Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Verovatno je za tebe najbolji film Kralj Njujorka. Ako nisi obavezno ga pogledaj.

Na kraju filma ćeš čuti upravo to što govoriš. Glavni glumac ne želi nikakvu večnost nego sve sada.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ako postignem praznu misao, tvoj Bog vidi da je moja svest uključena, ali suštinski, ona ne postoji, isključena je, a samim tim i ja ne postojim. Nešto kao procesor koji vrti prazan ciklus - spolja gledano, on radi, troši energiju, ali suštinski, on ne radi ništa.

Sve vreme čitam i nadam se da ne misliš da smo ovce.

Ti da umeš to da uradiš već bi uradio, 

Rasula se kafa po tastaturi , srećom pa stvoreno ne može kritikovati stvoritelja (velika scena) Ali za svaki slučaj sačuvaj tu šoljicu pa nek ti tvoje veštice potvrde ono što ti već znaš.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Kritikuje ga, ali ne rečima, već samim sobom. Vidiš kako se ovaj svet raspada, kako je zlo svuda, trulež, propadanje. Drago mi je što ga ja nisam stvorio, jer bih se stideo svoje tvorevine.

Jedina razlika između nas je u tome što ja mislim da ta trulež treba da se raspadne do kraja, da više ne smrdi, a ti da je moguće napraviti pitu od izmeta.

Подели на овим сајтовима

Ako postignem praznu misao, tvoj Bog vidi da je moja svest uključena, ali suštinski, ona ne postoji, isključena je, a samim tim i ja ne postojim.

Пријатељу. Не капираш. Ти не можеш да постигнеш празну мисао.

Подели на овим сајтовима

Kritikuje ga, ali ne rečima, već samim sobom. Vidiš kako se ovaj svet raspada, kako je zlo svuda, trulež, propadanje. Drago mi je što ga ja nisam stvorio, jer bih se stideo svoje tvorevine.

Jedina razlika između nas je u tome što ja mislim da ta trulež treba da se raspadne do kraja, da više ne smrdi, a ti da je moguće napraviti pitu od izmeta.

Pita crv na smetlištu svog oca: Tata el istina da postoje crvi koji žive u jabukama?

Подели на овим сајтовима

Пријатељу. Не капираш. Ти не можеш да постигнеш празну мисао.

Već sam je dostizao, praktično svaki put kada sam bio bez svesti, nešto kao prazan san.

Pita crv na smetlištu svog oca: Tata el istina da postoje crvi koji žive u jabukama?

Jeste smešno, ali to je ovaj svet.

Подели на овим сајтовима

Već sam je dostizao, praktično svaki put kada sam bio bez svesti, nešto kao prazan san.

Jeste smešno, ali to je ovaj svet.

Pa reci mi i ti nešto smešno (sigurno umeš ako ti se ovo dopalo) da bi upoznao tvoj svet.

Подели на овим сајтовима

Интересантно. Бога сматраш нижим бићем од себе.

`Ај` је врати па негде редефиниши у својој глави своје значење речи "Бог". 

Ти си себи бог већи од Творца. Ти можеш и више и боље од њега. Од онога који ти је све то дао!?! Који је и тебе створио... 

Јер, није те створио Сатана него Бог. А ти мислиш да знаш како све то тамо функционише. Убеђен си да ти истину говори онај који је Истини окренуо леђа.

Колико ћорав човек треба да буде да би то не-видео. Домановић би ти позавидео...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Dao, ali mi je uzeo nešto što vredi nesravnjeno više od svega što mi je dao, da bi mi bilo šta mogao dati, nešto što ni on nema za sebe, a to je sloboda od postojanja, jer je sam svoj uzrok.

Ja smatram sebe velikim. Samo tražim izlaz iz ovog sveta.

Подели на овим сајтовима

Интересантно. Бога сматраш нижим бићем од себе.

`Ај` је врати па негде редефиниши у својој глави своје значење речи "Бог". 

Ти си себи бог већи од Творца. Ти можеш и више и боље од њега. Од онога који ти је све то дао!?! Који је и тебе створио... 

Јер, није те створио Сатана него Бог. А ти мислиш да знаш како све то тамо функционише. Убеђен си да ти истину говори онај који је Истини окренуо леђа.

Колико ћорав човек треба да буде да би то не-видео. Домановић би ти позвидео...

Da, čovek je "poznavalac" smrti. zanimljivo da ne bi bio smešan on pobegne u napade na Boga.Nikad nikome neće moći objasniti smrt pa ni sam sebi i on to vrlo dobro zna. Interesantna mu je tehnika glorifikovanja nebiča i njegov "povratak" u to stanje.

Smrt ne poznaje slobodnu volju i bilo bi mu jako potrebno da razmisli o tome. (možda je i profi pa se brćka malo kako bi imao materijala za glorifikovanje pakla.

Подели на овим сајтовима

Dao, ali mi je uzeo nešto što vredi nesravnjeno više od svega što mi je dao, da bi mi bilo šta mogao dati, nešto što ni on nema za sebe, a to je sloboda od postojanja, jer je sam svoj uzrok. Ja smatram sebe velikim. Samo tražim izlaz iz ovog sveta.

Наравно да он има и слободу од постојања, само је не користи јер је бескорисно употребити је.

Ти си тај који је нема, јер ниси свој узрок. И ако помислиш да је зарадиш, моћи ћеш само ако то заслужиш. Дефинитивно, терање контре оном који је властан то омогућити не даје резултат. Светлосним годинама пре ће у нирвану искрени скрушени хиндус него горди богоборац-сатаниста. У погрешном си тиму.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Samo što ja ne zavisim ni od koga za dostizanje nirvane. Dostižna nirvana nije ontološka kategorija, nego stanje uma, a to mogu i sam. Satana je odlučio da pravi haos po tvorevini i nervira Boga dok mu ne prikipi i ne vrati ga u nebiće. Moja strategija je potpuna indiferentnost.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...