R.Žiskar Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Најгора солуција је показати страх али не само то. Глумљење храбрости код паса не пролази па себи морате неке ствари утувити у главу и држати их се. Пси нису агресивни сами по себи, брањење територије је тај фактор који изазива агресивност. Дакле, ако постоји могућност спречити заобиласком је боље него лечити. Ја примењујем метод "опуштено и са досадом" и пси осете да нису испали опасни и да нису уплашили објекат. Онда постану љубопитиви али некако схвате да нисам опасност за њих. Само куче никада не бих ударио, ни гађао каменом. Не само зато што Тарзан воли животиње већ зато што тако спремам то куче да неког следећег уједе пре него што тај неко одреагује или да нападне некога ко не може да се брани. Пси памте и могу да повежу мирисе много боље од нас па тако могу да нападну некога "из чиста мира" међутим, углавном је то због веома сличног мириса који они повежу са неким другим или неким догађајем који им је нанео бол. Иначе, иза сваког агресивног пса стоји људски поступак или понашање које га је таквим направило. Знам да је то непотребно оправдање за оне који су жртве напада пса, али драконским казнама за власнике паса би се овакви случајеви свели на минимум. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Ја примењујем метод "опуштено и са досадом" .... Hahahaha, to bih baš rado vidio kako funkcioniše taj tvoj opušteno-dosadni ili ležerno-nezainteresovani i ne uzbuđujući se metod u praksi, na primjer s ovakvim "milim" cukama, pod pretpostavkom da nisi te sreće da sjediš u autu ko ovi policajci: Cachorro destroi carro da policia. Dog destroy police´s car Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Ја се плашим паса и изгледа они то осете и сваки пут зареже на мене, а друге људе пусте да мирно прођу. Или оно што неко каже да пас осећа кад је неко злобан Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Hahahaha, to bih baš rado vidio kako funkcioniše taj tvoj opušteno-dosadni ležerno-nezainteresovani ne uzbuđujući se metod u praksi, na primjer s ovakvim "milim" cukama, pod pretpostavkom da nisi te sreće da sjediš u autu ko ovi policajci: Cachorro destroi carro da policia. Dog destroy police´s car Ови на снимку су бубице. Наиме, имао ли смо случај да на паркингу фирме једном лику константно изгризу ону заштитну пластику изнад точка. Ништа више не дирају осим тога. Не знам шта све није прскао на тај део да их одврати, ништа није помогло. Онда је променио кола. Можеш да видиш да ни један од паса нема агресиван став, нема дигнуту грбу, један чак и маше репом лево десно, тако да би излазак полицајца из возила вероватно удаљио ове обешењаке на пристојну удаљеност. Проблем би био то што би наставили да кидају маску кад би се полицајац вратио у кола. Не знам да ли је до типа пластике или можда неког мириса, али очигледно им је пластика једини циљ. Једини проблем бих имао са псима који су обучени да чувају и да нападну а то су власнички пси. А овде причамо о луталицама, зар не? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Можеш да видиш да ни један од паса нема агресиван став, нема дигнуту грбу, један чак и маше репом лево десно, тако да би излазак полицајца из возила вероватно удаљио ове обешењаке на пристојну удаљеност. Проблем би био то што би наставили да кидају маску кад би се полицајац вратио у кола. Не знам да ли је до типа пластике или можда неког мириса, али очигледно им је пластика једини циљ. To si u pravu, i ja sam primjetio da ne pokazuju klasične znake agresivnosti već izgledaju kao da se super zabavljaju, to je tačno. Oni često to rade, privuče ih nekakva sitnica i onda na to nasrnu i ne puštaju dok to sasvim ne zdemoluju na komadiće. Vjerovatno radi mirisa plastike. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 ногом у ребра из све снаге и сваки че да устукне осим службених за напад дресираних паса Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 ногом у ребра из све снаге и сваки че да устукне осим службених за напад дресираних паса А шта ће они који понекад носе и папуче на ногама, не само цокуле? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 А шта ће они који понекад носе и папуче на ногама, не само цокуле? Једна особита погана псовка ће га сигурно збунити довољно дуго да одеш кући и обучеш цокуле. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 ....Imao sam desetak godina i otišao sam sa rođakom na planinsku rijeku da pecamo ribe. Zamišljen samišao prema jednoj oštroj krivini.Odjednom ispred mene se našao jedan ogromni planinski pas.Sledio sam se od straha i u tom strahu, urliknuo sam koliko god sam moga.Urliknu ja ali kad urliknu i pas.On na jednu a ja na drugu stranu.Nezna se ko je koga više prepao.Uh, kad se toga sjetim...Neznam da li bi plakao ili bi se smejao. Кад босанац викне и медведи беже... Ко Тарзан... Anette and bgpj је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Podpitanje: Kada vozite kola i klasika kerovi krenu da jure za kolima, da li nastavljate vožnju uobičajeno ne obraćajući pažnju na kerove jer bi time ugrozili bezbednost saobraćaja ili ipak gledate da se odaljite od ivičnjaka gde oni obično trče za kolima.? naravno da obratim paznju ,ali nikad oni ne jure kad je gust saobracaj,tako da uvek mozes da usporis da ga ne bi pregazio kolima mene nikad nisu napali psi mog psa jesu nije bilo prijatno ,ja sam se drala ,sutirala ,udarala povodcem .... i tako dok ne prestanu a onda zbog tih napada ,moj pas je krenuo da napada sve vece kerove e to je vec bilo jezivo jel ih je odmah hvatao za vrat .... nisam vise smela da ga pustam sa povodca ne znam sta bi radila ali znam kad psa uhvatis za donju vilicu i malo je okrenes ,on ne moze da te ugrize ,pada na zemlju ali ko sme da uhvati lutajuceg kera za donju vilicu ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 ово постаје страшно...сваки дан чујемо како пси нападају људе, а веома често децу, као што је и данас био случај...не могу да схватим да неко каже да не би ударио пса а човека би...ово се свакодневно и дешава због тога што људи више воле животиње од људи... bgpj and kirios1 је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 ово постаје страшно...сваки дан чујемо како пси нападају људе, а веома често децу, као што је и данас био случај...не могу да схватим да неко каже да не би ударио пса а човека би...ово се свакодневно и дешава због тога што људи више воле животиње од људи... Kad razmislim sasvim je realnije i prirodnije voleti životinje nego ljude. Em što su umiljatije (bar ove domaće koje su u našem neposrednom okruženju), em što su lepe na onaj način kao što su i deca lepa, em što nikad ne vređaju čoveka i u principu boje ga se. Ljudi vam psuju majku, smišljaju prevare, ogovaraju vas, varaju, kad vas grle misle kako nož da vam zariju. Da. Baš je podvig voleti čoveka više nego životinju. Da baš je kukavički voleti životinju više nego čoveka. Николa, bgpj and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 3 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Куче се упире у све четири ноге. Ако га подигнеш на задње две он, да тако кажемо, губи снагу, упориште. Онда само црпи снагу из врата. Ако имаш нож или довољно вештине ( али, мислим, за тако нешто стварно треба да си вешт) можеш да га закољеш или да му поломиш врат, кичму. Тенисери за сервис вуку снагу из ногу. Недавно сам ово сазнао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Тенисери за сервис вуку снагу из ногу. Недавно сам ово сазнао. Skoro sam čuo za Noleta. Pričao je da je osnovni razlog što je prvi reket to što je se bacio na bajs, sa kojim ranije nije nikad trenirao, niti ga nešto posebno vozio. Trener iz Australije koji ga je uzeo pod svoje, pre par godina, odveo ga je kaže, na neku uzbrdicu u Francuskoj, posadio na bajs i reko "piči". Noleta ništa nije smorilo kao to, i posle nekog vremena je sišao sa bajsa, bacio ga u kanal, a treneru rekao "good bye". Posle nekog vremena kada je video da nikako ne može da bude bolji od Nadala i Fedexa, setio se ovog Australijanca. Nazvao ga i zamolio za ponovnu saradnju. Ovaj ga je pitao: "Jel nećeš više da bacaš bajs?" - "Neću!" .. Ostalo je istorija.. Nole je vrlo brzo postao no.1 I za boksera su isto najbitnije noge.... a za fudbalera... ko bi rekao - glava. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ја много волим животиње,баш много,али се стварно не бих ни секунде устручавала да се одбраним од бесног пса на све могуће начине.То је сигурно. kirios1 and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука