМИСЛИО да си паметнији и од Бога и од Сатане. То те чини НЕ горим од Сатане већ само-тужно неразумним...

Али, то је цена слободе. Само настави да мислиш да је мантрање и празнина у глави познаја могућег (не)постојања... Прича одавно позната, не да ниси први...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

1. moze sve da uzme nazad, pocevsi od postojanja

2. izabrao sam da nemam nista ni sa kim, a da u vecnosti ne mislim uopste

3. tacno tako

4.oslobadnjanjem od svega materijalnog i nematerijalnog i svake zavisnosti, zelje i strasti, postajem u boljoj poziciji od Satane i slobodan od Boha.

Подели на овим сајтовима

1. moze sve da uzme nazad, pocevsi od postojanja

naravno da može, On može sve...

Pišeš gluposti u koje stvarno veruješ ili si samo internet trol koji nema šta da radi pa se glupira po forumima? Generalno je prevelika gordost ono što se u tvom shvatanju primećuje

2. izabrao sam da nemam nista ni sa kim, a da u vecnosti ne mislim uopste

Kako ćeš onda znati da si uspeo?

Подели на овим сајтовима

1 Може али неће јер је добар :)

2 Да толико сада можеш да не мислиш колико кажеш не би био на форуму и наклапао него се још јаче трудио ;)

3 Погрешно, чим желиш да размењујеш мисли овде са мном :)))

4 Е тек онда ћеш да видиш зашто Бог за себе каже "Ја сам Онај који Јесам", а ми сигурно знамо да нити "јесмо Они који Нисмо", нити смо као о Он. Тад познајемо шта заиста јесмо.

До тада поздрави Васу Мурамасу кад га сретнеш у медитацији.

Подели на овим сајтовима

4. pa kad nismo svoj uzrok, onda ne treba ni da postojimo.

Izem ti postojanje koje nije nista drugo osim vecne zavisnosti.

Знаш ли ко рече: "Ја рекох, богови сте"?

Дакле, грешка у корацима.

Вечна слобода. Само што не конташ да слобода у Истини и познање Истине не могу никако бити у асинхронитету са самом Истином. Зато су Тројица Једно. И тада ће бити много више од тројице Једно.

То је тако кристално јасно ономе ко истински=несебично воли, а нарочито родитељима. Зато волимо Оца и не плашимо га се, јер смо љубљени синови и браћа Синова, а не робови или трговци...

Подели на овим сајтовима

4. pa kad nismo svoj uzrok, onda ne treba ni da postojimo.

Izem ti postojanje koje nije nista drugo osim vecne zavisnosti.

Није вечна зависност, него враћање у првобитну поставку. ако не знаш, ко што ни ми још увек не знамо (иако претпостављамо основано) како та првобитна поставка изгледа, онда не можеш да причаш о зависности. Нема зависности тамо где има слободне воље, само што ако та слободна воља наруши одређене законитости, следи последица. Као акција и реакција.

Ако се буниш што је таква поставка, можеш да се жалиш управи водовода слободно. Не свиђа се ни мени што ме гравитација вуче доле, волео бих много да летим ил макар да лебдим, ал не може, само што контам колко ми је узалудно да се жалим било коме због тога.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...