Juan Valdez Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Али - опет као што рекох - то уопште није поента приче. Ево препуштам аргумент - нека буде да је Ивица у праву и да је наука заиста нека посебна област у којој просвећени на недокучив начин долазе до ванвременских "откривења" која никакве узрочно-последичне везе са овим светом немају. То и даље не оправдава употребу силе. Јер тих 9 милијарди је одузето од неких људи под претњом силе. Да ли је то "када се подели" мало или много, да ли се то ради и у друге (често пуно горе) сврхе, опет је ирелевантно. А није сила да ми отимају за војску (ако ишта на овој планети Земљи презирем, то је војска и све што са истом има везе) и судије које ће да се петљају са твојим пословним уговорима (већини људи њихове услуге уопште не требају)? Ако је тако, тебра, онда анархија, па нек на с Бог види. Једино је анархија тотално доследна, све друго је чисто паламуђење и ускакање из логичке грешке у логичку грешку. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Добра примедба Авокадо, погрешно време - треба да стоји "тако је и у науци". Стварно? Који су то корпорацијски теоријски физичари бољи од оних у академијама? У ствари, који су уопште корпорацијски теоријски физичари? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Па јесте сила, али ако постоји држава онда су њени задаци одбрана и спровођење закона. Слажем се са тобом да би можда најбоље било да не постоји, али је то ствар далеке будућности. Ако уопште... Имаш теоријске физичаре и на приватним факултетима. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Имаш теоријске физичаре и на приватним факултетима. Имаш, наравно, и њихова истраживања финансира држава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Па јесте сила, али ако постоји држава онда су њени задаци одбрана и спровођење закона. А зашто бих ја плаћао судији да пресуђује да неко теби дугује паре и полицији да утерује твоје дугове? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Hajde da okrenemo pitanje. Covek danas sa znanjem koje poseduje moze sasvim lepo da zivi. Da pocne racionalnije da koristi resurse mogao bi komotno i opusteno da zivi. Nikakvi revolucionarni pronalasci mu nisu potrebni. A ako se pojavi potreba za nekom inovacijom jednoga dana trziste bi to osetilo i finansiralo. Nauka ne pronalazi da bi mi komotnije ili lepse ziveli. Ako vi mislite da to znanje nama ne vredi ili ne treba u redu to je vase misljenje. Ja sa tim da li nam treba to ili ne treba da bi smo komfornije ziveli, jer to i nije smisao nauke. У ствари, који су уопште корпорацијски теоријски физичари? I na kraju, sta ce kooporacijama teorijski fizicari? Zasto bi iko placao nekog da mu radi apstraktu matematiku i razvija teoriju koju ne moze ni da proda ni da ulozi? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Имаш, наравно, и њихова истраживања финансира држава. Е па сад. Нисам сасвим сигуран како је то организовано, али мислим да је овако - држава одвоји неки буџет за такве пројекте, па онда (приватни и државни) универзитети конкуришу за средства. Тако и приватни универзитети добијају од државе лову за пројекте. Што не значи да их они не би сами финансирали када тога не би било, већ једноставно нису будале да не узму када им неко нуди паре на поклон. А зашто бих ја плаћао судији да пресуђује да неко теби дугује паре и полицији да утерује твоје дугове? Слажем се. Све трошкове би требало да сносе учесници судског спора. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Слажем се. Све трошкове би требало да сносе учесници судског спора. I eto krenuli smo. I sad ja tebe da upitam logichno pitanje koje se namece na koje ti ne bi mogao da odgovoris. 1.Sta ako nemas para da pokrijes sudske troskove. 2.I zasto bi ja kao ostecena strana koja treba da bude gradjanin pod zastitom drzave morao da placam to da se neko ko me je opljackao osudi? Dakle ja nisam zasticen, nego ako sam mogu da se zastitim finasijski, onda se stitim. