Jump to content

Kako reagovati kada vas napadne ker???

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пси су створени укрштањем да обављају гомилу разних задатака у циљу олакшавања живота човеку, а лутање улицам није један од њих. Тако да јеси у праву.

Подели на овим сајтовима

Tu se sa svima vama slažem, da ne citiram, nije potrebno.

Sto puta sam rekla da nikad nisu krivi psi, nego vlasnici koji ih izbacuju na ulicu,jer svaki pas lutalica ima poreklo ,,iz neke kuće''- ili su ga vlasnici izbacili, ili ih je oštenila lutalica koju su vlasnici- izbacili. Ili je sam pobegao jer su ga zlostavljali.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

јееесте, човек је одговоран што је псето гладно или изударано па иде около и уједа насумице што од глади што од страха :D

да је човек у тој реченицу уместо пса, испало би да је Бог крив ;)

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1343828950' post='686682]

јееесте, човек је одговоран што је псето гладно или изударано па иде около и уједа насумице што од глади што од страха :D

А ко је крив, Милане, ако не човек?

Подели на овим сајтовима

[quote name=malina :)' timestamp='1343834981' post='686709]

А ко је крив, Милане, ако не човек?

зависи о чему причамо, али човек као апстрактан појам сигурно није.

појединац евентуално јесте док за неку насумичну реакцију пса сигурно није.

неки догађаји су предалеко од смислених и повезаних, поготово Божје воље, а некад једноставно нема низа већ је хир и хаотична реакција.

можемо да философирамо и импонирамо узрочно-последичну теологију док нам мозак не исцури кроз уши, ал ствари су далеко приземније кад су у питању овакве ствари.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1343828950' post='686682]

Grubo rečeno, čovek je Bog za psa. Tj,tako se postavlja, mada ne znam odakle mu pravo... uopšteno.

Za svakog pojedinačnog psa kriv je pojedinačni čovek. Ili više njih. Što ga je izbacio na ulicu, što ga je gađao kamenjem, polivao vodom, tukao motkama, terao ga da se bori da bi on seljačina dobio novac.... Nikad nisam videla psa koji živi u normalnim uslovima da je agresivan...mislim, svaki pas je agresivan u svom dvorištu (nešto slični kao što su svi pametni i jaki za kompjuterom, ) ali kad izađe na ulicu za njega je to nešto nepoznato. I ako je navikao na ulicu kao jedan od mojih pasa, eventualno će da se čačka sa drugim psima, dalje od toga neće ići. Osim, ponavljam, onih sirotih stvorenja koje gazde uče da budu agresivni i napadaju sve što se kreće.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1343836036' post='686712]

зависи о чему причамо, али човек као апстрактан појам сигурно није.

појединац евентуално јесте док за неку насумичну реакцију пса сигурно није.

неки догађаји су предалеко од смислених и повезаних, поготово Божје воље, а некад једноставно нема низа већ је хир и хаотична реакција.

можемо да философирамо и импонирамо узрочно-последичну теологију док нам мозак не исцури кроз уши, ал ствари су далеко приземније кад су у питању овакве ствари.

Да, али ти сваку такву реакцију паса сврставаш у један кош..као да су све насумичне и да никад нису последица човековог нељудског понашања према њима.

На крају крајева, човек јесте крив за пад природе..

Подели на овим сајтовима

Крив је Адам. Њега ћу да псујем кад нека луталица залаје на мене, он је све закувао.

ма још боље, крива је Ева.

упс, крив је Сатана.

не, крив је Бог ...

и то је та адамовска "логика" кривице.

само да није пас крив, светиња Божја greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

[quote name=malina :)' timestamp='1343837097' post='686716]

Да, али ти сваку такву реакцију паса сврставаш у један кош..као да су све насумичне и да никад нису последица човековог нељудског понашања према њима.

На крају крајева, човек јесте крив за пад природе..

где сам то урадио, кад лепо помињем шта и кога?

и ако ћемо да правимо дубиозу ко је крив за ујед, да прво видимо чији је отисак зуба, а?

а Бог ће да се побрине за праведну плату коме потребује, мислим да је тако најправедније - шта ти мислиш? ;)

Подели на овим сајтовима

Nije mi jasno kako pas može da bude kriv. Ponavljam ono što valjda ove pametne mrzi da čitaju, pa se oslanjaju na vidovitost, zbog takvih zatucanih stavova naša vet. stanica je radila istraživanje, da proveri stanje svakog psa kojeg ovi iz javne čistoće dovedu nama na uspavljivanje. Svi su imali neka žešća psihosomatska oboljenja, bukvalno i grubo rečeno, kao što ne možeš okriviti nekoga ko je osihički bolestan ili poremećen za neke postupke, tako i ne možeš da okriviš psa za napad.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1343837355' post='686719]

и ако ћемо да правимо дубиозу ко је крив за ујед, да прво видимо чији је отисак зуба, а?

а Бог ће да се побрине за праведну плату коме потребује, мислим да је тако најправедније - шта ти мислиш? ;)

Па, јесте ^_^

Подели на овим сајтовима

Grubo rečeno, čovek je Bog za psa. Tj,tako se postavlja, mada ne znam odakle mu pravo... uopšteno.

Za svakog pojedinačnog psa kriv je pojedinačni čovek. Ili više njih. Što ga je izbacio na ulicu, što ga je gađao kamenjem, polivao vodom, tukao motkama, terao ga da se bori da bi on seljačina dobio novac.... Nikad nisam videla psa koji živi u normalnim uslovima da je agresivan...mislim, svaki pas je agresivan u svom dvorištu (nešto slični kao što su svi pametni i jaki za kompjuterom, ) ali kad izađe na ulicu za njega je to nešto nepoznato. I ako je navikao na ulicu kao jedan od mojih pasa, eventualno će da se čačka sa drugim psima, dalje od toga neće ići. Osim, ponavljam, onih sirotih stvorenja koje gazde uče da budu agresivni i napadaju sve što se kreće.

свашта, за болдовано немам коментара :D

још ће испасти да пас има социопатску патологију која се свети свим људима за дело једног или више људи, што уздиже бесловесну животињу на ниво словесности, просто причешћиве личности :D

за све наведене грешке према псу има разних оправдања сем за утрениране борбе.

а ово за чопоре, живо ме занима како ћеш се осећати кад наиђеш на доминантног мужјака или женку која те посматра као пса којег треба издоминирати а има подршку чопора, у сваком смислу.

оно где ти грешиш је да подижеш псето на ниво човека очекујући људску реакцију, а не животињску и да те животиња гледа само као другу животињу која ће или показати стомак и открити врат или бити издоминирана и сама и признати ти право на твоју територију и слободу.

нешто нисам ни ја приметио да су омеге агресивне, само кад их алфе пошаљу да оњуше непознато.на страну што је човек само алфа у чопору куће у очима пса, пас се увек приклања томе.

мислим да имаш идеју како се вукови понашају, дивљи пси нису исто што и паркетарски љубимци.

Подели на овим сајтовима

Nije mi jasno kako pas može da bude kriv. Ponavljam ono što valjda ove pametne mrzi da čitaju, pa se oslanjaju na vidovitost, zbog takvih zatucanih stavova naša vet. stanica je radila istraživanje, da proveri stanje svakog psa kojeg ovi iz javne čistoće dovedu nama na uspavljivanje. Svi su imali neka žešća psihosomatska oboljenja, bukvalno i grubo rečeno, kao što ne možeš okriviti nekoga ko je osihički bolestan ili poremećen za neke postupke, tako i ne možeš da okriviš psa za napad.

па јес, да је бака ујела пса и оставила му ожиљке од зуба онда би тек било свашта :D

дај, молим те, није пас човек аман ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...