Jump to content

Новак Ђоковић - многаја љета

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

bliss jeeee algabacaju algabacaju algabacaju   leteti   :drugarstvo: 4chsmu1

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Ja mislim da je prerano. Suvise je on mlad da bi poneo takav orden.

А није сувише млад да приложи 100000 евра манастиру Грачаница? Ајте молим вас...

Nema to veze sa Novakom vec sa ordenom. Svaka cast Novaku ali vala i ordenu. Treba za njega vise i duze raditi. I ne bi trebao da se vezuje za novac. Moje misljenje. A za Novaka sve najbolje.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Највише одликовање Српске Цркве Новаку Ђоковићу

1_9.jpg

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј уручио је данас, 28. априла 2011. године, у Српској Патријаршији у Београду орден Светог Саве првог степена г. Новаку Ђоковићу, истакнутом спортисти из Београда.

На предлог Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског Г. Теодосија, прослављеном српском тенисеру највише одликовање Српске Православне Цркве додељено је за његову делатну љубав према Мајци Цркви, нарочито показану свесрдним и истрајним помагањем српског народа и светиња наше Свете Цркве, посебно на Косову и Метохији. Овај млади Србин, најистакнутији спортиста и амбасадор Србије у свету, успео је да својом снагом, шармом и искреношћу на прави начин посведочи свету јеванђељску поруку мира и љубави међу људима и солидарности са пострадалима, не само у српским земљама, него и широм света.

Свечаном пријему, поред чланова фамилије Ђоковић, присуствовали су Господа Архијереји, чланови Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве: Митрополит црногорско-приморски Амфилохије и Епископи Бачки Иринеј и Далматински Фотије. Додели ордена присуствовали су и Господа Епископи Рашко-призренски Теодосије, Хвостански Атанасије и Јегарски Порфирије, као и г. Млађан Ђорђевић, саветник Председника Републике Србије.

Сајт СПЦ

Подели на овим сајтовима

novakdjokovicpatrijarhi.jpg

Ђоковићу Орден Светог Саве

Тањуг | 28. април 2011. 13:44

Патријарх Иринеј уручио је нашем најбољем тенисеру Орден Светог Саве првог степена, највише одликовање које СПЦ додељује за доброчинства и посвећеност вери

28. април 2011. 13:44

БЕОГРАД - Патријарх српски Иринеј уручио је данас најбољем српском тенисеру Новаку Ђоковићу Орден Светог Саве првог степена, највише одликовање које Српска православна црква додељује за доброчинства и посвећеност вери.

Доковић је, после свечаног чина у Патријаршији, изјавио Тањугу да му је ово одликовање "сигурно најзначајније у животу".

"Као спортисти и као вернику, тешко ми је да пронађем одговарајуће речи којима бих описао осећање захвалности за указано ми поверење Светог архијерејског синода. Могу да поручим да се само мукотрпним радом и вером у себе, своје ближње и Бога може заслужити овакво поверење", рекао је Ђоковић, који је одликовање СПЦ примио у присуству своје породице.

СПЦ је саопштила да је орден Ђоковићу додељен на предлог епископа рашко-призренског Теодосија, "за његову делатну љубав према Мајци Цркви, нарочито показану свесрдним и истрајним помагањем српског народа и светиња наше Свете Цркве, посебно на Косову и Метохији".

"Овај млади Србин, најистакнутији спортиста и амбасадор Србије у Свету, успео је да својом снагом, шармом и искреношћу на прави начин посведочи свету јеванђељску поруку мира и љубави међу људима и солидарности са пострадалима, не само у српским земљама, него и широм света", наводи се на сајту СПЦ.

Други тенисер света је у изјави Тањугу истакао да ни у једном тренутку не треба губити саосећање за друге људе.

"Никада не допуштам себи да изгубим саосећање и жељу да помогнем људима у невољи. Многи су људи данас у тешкој ситуацији и немају благодети које су мени омогућене. Управо због тога, док играм и побеђујем, мислим и на њих", поручио је Ђоковић.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Ja mislim da je prerano. Suvise je on mlad da bi poneo takav orden.

А није сувише млад да приложи 100000 евра манастиру Грачаница? Ајте молим вас...

Nema to veze sa Novakom vec sa ordenom. Svaka cast Novaku ali vala i ordenu. Treba za njega vise i duze raditi. I ne bi trebao da se vezuje za novac. Moje misljenje. A za Novaka sve najbolje.

Da, ne bi trebalo da se vezuje za novac...

Подели на овим сајтовима

Цитат

шта је конкретно проблем око додјеле Ордена Новаку?

Ma sve je o.k, nego orden Svetog Save se dodeljuje samo donatorima- o tome je reč. Što se Novaka tiče, o.k, ali zašto neko mora biti veliki donator da bi dobio orden Svetog Save. Zašto je sve vezano za novac? Eto, to je u pitanju...

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

шта је конкретно проблем око додјеле Ордена Новаку?

Ma sve je o.k, nego orden Svetog Save se dodeljuje samo donatorima- o tome je reč. Što se Novaka tiče, o.k, ali zašto neko mora biti veliki donator da bi dobio orden Svetog Save. Zašto je sve vezano za novac? Eto, to je u pitanju...

а шта треба, можда да реформише литургију и на тај начин Цркву задужи и добије Орден Св Саве?!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...