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Nauka ne pronalazi da bi mi komotnije ili lepse ziveli. Ako vi mislite da to znanje nama ne vredi ili ne treba u redu to je vase misljenje. Ja sa tim da li nam treba to ili ne treba da bi smo komfornije ziveli, jer to i nije smisao nauke. Pa neka se naucnici onda finansiraju "znanjem" a ne porezom. A pametni su hvala Bogu pa neka smisle nacin za "transformaciju znanja u pare" .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 I eto krenuli smo. I sad ja tebe da upitam logichno pitanje koje se namece na koje ti ne bi mogao da odgovoris. Sta ako nemas para da pokrijes sudske troskove. Онда би ви правници требало да покажете милосрђе и радите бесплатно. И овако дерете брате... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Некако ми је логично да су се људи од увек обраћали Цару и сличним владарима за финансирање неких необичних и неизвесних истраживања. Познато је мношто случајева када су прављене експедиције на удаљена места само да би се мериле небеске појаве, а то је природно у човеку да открива тајне природе јер у другом случају не постоји никакав разлог да неки владар омогући такве подухвате. Ми ћемо у сваком случају плаћати порез а на властима је да одлуче шта ће с тим парама. Власти нам омогућавају да живимо у уређеном друштву и они штампају и кују новац, а ми смо још и позвани да јој будемо послушни - е сада каква је коме срећа. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Е па сад. Нисам сасвим сигуран како је то организовано, али мислим да је овако - држава одвоји неки буџет за такве пројекте, па онда (приватни и државни) универзитети конкуришу за средства. Тако и приватни универзитети добијају од државе лову за пројекте. Што не значи да их они не би сами финансирали када тога не би било, већ једноставно нису будале да не узму када им неко нуди паре на поклон. Не конкуришу универзитети, него истраживачи који раде на универзитету и они конкуришу под својим именом и са својим резултатима. Ти изгледа живиш у неком тотално имагинарном свету. Не постоји приватни универзитет који може сам да исфинансира све пројекте који се на њему одвијају. Они окупљају добре стручњаке, дају им плату, преко њих привлаче студенте и тако зарађују. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Онда би ви правници требало да покажете милосрђе и радите бесплатно. И овако дерете брате... Pusti ti shalu sad, nego kazi ti meni kad te neko pokrade ti trba da finsiras uvidjaj, istargu, procesuiranje, sudjenje, i na kraju jel treba da platis i izvrshavanje kazne? Posto sam treba da pokrivas svoje sudske troskove? baj d vej, ne deru pravnici vec advokati. Jesu svi advokati diplomirani pravnici ali nisu svi diplomirani pravnici advokati. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Ми ћемо у сваком случају плаћати порез а на властима је да одлуче шта ће с тим парама. Власти нам омогућавају да живимо у уређеном друштву и они штампају и кују новац, а ми смо још и позвани да јој будемо послушни - е сада каква је коме срећа. Није то баш све тачно, али да не скрећем тему... .) Не конкуришу универзитети, него истраживачи који раде на универзитету и они конкуришу под својим именом и са својим резултатима. Ти изгледа живиш у неком тотално имагинарном свету. Не постоји приватни универзитет који може сам да исфинансира све пројекте који се на њему одвијају. Они окупљају добре стручњаке, дају им плату, преко њих привлаче студенте и тако зарађују. Па добро, нисам пуно погрешио. И рекао сам да нисам сигуран. Када не би било државних фондова, они би се окренули приватним финансијерима. На пример, Бил Гејтс већ финанасира неке научне пројекте. Теслу су исто финансирали приватници, Ј.П.Морган и други. Pusti ti shalu sad, nego kazi ti meni kad te neko pokrade ti trba da finsiras uvidjaj, istargu, procesuiranje, sudjenje, i na kraju jel treba da platis i izvrshavanje kazne? Posto sam treba da pokrivas svoje sudske troskove? То је друга тема, да не скрећемо... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 То је друга тема, да не скрећемо... Pa ono ne kontam logiku. Iskreno. Kontam je kada su u pitanju neke stvari i tu savrsheno funkcionise. Kada je u pitanju trgovina. Medjutim pravni procesi, naucni projekti itd nisu stvar trgovine. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука