DankaM Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 A što se čopora tiče, uglavnom te napadne samo vođa čopora i najbolje je onda pošteno zaurlati na njega i eventualno uhvatiti neki kamen ili bilo šta što možeš da baciš... Mada, ja najvole da ih zaobiđem u veoma širokom luku Moj ćale je imao fazon da se čučne i iskezi zube i viče na njih... A što se tiče i bolećivih na životinje, i oni razumeju da se nekad moraš odbraniti od životinje, ali naglase da treba iskoristiti minimalnu silu tj.bar u ovoj organizaciji za uvaljivanje malih životinja gde sam bila volonter. Možda su oni neki ekstremisti, ko bi ga znao... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 прво, дивљи пси имају менталитет ловца и вукова а поготово кад су у чопору јер нападају као један. друго, грешиш да само алфа напада, омега ти се увек намешта иза леђа, последњи у чопору, и он је прва одбрана алфа мужјака и/или женке. зато је врло опасно кад те окруже, никад не смеш да дођеш у ситуацију да окренеш алфи леђа јер си отворен за директан напад на кичму врата и губитак живота у три потеза - два јака цима кад те угризе. и само без страха, зубе обавезно покажеш и дижеш велику галаму без наглих покрета и полако рашириш руке да што већу простор заузимаш али не нападаш први јер је то онда отворено позивање на насиље од стране животиње и аутоматски ће се бранити о крви, а и даље. сем тога, мислим да твој отац греши што се спушта на све четри јер онда постаје мања претња пошто је величина и разлог што пас никад лако не напада човека него чека и процењује с колико штетом ће да прође. ал знаш како, кад неко извуче хладно оружје попут зуба оштрих као нож на мене, и крене да ми прави отворене и дубоке ране угризима који кидају месо оним бесним цимањима главе и да кидише на мене да ме коље а не може само зато што рефлексно поставим руку испред трупа и лица - не може да очекује икакав минимум од мене, ни животиња а камоли човек. тако да ми је тако нешто крајње идиотски с њихове стране, треба више да се брину о људима а мање о животињама. не бих се зачудио да су такви људи мало оперисани од људи и да им је основни критеријум реакција животиња за дружење с "двоножнима" -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1346454804' post='702592] тако да ми је тако нешто крајње идиотски с њихове стране, треба више да се брину о људима а мање о животињама. не бих се зачудио да су такви људи мало оперисани од људи и да им је основни критеријум реакција животиња за дружење с "двоножнима" Pa, kod onih najzagriženijih ima i toga, zato sam i pobegla od njih... A izgleda da su naši karaburski čoporativni kučići (KČK) prilično miroljubivi, pa je psovanje u principu bilo najdelotvornije zato i preporučujem širokolučno zaobilaženje Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 Сва срећа па ја имам великог зеца у стану,који само воли да се мази и као енеглески сетер у генима много воли да њушка и понекад да се прави важан у контакту са већим псима (типа ретривери,лабрадори). DankaM је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 @@Sophrosyne, Mnogo je sladak 1305_womens I ima povez preko oka, k'o pravi gusar... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Август 31, 2012 Пријави Подели Написано Август 31, 2012 а да,када га шетам градом дјеца највише коментаришу : "мама,мама види му црно око" А има та раса енглеских сетера "blue belton" - црно-бијела : http://www.bluebelton.com/ DankaM је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Септембар 1, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2012 а да,када га шетам градом дјеца највише коментаришу : "мама,мама види му црно око" А има та раса енглеских сетера "blue belton" - црно-бијела : http://www.bluebelton.com/ Nije on kriv što je neodoljiv Mada, hoće izgled i da prevari kod pasa.. Jednom je malo falilo da me ugrize jedan zlatni retriver, potpuno bzvz, ja krenula da ga pomazim, a on skočio da me ujede; gazda ga je na vreme povukao nazad, valjda je znao za jadac, ali sam se ja istraumirala prilično. Od tada svakako ne mazim tuđe pse pre nego što pitam da li smem... Posle smo se zezali da mi niko ne bi poverovao da me ujeo zlatni retriver; ko je još čuo da je nekog ujeo pas te rase. Ovaj je očigledno bio baksuz, ali baksuzne pse treba šetati sa korpom. Onog pitbula koji me je ujeo je šetao mlađi brat vlasnika, da se malo džekira... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Znači, baksuzluk! Dragi i ja se konačno preselili, u jednu simpatičnu kućicu, sa zajedničkim dvorištem, kad ono, gazda zaboravio da nam kaže da komšije imaju rotvajlera velikog kao tele! On jeste u ograđenom prostoru, i često je u njihovom stanu, ali stepenice vode tačno pored njegovih vrata, a njemu se ne sviđa da neko nepoznat prolazi pored, laje i skače kao nenormalan. A komšinica je u fazonu, "prođi, ne boj se", a ni ona mu ne prilazi, jer mislim da bi je oborio bez problema. Ustvari, mislim da se malo razbesni, ili bi oborio i ogradu, ili bi je preskočio. Ma, u svakom slučaju, malo nisam srčku dobila... Čini mi se da mi sledi još jedna selidba fmqmtx pošto Kudžo nikud neće otići... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука